Cisto sumnjam da ista vise moze izvuc, a po onome malo sto sam izguglo, tu je to negdje. Gradska auta.
I da, nova Fabia je pojam neudobnosti, k'o na kladama. Ne mogu za Polo nista da govorim, cisto nagadjanje, vjerovatno je neko sa foruma vozio, ali Astra je skroz fino auto.
Nova fabija je katastrofa, stara je bolja 10 puta. Neki dan sam vozao nekakvu novu fabiu, ne znam tacno koji motor, samo znam da nije najslabiji, kad god puknem gas cijeli kokpit sa volanom i instrument tablom se zatrese, fakat kao djecija igracka. Jeftina plastika svud.
Polo je skroz fino auto . sestra ga kod mene vozi , pa sam ga uzeo par puta na testiranje :lol: mini Golf Slazem se za ovu Fabiju . Gora je po izgledu a i kvalitetu od stare serije .
Ja jesam Polo, ne mogu poredit sa Astrom, ali meni je poprilicno udoban. Samo je pitanje koliko to "malo" auto moze bit udobno naspram "limuzine". Sto se tice Fabia, sve se cine kao jeftikaneri, pa ako budzet nije problem svakako zbog udobnosti i kvalitete bjezati od nje.
Pa autic je fin za do posla , do grada , i ono kratke relacije . Jednom je dosla sa njim u BiH ( iz Hol ) pa i nije bas bila vesela :lol: I kako je stigla prinova u porodicu hoce da ga mjenja za neki veci auto radi prostora . Jbg sve zavisi od potrebe i za sto ti auto treba
Ako ti je Polo premalen, za 20K i dosta manje se da naci polovan Golfic 5 u extra stanju, benzinci su dosta jeftiniji neg dizelasi (a ti zelis benzinca), kod mene je 1.4 i ono, jeste malo tromiji, al zato i uzme 7,5 - 8 litara po gradu (sto nije previse).
Kao sto Jala rece, do vozaca je to, benzinci imaju pofin zvuk kad ga malo stisnes, pa rijetko ko vozi benzinca a da salta na 2000 rpm
Imam ja Clio 3 1.4l 16V 98KS, trosi 6,5-7,5l gradske, otvorene 4,5-5,5l a kombinovane ne predje 6,5l a ne vozim ni sporo ni brzo, saltanje na 3000!!! zna Vedo kad idemo na More!
Kod mene Volvo s40 1.8 benzin pokazuje 7,4 u prosjeku. Doduse ja sam Fan ekonomicne voznje pa se odrazava. There is no spoon, only Desire.
Ma ja sam alergican na dizele. Ne mogu ih nikako. Sluzbeno mi je dizel, i nikad se necu navici na njega, a presao sam minimum 50k km sa njim. Privatni Mondeo 1.8 16V, pokazuje mi oko 11,5 po gradu, ali ga vala i ne pazim.
Cisto subjektivno, ne volim princip rada tih motora. Prvo malo mi je uvijek obrtaja, bucni su, koliko god novi bili, osjetljiviji su od benzinaca, vise se kvare, ne znam, ne leze mi nikako. Evo neki dan na sluzbenom mondeu poceo turbo da zeza, ugasi se u pola voznje, jarane, dvicina je munja za njega. Auto jednostavno ne ide. Hebo te to. Dodje mi neki dan jaran, kaze jebo te benzinac, ja cu te oderati sa svojim tdi 1.9 130KS, reko nikakav problem, ja uzmem od jarana 1.8T pa da se poganjamo. Kaze ih, to turbo, pa reko sta je kod tebe?! U glavnom, dizel mi ne lezi, vozio sam i 3.0 TDI, i 320CDI, 220CDI, 280CDI, 2.7 TDI, 2.0 TDI od 140 i 170 KS, svaku varijantu VW-ovog TDI-a, 1.9 i 2.0, to su sve dizeli, sto audi, sto BMW, sto VW, sto ford, i sve je to u par deka, npr. kod VW-a je dosta manja turbo rupa, dok ford ima puno veci obrtni moment, a BMW i mercedes opet imaju neki svoj "ugodjaj". Ali sve to, nije ni do koljena, npr. malom benzincu 1.4 sa 160KS (TFSI), ili starom 1.8T, ili najjace sto sam ja licno derao BMW 530xi 2008 godina. Kad mi neko dodje i kaze ide 3.0 dizel, ide, to nema sumnje, ali pored 3.0 benzina je smijesan. Kad ga automatik zakuca u 7000rpm Benzinci vise trose, ali ako ne prelazis puno km godisnje, do 15-20k, ne isplati se dizela kupovati jer ga platis vise u startu, vece su sanse da ce se nesto pokvariti, skuplji za odrzavanje, osjetljiviji na gorivo, u stvari jedina prednost je ta manja potrosnja, koja se obzirom na cijenu auta u startu i cijenu goriva, pocne isplaciati nakon nekih 5 godina, ako vozis do 15k km godisnje...