Savjeti oko kupovine automobila u BIH

Discussion in 'Generalna diskusija' started by bhd, Dec 21, 2010.

1. Qler

Qler Veteran foruma

To je ta priča opel trune, a VW golf i Passat od 2005 do pa i 2015 hrđa više nego opel u najgorim danima. Ali to je vauve, pa nema veze. Giulia i Stelvio su bolji od svakog tiguana i Passat za koplje. U svemu.

aNaToMiC ! likes this.
  2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kao sto vec napisah, svaki proizvodjac ima dobrih i losih modela, a generalno nema vise te pouzdanosti da nesto traje 30g kao prije, pogotovo nakon otprilike 2016-2017.

Eto konkretno mazdin 2.2 je bas los motor, nema kome se nije pokvario, tek kasnije su ispeglali greske, ali trajalo je godinama dok nije rijeseno (17-18). To jedino kupiti tipa na max 80k i prodati vec na 120.
    I dosta takvih primjera, kod vw grupacije raznoraznih sranja od motora, ne znam nijedan trocilindras turbo da je od pocetka bio dobar od bilo kojeg brenda. Al jbg, ljudi kupili, navozali se, najvise su ispusili ovi sto su se vodili da to moze kao prije i da je 150k nista.
    Eto i spominjani volvo 2.0 dizel, tu mu je negdje kraj, 150-200 a mi navikli da je auto preslo 300, vraceno na 170 i onda predje jos 80 bez nekih vecih problema :D nekad bilo, sad se spominjalo

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Zalosno je sto na euro 6 dizelu moras izvaditi dpf i egr da bi ga mogao voziti. Evo u Tuzli nema metar autoputa, sve je 50-60 ogranicenje, na par mjesta 70-80. Gorivo zna se kakvo je. Zacepis ga zacas. Skoro se vozim kroz grad iza novijeg A6, led nazad, sminka, rekao bih 2015 god.. Hajde sto zadimi malo crno, nego sto stipa za oci. Jbg tamo onda, nismo makli od Golfa 2.

4. Qler

Qler Veteran foruma

Moj izbaci dim kad krenem, ima DPF i opet baci oblačić kad stisnem gas... ubi me to, ali kažu majstori nema lijeka... ja nešto ne vjerujem, ali eto...

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

DPF je imao :D

Provjeri ti to bolje.

6. NaLe!

NaLe! Aktivista

Ja pravim oko 22k km godišnje, 80% je Lukavac - Tuzla u špici, (7h - 16h) i prosječna brzina je oko 32km/h. Sreća pa je benzinac, pa samo kočnice mijenjam. :D

7. dmr

dmr Veteran foruma

Tz Lukavac otvoren pravac, nema veze sto je u spici :D

Sretno Selvine.

selvin likes this.
  8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nije dovoljno dug da ocistis dpf, ni blizu. Mozda ako nekad naprave Tuzla-Brcko brzu cestu.
    Skoro sam isao za Osijek, e ono je pravac. Od granice do grada vozis pun.

9. Qler

Qler Veteran foruma

To sam i ja mislio, i provjerili su i Zeljko u Vojkovicima, i StarLine, uredno je tu, nije pun, a i ja vala ne stedim pa da ga zacepim... Ali eto... Radi regeneraciju uredno, bas neki dan dosli kuci kaze zena sta ovo smrdi, a on digao obrtaje, sagorijeva...

10. dmr

dmr Veteran foruma

Kod tebe ono mercedes? :) Primjetio sam da najvise dime mercedesi, ne znam do cega je al kad god je merc ispred mene ili ga pretici ili pusti da odmakne :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

11. dmr

dmr Veteran foruma

Pa ako svaki dan vozi uglavnom taj pravac zar ce se zacepiti? :D Ja miline sto nema dpf kod mene care :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

12. Qler

Qler Veteran foruma

Kod brata ona C klasa nema grama dima. Mene nervira ovo haos, ali šta ću...

13. Haker

Haker Veteran foruma

Meni nikako nije jasno zašto baš svak mora kupiti dizela iako bi mu benz bio bolja opcija za nacin na koji koristi auto.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

14. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Kakav dim izbaci? I sta kazu majstori do cega je ili im je mrsko pa nek dimi dok radi? Nije normalno u svakom slucaju.

15. Qler

Qler Veteran foruma

Ma crni oblacic, nije sad to bugija, nego kao cep, tamni, i to je to...

A sto se tice dizela, ja ga iskreno ne volim, ali jednsotavno nema benzinca kakvog ja trazim. Htio sam ovog mijenjati za 3.5 benzin, nije bio dobar, rekli mi u StarLine da ne mijenjam, da nije dobar. Ako se sve poslozi, ovo malo auto sto planiram za po gradu, samo benzin gledam, dizel nije nikako opcija. Onda ce CLS i prodisati jer ce se u glavnom na otvorenom voziti.

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Slab izbor benzinaca. Mala ponuda, a i ono sto ima moras tri puta provjeriti. Svaki proizvodjac ima problema sa prevelikom potrosnjom ulja, kao da smo u 60-tim. Mislim na auta evropskih proizvodjaca. Japanci i Koreanci nemaju tih problema.

@Qler vjerojatno mu dizne nisu kao sto su nekada bile.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Pa nema jer svi bježe ko kuga od njih, da ljudi kupuju eto japance bilo bi ih.
    Ja evo i prodajem i ne prodajem auto, tj mrsko mi se peglati sa oglasima vec ovako usmeno me pitaju, sve ok dok ne kažem benzin, odmah gotova priča.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

18. Qler

Qler Veteran foruma

@Reventon moguce, nije ni on u cvijetu mladosti :) 15 godina navukao...

19. nivla

nivla Komšija

20. selvin

selvin Moderator

Hvala!

@nivla, steta sto nije automatik, ima finu opremu cini mi se. Kome nije automatik dealbreaker to je dobra kupovina. Je li ti prodajes? Pise nevidljiva na pretrazi.