Samsung K4H560838D-TCC4, 512 MB DDR, PC3200 (400 MHz), CL3 ?

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by L3v, Oct 30, 2004.

1. L3v

L3v Novi član

Zdravo,
    molio bih za pomoc koja mi je bas potrebna. Naime, moja konfiguracija je AMD Barton 2500+ mobile (radio na 11x200 kada sam imao 2x256 DDR RAM na 266MHz), matichna Gigabyte GA-7400E-L. Prodao sam ove stare RAM module i uzeo sam ovaj gore navedeni RAM. Kada sam ga prvi put stavio windows nije startao nego jednostavno su pocheli zvuci upozorenja da neshto nije u redu. Resetovao sam bios vađenjem baterije i pokrenuo sistem da bi flashao bios. Flashovo sam BIOS sa gigabyte stranice putem @bios na F10. Medjutim sad mi komp radi na 11x166 MHz i RAM modul na 333 MHz. Moje pitanje je :
    Sta treba da uradim da bi mi ram radio na 400 MHz i da mi procesor radi na 11x200 MHz ?

Molim vas pomozite.
    Hvala

2. ming

ming Veteran foruma

vjrovatno kad poznajsh sve folove dosad trebalo bi u biosu da pogledash oko mnozitelja i fsb-a
    -inace raja se zali na kloking oko gigabytea

3. L3v

L3v Novi član

ma cek fsb ne mogu da stavim na 200 a prije sam to mogao sa starim RAM-om.

4. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

mislis ne mozes nikako ili se rusi sistem kad stavis?

5. L3v

L3v Novi član

kada probam prebacit na fsb 200 nece uopce da mi boota, a sa starim RAM modulima na 266 MHz
    je moglo normalno.

6. syss

syss Veteran foruma

zamijeni ramove ako imaš garanciju.

prvo ih probaj provuć na freq kojoj rade kroz mem-test (naći ćeš ga na net-u) i pusti da radi, ako ima errora onda znaš u čemu je problem. ili eventualno da malo olabaviš postavke (u slučaju da su preagresivne) i digneš voltažu.

7. L3v

L3v Novi član

znachi jedino drugi RAM modul nema sanse da ovo proradi na 400 MHz i CPU na 11x200 jel ?

8. ming

ming Veteran foruma

iz gore navedenog se vidi da je memorija cl3 da je nedrzi na 2 ili 2.5 pa ti pravi muke

9. djambo

djambo Aktivista

Postavi frekvenciju memorije na auto nikako na byspeed ili manual a fsb stavi na 200 tako ce ti bit 11x200 i memorija na 400 jer radi sinkrono podesavanje latencije ostavi normal ili turbo a ako sve proradi probaj latencije rucno.Mnozitelj se podesava na ploci pomocu onih malih prekidaca blizu memorije.

10. Sleeper

Sleeper Komšija

ako ne pali sa fail-safe postavkama(a nije do procesora) onda je memorija trknuta definitely :(

11. L3v

L3v Novi član

ma probao sam staviti fsb cpu-a na normal na 200 ali tad opce ne boota komp.
    isprobao fsb cpu-a na normal i na 166 radi memorija na 400, al eto sad mi radi fsb cpu-a na manual na 202 i ram na 333.

12. djambo

djambo Aktivista

probaj stisnit ctrl+f1 dok si na glavnom meniju biosa da ti se otkljucaju napredne opcije ako vec nisi.Po defaultu ti je mem na byspeed tako kad dignes fsb dizes i mem sistem postavi na manual a ostalo prati moje gornje upute pa javi rezultat

13. L3v

L3v Novi član

problem je rjesHen :p
    kako???
    pa evo: kupio sam nove RAM module. uzeo sam 2x256 A-Data ddr 400 i radi sve ko podmazano :p