Savjeti oko kupovine automobila u BIH

Discussion in 'Generalna diskusija' started by bhd, Dec 21, 2010.

1. selvin

selvin Moderator

To jest, onako sam lupio filter, nije da bih gledao u 20k km, samo me iznenadila mala ponuda. I takav kodiaq dok uvezem sam na oko 53-55k bez neke stele na carini, a ocigledno se radi s Turcima i Bugarima :) Kodiaqa da ganjam bih isao mladjeg, zbog garancije opet, tj. 2021+ :) Onda dodjes do FL-a, i to je vec 65+ :) Jedno vuce drugo ebg, nije bas lagano se ogranicit na budzet. Kao i za sve, krenes optimisticno, pa zavrsis na 30% vecem budzetu.

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Slazem se, negdje se mora presjeci, nemam nista protiv toga, moje je jedino da se ne zuri (osim ako ne naleti top ponuda :D). Mada, malo je kasno jer si vec prodao auto, i ono sto sam predlagao prelazno, shvatam da ti nije do zajebancije, smetnuo sam da imas djecu.

3. Mujka

Mujka Komšija

ma nema smisla se cimat kad vec dajete tolike pare na kola xD
    odes kupis negdje gdje je provjereno i tjt ..

4. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ali ne mora 15 hiljada preplatiti tog rav-a :eek:

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Last edited: Jun 10, 2025 at 1:04 PM
  6. selvin

selvin Moderator

Ovakvog kodiaqa sam i probao, relativno je to ok u voznji, po gradu. Vjerujem da treba povuci da bi se patio bas, a posto sam sad na brdu, i planiram probat tamo i zimu bit, upitan je... Tako da nisam ni gledao dalje ove 1.5TSI i zbog samo prednjeg pogona a i zbog snage. Takav kodiaq mogu uzeti za 62-63k, bolje on nego tarraco, ali fali i njemu sreda i krajevi za jos 8-9k :) Kaparisan rav4 upravo, tako da je to to nadam se :)

hurmash1ca and mobsterc like this.
  7. mobsterc

mobsterc Overclocker

sretno bilo, gledao sam nekog drugog tarraca 4x4 i reko da vidim sta ima jos pa se zaletih sa ovim, nisam provjerio pogon

selvin likes this.
  8. selvin

selvin Moderator

Hvala!

9. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Sretno Selvine, dobra kola jebo SUV bez 4x4.

Btw otkad je alfa dobro auto cuj stelvio pa stelantis propao ko grcka. Ne zezam svidja se i meni Giulia ali nema šanse da bi je ikad kupio.

selvin likes this.
  10. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja prvi put cujem da neko hvali Alfu. Inace meni je Guilia super auto, i interijerom i eksterijerom. Posebno pre-facelift model.

11. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Kod bošnje samo fauve može proći rođaci

12. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Alfa je generalno nepopularno auto, kakve to ima veze sa Bosnjama? Ko god ima Alfu, ima jos 3 Alfe za dijelova.

13. selvin

selvin Moderator

Hvala! Ma iskreno, ne bjezim ni od jednog brenda nesto posebno, ovo mi je 4-ti brend za 4 auta sto sam posjedovao, ali bice nekad i VW grupacija :)

14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Otkad, od giulia i stelvio :)
    Samo neko ispod kamena zivi, mijenjaju se stvari, ima losih i dobrih modela svih proizvodjaca. Ili tipa dobar model, a jedan motor los, drugi odlican pa onda ovi sto imaju prvi pljuju a drugi hvale.
    Imam u ‘raji’ jednu giuliu 2017te kupljena nova, i dan danas je momak vozi, nije osjetio potrebu da mijenja.

Qler likes this.
  15. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Sretno sa kolicima. I koji je RAV4 na kraju? Nisam puno pratio.

selvin likes this.
  16. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Klasična mahalska priča. :)

17. Haker

Haker Veteran foruma

Otkad je loše? Tipična glupa priča, isto kao sto opel trune a prestao truniti prije 25 godina. Gulia I Stelvio su konkretno dobri modeli alfe, stelantis je preuzeo alfu prije par godina ti modeli nemaju veze sa njima.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

aNaToMiC ! likes this.
  18. Haker

Haker Veteran foruma

Ta rav je duplo bolje vozilo od tog seata, za klasu, bolji motor, podvozje, pogon i td

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

aNaToMiC ! and selvin like this.
  19. selvin

selvin Moderator

Hvala! Onaj od 2019, sto je zasad trenutni model, ide uskoro novi u prodaju.

20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Alfa je ostala na losem glasu jos od prije 20 godina uglavnom zbog el instalacija Ne mora znaciti da su i sada losi. Vise je stvar sto ih rijetko koji majstor servisira.
    A realnost je da poznati brendovi imaju daleko vece probleme. Njemcima i Francuzima crkavaju komplet motori. To kod Alfe nikada nije bilo.