Ako te plasi dpf ili nesto drugo kod dizela, stelvia ces platiti manje a noviji je 3g, dvije klase iznad. Tako te 3k ostavi da zamijenis dpf i scr, ali makar uzivaj u autu
Alfe su najljepsa auta...posebno ove novije a kako vidim i kvalitet je dobar. Naravno ko odrzava a ko ne ulaze nista,kuka kako se kvari
Ja recimo nikad Stelvia ne bi kupio, meni ružno auto i ne dijelim mišljenje da im je svako lijepo, ali o ukusima se ne raspravlja. Dodao bih još samo da ode do kojeg majstora koje poznaje lično i pita za mišljenje oko motora i mjenjača tj. koje treba izbjegavati.
Neku vece pored mene parkira Giulia Q4, ma ne da gledati u sebe. CLS je lijep, ali brate, ono je neuporedivo ljepse.
Alfe su uvijek imale najljepsu liniju. Nego citam post Selvina sa prosle strane. Ne znam, meni bi bilo glupo dati 50 hiljada na auto a da prelazim 8-9 hiljada godisnje, uglavnom za grada kako rece. To ce auto vise izgubiti vrijednosti u garazi nego na cesti. Niti te treba brinuti koliko je auto preslo, svakako za 5 godina ces preci kao neko za godinu. Jer planira opet mijenjati ako sam dobro razumio. Moje misljenje, svako ima pravo uzeti sta zeli. Jedino da imam para na kamari pa ne znam sta cu sa njima. Al onda bi bila neka zujalica ala Infiniti G37
Ma jok, ne plasi me dpf, pa i vozio sam dizela. Ne bih to iz uvoza, sa nepouzdanom kilometrazom. Da uvozim sam sebi pa hajd ali od "exclusive" lokalnih svercera no no. Trazim nesto sa garancijom jer necu da dajem tolike pare za macka u vreci.
Pa ima bar 4g garancije koliko znam, znaci jos je pod garancijom… jbg auto staro 3g, tesko da je prevalilo 250, razumijem i nepovjerljivost, ali sa druge strane nemoj dozvoliti da sto nemas auta te natjera da kupis sta ima ‘ovih dana’ u ponudi. Radije kupi nesto prelazno sto se lako prodaje, ala neke skode, raspitaj se kod prijatelja prodaje li neko. Ja bih radije tu izgubio 1-2k nego se vjencao za auto koje mozda i ne zelim, pogotovo za te pare…da ti dajes 15 pa hajde, ali 55 i da budes pozurivan, nekako ne ide.
2019 je prva godina modela isto tako, jedna od zamjerki je cabin noise, koji je odmah ispravljen 2020te… to mu je veci problem nego motor jer za motor ima garanciju jos 4g, mada ovaj iz hybrida nema veze sa bmw, n47 je dizel
Pa ne kupujem auto koje ne zelim, odakle ti to Pa ovo sam auto otisao prvo pogledat kad sam prodao svoje, jer sam htio rav4, xc60 ili kodiaq ako nekim cudom izadje povoljan. Probao i odgovara mi, to sto ne odgovara forumu to je druga prica. Svako ima zamjerke, a niko ga nije ni probao, neki mozda nisu ni vidjeli sudeci po komentarima. Jasno mi je da svako ima misljenje sta bi zelio za tudje pare, i uvazavam misljenja nekih ljudi ovdje sto se tice auta, ali vecina prica gluposti i ne poznaje stanje na trzistu ni priblizno. Stelvio sa tom cijenom izgleda "too good to be true" jer su ostali mnogo skuplji. Ali mi se iskreno ne svidja, sa tim "striptiz bar" enterijerom, nisam ljubitelj toga nikako nit je za mene to Zao mi jedino sto jos nisam stigao probati cx-5, ali prije cu naci mars rovera nego povoljnu i polovnu cx-5 kod nas tako da... Prioriteti koje sam gledao kod auta: 1. automatik 2. dovoljno snage 3. garancija (samim tim i odredjeno godiste) 4. 4x4 5. oprema Ocigledno cabin noise mi nije u top 5, vjerovatno ni u top 10 Svako auto ima neku manu. Ali svejedno je auto necujno po gradu i vozi 50% na struju. Znam da je bucno na velikim brzinama i mogu zivjeti s tim.
Vise u smislu kompromisa koje moras da pravis jer zuris, npr htio si ta druga sjedista, mozda bi mogao sacekati 2020to, na te stvari mislim, ne nuzno da nikako ne zelis auto. Ali svakako, odvagaces jel ti se zajebaje sa drugim stvarima, ili mozes zivjeti sa manama trenutnog izbora. Digresija na cijene, kod nas su prilicno napuhane, vani za 20k eur bas mozes da biras. I mazde su rijetke i skupe zbog trzista, ali opet isto tako od 2023 zastarjele (a opet skupe). Tebi sretno sta god kupis, meni samo zao da se pozurujes, a i ne znam kud si prodao auto bez da si nasao i kaparisao drugo
Ova Toyota uopšte nije losa kupovina, posebno kada vidiš konkurenciju u tom cjenovnom rangu. Japanci su uvijek takvi bili, njima je zvučna izolacija i enterijer na zadnjem mjestu, ali zato imaš top mehaniku mada ova generacija je veliki skok sto se tice enterijera. Ja sam sjedio u generaciji prije ove, bože sačuvaj, kao dacia Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma uvijek ce nesto faliti, eto ta sjedista npr. A isto tako sam gledao i kodiaqa koji mi je po sjedistima losiji. Precijenjen je bas. Dobio bih vise prostora s njim, ali mi je knap za garazu, i mogao bih ganjati jedino da je na isteku garancije ali za 10-15k vise nego za rav4. Isto za xc60, u dobroj opremi je barem 70k, a najnize sto sam mogao naci u ok opremi je 62-65k bez garancije. On mi je bio najljepsi izbor doduse Pregledao sam vani cijene, rav4 se i ne moze jeftinije uzeti, mazda cx5 moze, ali opet je to izbor od 3-4 vozila na cijelom mobile.de recimo Nisam zagledao po tim auto kucama odakle nasi uvoze, samo sam htio okvirno steci dojam o cijenama tamo i ovamo poredeci olx i mobile.de. Kad isfiltriram ovaj model, opremu i kilometrazu, ovaj se jedini uklapa u <25k Eur (jos privatna prodaja, nema povrata PDVa): https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=408160277
Ja sam prvi put sad probao ovu. Prije sam vozio starije, i ona 2009-2010 je ko da kamion vozis, ali ova je vec dobra. Enterijer mi nije na nivou xc60 i cx-5, ali je bolji od kodiaqa, doduse to je subjektivno Vani mi je dobra linija skroz, ali eto vecini ljudi se ne svidja, i to je subjektivno
Nema puno takvih japanaca u de, cini mi se vise ima cx-5 nego ravova, drugo je trziste. Recimo u hr ima dosta hondi, suzukija, toyota, to me nekako iznenadilo. Za napuhane cijene sam mislio alfa romeo i mazda, toyota je slicno, nema puno izbora
Napuhane su cijene sve. Pa gledao sam i cijene kodiaqa vani, ovo je medju najboljim cijenama (do 100k km, 4x4, automatik, diesel), to dodje gotov 60k dok ga uvezes a celavo: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=426958066 Ovo se ne uvozi kod nas, kod nas se uvozi blizu 200k ili vise gdje trebas docekivati kvarove. To nemam volju ni zelju, to je jedan od razloga sto sam prodao cla jer je dosao do 175k, star 11 godina i samo sam cekao neki veci kvar. I opet sam ga prodao nakon 4 godine skuplje nego sto sam ga kupio. Iako je po forum misljenju bio preplacen tad
Ja za uvoz samo gledam da je od firme, da se moze vratiti pdv, ako je hendler to znaci sa je vec pokupio kajmak, bolje onda od privatnog lica, tu se moze vise cijena oboriti I to sve je procedura, ja se slazem, moras i tamo pratiti i loviti kada nesto izleti, ako kazes evo ja cu danas kupiti sta ‘ima na stanju’ tesko da ces napraviti dobar deal.
Malo olabavi, nista ti ne znaci 10-20k kilometara a evo npr ovo dobijes sigurno za 19k eura (sa prevozom i dazbinama opet 20k, to sto se moze oboriti) https://m.mobile.de/auto-inserat/sk...=5f42bcf9-d443-90f3-744c-0fe57ddac913&type=ad