A cuj ovaj 1,9 tdi je cudo od motora, od ultimativno male potrosnje do voznje na 200km/h ko od sale, ubrzanje 9 i nesto sekundi, a sve uz potrosnju od 2,5 litra Nego sit sam dizela i brundanja, kada biram na poslu auto kojim cu ici uvijek radje idem 1,0 tsi sa 3 klipa nego sa 1,9 tdi, jednostavno ugodnije za duze voznje EDIT: A mijenjam skodu samo iz razloga sto mi treba nesto udobnije za duze relacije od 400+ km. Nadam se da je Tucson udobniji. Morat cu ga malo testirati ovih dana.
Ma drnda jasta, sto je najgore cini mi se i da je ovjes kruci kod dizelasa nego kod benzinjara, haman jedno drugo vuce A ne znam vise za udobnost sta bih rekao, mora se dobro isprobati da se vidi sta kome pase. Na poslu imam i vitaru koja ima taj poviseni polozaj sjedenja i kad se naviknem pa predjem u octu uzas, ko da na cesti sjedim
Sto se tice udobnosti, najvise je do guma. I SUV sa debelim 16-kama je mekan, 18-19 je vec druga prica.
Dzaba 13-ke kad je ovjes tvrd da smanji body roll visoke karoserije. Udobnija je limuzina na 19-kama od suva na 17-kama.
E zato treba probat. Tucson inace kazu da je meksi od ostalih suvova. Iskreno meni suvovi izgledaju super i sa manjim felgama, ne bih imao nista protiv Tucsona na 17kama
Kako ces probati, da bacis jednu turu od 400km. Meni je c5 bio udoban ali se i ljuljao kao brod upravo jer su morali napraviti da bude mekan. Kako god taj rang 3008, tuson, rav4 i td ja vala ne bih upravo jer dobiješ prostor golfa. Jedino da imaš "dzip" radi puhanja. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kao i uvijek na forumu, postoji samo jedna istina, a nju znaju samo pojedinci svi ostali su u zabludi pa kupuju drugacije
Ipak ide rav4, ne mogu naci 4x4, automatik i garancija barem 2-3 godine za ove pare a ove velicine vozilo, gepek dobar, nazad dovoljno prostora. Jedino uvoz kao sto @mobsterc rece ali nije mi to opcija sad, bez auta sam. Na olx ih nema po ovoj cijeni, a dali su mi dobru ponudu, 54000, 2019, hybrid 222KS, jos 4 godine garancije, 90k presao, elegant oprema, jedan vlasnik. Samo sam zrtvovao sjedista, volio bih da su ona bolja kao na premium paketu, ali eto. Ostala oprema je ok, ima svega. @Haker rav4 je velicine q5, mislim da je 15cm duzi od 3008 i ostalih nabrojanih, nije to ista klasa sa tim cuv-om. https://www.carsized.com/en/cars/compare/toyota-rav4-2019-suv-swb-vs-audi-q5-2017-suv/
Pa veci je q5 taj rav je vise izmedju njih, ali nema veze, dobar je auto, svakako bolje od hyudaia i ostalih. Nek je sa srećom Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Hvala, nije jos gotovo ali ovih dana aBd. A eto na linku iznad koliko je "veci" Q5 ni meni se nije cinilo da je toliko vozilo, ocekivao sam da je nizi i kraći, nekako vara linijom... Tek kad stanes pored se primjeti. Isto sto me Cx-5 vara, kad vidim na cesti izgleda ko sepet ali je veci i on od 3008 barem 10ak cm iako na cesti mi se cini kraci od njeg.
Je li to ovakvu gledas ? Ova generacija ? TOYOTA RAV4 2.5 HEV 4x2 5D E-CVT ELEGANT - Automobili - OLX.ba Ovo je top auto...dobar i izgled i spolja a jos bolji iznutra. Samo ovaj sa oglasa ima CVT mjenjac...ne znam kako rade najnovije generacije tog mjenjaca,prije je to bio glup mjenjac
Ma znam da trosi na autoputu, prelazim 8-9k godisnje, na autoputu od tog 1k ako i toliko, tako da nek trosi i 12 na autoputu dobro je