Savjeti oko kupovine automobila u BIH

Discussion in 'Generalna diskusija' started by bhd, Dec 21, 2010.

1. dmr

dmr Veteran foruma

A cuj ovaj 1,9 tdi je cudo od motora, od ultimativno male potrosnje do voznje na 200km/h ko od sale, ubrzanje 9 i nesto sekundi, a sve uz potrosnju od 2,5 litra :D Nego sit sam dizela i brundanja, kada biram na poslu auto kojim cu ici uvijek radje idem 1,0 tsi sa 3 klipa nego sa 1,9 tdi, jednostavno ugodnije za duze voznje :D

EDIT: A mijenjam skodu samo iz razloga sto mi treba nesto udobnije za duze relacije od 400+ km. Nadam se da je Tucson udobniji. Morat cu ga malo testirati ovih dana.

2. XTRage

XTRage Veteran foruma

Eto te ko selvin, mislis sa suvom dobiti udobnost.

A cuj tdi drnda, nedavno si tvrdio drugacije :rolleyes:

3. Haker

Haker Veteran foruma

Sad i 9l troši

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. dmr

dmr Veteran foruma

Po gradu na kracim relacijama al kad ubrzavam i nije zagrijan :D Prosjek 2,5 :D

5. dmr

dmr Veteran foruma

Ma drnda jasta, sto je najgore cini mi se i da je ovjes kruci kod dizelasa nego kod benzinjara, haman jedno drugo vuce :D A ne znam vise za udobnost sta bih rekao, mora se dobro isprobati da se vidi sta kome pase. Na poslu imam i vitaru koja ima taj poviseni polozaj sjedenja i kad se naviknem pa predjem u octu uzas, ko da na cesti sjedim :D

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sto se tice udobnosti, najvise je do guma. I SUV sa debelim 16-kama je mekan, 18-19 je vec druga prica.

kvaju likes this.
  7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Dzaba 13-ke kad je ovjes tvrd da smanji body roll visoke karoserije.

Udobnija je limuzina na 19-kama od suva na 17-kama.

8. dmr

dmr Veteran foruma

E zato treba probat. Tucson inace kazu da je meksi od ostalih suvova. Iskreno meni suvovi izgledaju super i sa manjim felgama, ne bih imao nista protiv Tucsona na 17kama

9. Haker

Haker Veteran foruma

Kako ces probati, da bacis jednu turu od 400km.
    Meni je c5 bio udoban ali se i ljuljao kao brod upravo jer su morali napraviti da bude mekan.
    Kako god taj rang 3008, tuson, rav4 i td ja vala ne bih upravo jer dobiješ prostor golfa. Jedino da imaš "dzip" radi puhanja.

10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Jest aktuelni mekan ali se zato ljulja posteno.

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ne treba pretjerivat, nije Citroen 3CV. Normalno vozi i sve ok.

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kao i uvijek na forumu, postoji samo jedna istina, a nju znaju samo pojedinci :D svi ostali su u zabludi pa kupuju drugacije

aNaToMiC !, kvaju and selvin like this.
  13. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo je taman za Selvina :D[​IMG]

selvin likes this.
  14. selvin

selvin Moderator

Ipak ide rav4, ne mogu naci 4x4, automatik i garancija barem 2-3 godine za ove pare a ove velicine vozilo, gepek dobar, nazad dovoljno prostora. Jedino uvoz kao sto @mobsterc rece ali nije mi to opcija sad, bez auta sam. Na olx ih nema po ovoj cijeni, a dali su mi dobru ponudu, 54000, 2019, hybrid 222KS, jos 4 godine garancije, 90k presao, elegant oprema, jedan vlasnik. Samo sam zrtvovao sjedista, volio bih da su ona bolja kao na premium paketu, ali eto. Ostala oprema je ok, ima svega. :)

@Haker rav4 je velicine q5, mislim da je 15cm duzi od 3008 i ostalih nabrojanih, nije to ista klasa sa tim cuv-om.
    https://www.carsized.com/en/cars/compare/toyota-rav4-2019-suv-swb-vs-audi-q5-2017-suv/

15. dmr

dmr Veteran foruma

Mene kod rav4 odbija onaj glupavi cvt mjenjac sto nema normalno saltanje brzina :D

16. Haker

Haker Veteran foruma

Pa veci je q5 taj rav je vise izmedju njih, ali nema veze, dobar je auto, svakako bolje od hyudaia i ostalih.
    Nek je sa srećom :)

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Izadji na autopout i vozi neko vrijeme 150-160 i odustat ces od te sklopocije :D

18. selvin

selvin Moderator

Hvala, nije jos gotovo ali ovih dana aBd. A eto na linku iznad koliko je "veci" Q5 :) ni meni se nije cinilo da je toliko vozilo, ocekivao sam da je nizi i kraći, nekako vara linijom... Tek kad stanes pored se primjeti. Isto sto me Cx-5 vara, kad vidim na cesti izgleda ko sepet ali je veci i on od 3008 barem 10ak cm iako na cesti mi se cini kraci od njeg.

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Je li to ovakvu gledas ? Ova generacija ?

TOYOTA RAV4 2.5 HEV 4x2 5D E-CVT ELEGANT - Automobili - OLX.ba

Ovo je top auto...dobar i izgled i spolja a jos bolji iznutra. Samo ovaj sa oglasa ima CVT mjenjac...ne znam kako rade najnovije generacije tog mjenjaca,prije je to bio glup mjenjac :D

20. selvin

selvin Moderator

Ma znam da trosi na autoputu, prelazim 8-9k godisnje, na autoputu od tog 1k ako i toliko, tako da nek trosi i 12 na autoputu dobro je :D