Savjeti oko kupovine automobila u BIH

Discussion in 'Generalna diskusija' started by bhd, Dec 21, 2010.

1. nivla

nivla Komšija

25000 cx5 2014 2.2 dizel, sredjen motor, gume dot 23 allseason, to znam da ima, mozda se jos moze spustiti
    https://olx.ba/artikal/68641466
    nisam onu skodu octaviu 1.5 tsi 2020 kupio, ima i ona za 35000, cini mi se da je oko 100k km presla

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Koji budzet

3. Haker

Haker Veteran foruma

Budžet, tip auta..
    Mada sta imaš gledati pored 3008

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

hurmash1ca likes this.
  4. XTRage

XTRage Veteran foruma

GLC da nam pricas kako je suv bolji od limuzine :eek:

5. Qler

Qler Veteran foruma

Bratova C Klasa još se prodaje, 4x4 je :)

6. selvin

selvin Moderator

Mladje (2018+) i manje km (do 150k max, bolje <100k), i ne bih karavana. I limuzine i suv-ovi dolaze u obzir, ali ne oni cuv-ovi ili kako se vec zovu. Gledao sam rav4, kodiaqa, xc60, tucsona, ali i c klasu i a4/a5. Radije bih limuzinu ali mislim da ce prije bit suv zbog gepeka i 4x4. Zasad sam najblize rav4 zbog garancije od 10g. Q5 i GLC su mi preskupi u ovom rangu godista i kilometara, nema ih da nisu pregazeni za 50+-5k.

@nivla mozes poslati link od te octavie? Gledao sam i njih po olx, ali vjerovatno ne bih nju ako nije neki super deal pa da uzmem kao prelazno auto, ali nije me se dojmila uzivo.

@Qler nek spusti malo cijenu pa ce i prodat :)

@XTRage za TK puteve je i dalje udobniji i stojim iza toga :D S limuzinom i low profile gumama po Tuzli jedino do Ede na ravnanje felgi :D Za duze a i dobre puteve je druga prica, ali nažalost mi vozimo po makadamu malte ne. Bolje da suv ljulja nego da rupa zulja :D Jos sam sad na brdu.

Ovo mi je bila prva opcija ali rezervisan vec.
    Mercedes-Benz C 220d 4matic AMG Line (48 900 KM)
    https://olx.ba/artikal/68597984

7. Qler

Qler Veteran foruma

Ma cijena se da dogovoriti. Ništa nije u kamenu

p4ja likes this.
  8. Haker

Haker Veteran foruma

Možda puno šaraš, mislim gledaš c klasu i kodiaka i rav 4. Ako ces suv, taj kodiak ako je ona već skoda dobiješ najviše auta za lovu, volvo top izgleda, dok je rav meni lično bas ružan ali dosta ljudi ga vozi, uvijek hibrid.
    Posto ti izgleda mjenjaš svako par godina pouzdanost te toliko i ne zanima, ja bih onda Volva ako se uklapa u budzet

9. selvin

selvin Moderator

Pa dobro ne mijenjam bas tako cesto. Corsu vozio 4 godine, pezoa 6, merc 4 :) A gledam svasta jer mi je nekako bitnije stanje vozila i pouzdanost nego da se zalijecem samo na jedan model i forsiram to. Pratim malo ove ovlastene, gdje izleti sta od prvog vlasnika pa odem pogledam. Zato šaram :)

Nije ni meni rav4 neka ljepota, standardni toyota zastarjeli dizajn ali bih presao preko toga nekako zbog garancije :D xc60 potesko da se uklapa sa manje km, ali eto pratim ga pa ako sta izleti, jer mi je on ukupno gledajuci najbolji izbor, samo moram u Sa servisirat ako hocu ovlasteni... A kodiaq mi je prvi izbor ako gledam prostor, servise i porijeklo jer su se dosta prodavali kod nas ali je dobro na cijeni i rijetko i on izadje sa dobrom kilometrazom.

10. mobsterc

mobsterc Overclocker

Moj prijedlog mazda cx-5 2021, tu je vec rijeseno dosta stvari oko motora (i ranije, 2021 zbog novog infotainmenta).
    Za xc60 sam vec pisao, problematican motor do 2022g pa obrati paznju na to. ja bih isao na uvoz, u de mozes naci da se uklopi u taj budzet neku sa malo kilometara.

11. nivla

nivla Komšija

skoda nema oglas ali je karavan, da je moje auto starije kupio bih ovo, ovako mi se ne isplati doplata na moje

ima tuareg r line 120000 i q7 2023 isto tako

selvin likes this.
  12. selvin

selvin Moderator

Nema cx-5 u prodaji kod nas polovnih, 2021 samo jedna sa manjom km, ali poskupa, 66k.

A koji motor je problematican kod xc60?

Edit:
    Jedino ova cx5 ima:
    Mazda CX-5 cx5 full oprema (49 950 KM)
    https://olx.ba/artikal/68008431

13. Reznor

Reznor Overclocker

14. Haker

Haker Veteran foruma

Sta fali ovim mazdama, zar im nisu dobri ovi 2.2 motori?

15. selvin

selvin Moderator

16. selvin

selvin Moderator

Pa valjda ne fali nista :) Imali su neke boljke prije, ali svakako bi njih ganjao 2020+ zbog garancije makar godinu da bude. Medjutim, pojavi se jedna polovna sa ok kilometrima svakih par mjeseci, pratim i njih duze vremena.

17. dmr

dmr Veteran foruma

Hyundai Tucson nov oko 54kKM, osnovni model sa manuelcem, jedino sto za automatik moras doplatit jos 10kKM :D

18. XTRage

XTRage Veteran foruma

To je mozda kataloska, kupe ljudi za toliko automatik sa srednjom opremom.

19. selvin

selvin Moderator

Pa danas/sutra gledam jedan polovan tucson 2021, 4x4 automatik, luxury oprema, ne znam jos cijenu. Ali barem da vidim odgovara li onako.

Ima u hyundai Sarajevo ovaj:
    Hyundai Tucson 1.6 TGDI 4WD 7DCT LUXURY, 2023, 41920 km (57 990 KM)
    https://olx.ba/artikal/68323124

Ali mi je puno to za tucsona...

Edit: kataloska za tucson je 70-72k za automatik srednja oprema bez 4x4... Nema sanse to kupit za 54.

Last edited: Jun 8, 2025
  20. mobsterc

mobsterc Overclocker

Znam da ih nema kod nas, zato sam rekao uvoz. Ili mozda se pojavi, kao sto kazes naleti.. mislim da ce te ovaj inforainment iz 2020 nervirati, zato gledati od 2021 (veliki display, dakle ne najnizi nivo opreme).
    Prelistaj malo temu, pisao sam kada je neko vec spomenuo xc40, isti je i u xc60, bas problematican motor, moze da izdrzi 150-200k, odnosno ne bi bio problematican toliko da se vozi kako je namijenjen a ne na kratkim relacijama kao kod nas. U servisu su rekli da su ih reparirali bas puno i poznata je boljka, rijesena tek od 22’