Zdravo, molio bih za pomoc koja mi je bas potrebna. Naime, moja konfiguracija je AMD Barton 2500+ mobile (radio na 11x200 kada sam imao 2x256 DDR RAM na 266MHz), matichna Gigabyte GA-7400E-L. Prodao sam ove stare RAM module i uzeo sam ovaj gore navedeni RAM. Kada sam ga prvi put stavio windows nije startao nego jednostavno su pocheli zvuci upozorenja da neshto nije u redu. Resetovao sam bios vađenjem baterije i pokrenuo sistem da bi flashao bios. Flashovo sam BIOS sa gigabyte stranice putem @bios na F10. Medjutim sad mi komp radi na 11x166 MHz i RAM modul na 333 MHz. Moje pitanje je : Sta treba da uradim da bi mi ram radio na 400 MHz i da mi procesor radi na 11x200 MHz ? Molim vas pomozite. Hvala
vjrovatno kad poznajsh sve folove dosad trebalo bi u biosu da pogledash oko mnozitelja i fsb-a -inace raja se zali na kloking oko gigabytea
kada probam prebacit na fsb 200 nece uopce da mi boota, a sa starim RAM modulima na 266 MHz je moglo normalno.
zamijeni ramove ako imaš garanciju. prvo ih probaj provuć na freq kojoj rade kroz mem-test (naći ćeš ga na net-u) i pusti da radi, ako ima errora onda znaš u čemu je problem. ili eventualno da malo olabaviš postavke (u slučaju da su preagresivne) i digneš voltažu.
Postavi frekvenciju memorije na auto nikako na byspeed ili manual a fsb stavi na 200 tako ce ti bit 11x200 i memorija na 400 jer radi sinkrono podesavanje latencije ostavi normal ili turbo a ako sve proradi probaj latencije rucno.Mnozitelj se podesava na ploci pomocu onih malih prekidaca blizu memorije.
ma probao sam staviti fsb cpu-a na normal na 200 ali tad opce ne boota komp. isprobao fsb cpu-a na normal i na 166 radi memorija na 400, al eto sad mi radi fsb cpu-a na manual na 202 i ram na 333.
probaj stisnit ctrl+f1 dok si na glavnom meniju biosa da ti se otkljucaju napredne opcije ako vec nisi.Po defaultu ti je mem na byspeed tako kad dignes fsb dizes i mem sistem postavi na manual a ostalo prati moje gornje upute pa javi rezultat
problem je rjesHen kako??? pa evo: kupio sam nove RAM module. uzeo sam 2x256 A-Data ddr 400 i radi sve ko podmazano