Savjeti oko kupovine automobila u BIH

Discussion in 'Generalna diskusija' started by bhd, Dec 21, 2010.

1. nivla

nivla Komšija

prodaje badzo, 5 dana je neaktivan ako necu da platim, sutra ce biti vidljiva
    uglavnom auto je dobro i bolja je s ovim motorom manual nego onaj dsg jer je dsg tanak

ima i s350d 2018, al to je preskupo
    punac prodaje audi a3 158000km 1.6 tdi 2012 ko hoce mogu slike na viber/whatsup, ne znam jel 30000 preso on sa njim
    edit: evo i oglasa mislim da bi ga dao za 16000
    https://olx.ba/artikal/68738582

Last edited: Jun 12, 2025
  2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Remem kais u ulju na 120 000km, a fabrika preporucuje zamjenu na 200 000. Gledati od 3:40

3. iPlay

iPlay Komšija

Evo prateći PDF za 1.2 PureTech Turbo motore i gdje se sve ugrađuje.

Realna preporuka zamjene zubčastog je svakih cca. 60.000 km uz redovnu provjeru stanja kaiša.
    Kod nas, u oficijelnom servisu (zvao sam neki da pitam), zamjena samo zubčastog sa rukama je oko 1.000 KM. Na tu cijenu treba dodati ulje i filtere. Nisam siguran da li je uračunat i remen uljne pumpe.

Last edited: Jun 13, 2025
  4. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Iznenadilo me koliko sad motora ima taj remen u ulju. To je izgleda sad trend.

5. Mujka

Mujka Komšija

imal kakvih slika Selvin :D

6. selvin

selvin Moderator

Na registraciji je, nisam preuzeo jos. Vjerovatno utorak/srijeda. :)

7. selvin

selvin Moderator

Ipak stig'o danas, imam dobrog agenta za osiguranje :D Evo par brzinskih slika. Nisam se mog'o izmaći dovoljno da slikam sa strane, bice boljih slika za vikend. Prešao sam 50ak km s njim, super zadovoljan. [​IMG][​IMG][​IMG]

Sent from my SM-F711B using Tapatalk

Mujka, EL NINO CFC, p4ja and 11 others like this.
  8. iPlay

iPlay Komšija

Odličan, da te služi i promijenio na bolje!

selvin likes this.
  9. selvin

selvin Moderator

Hvala, hvala!

10. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Sretno i da te posluzi.
    O ukusima se ne raspravlja,
    Auto je top, ali meni je taj japanski dizajn i one plastike katastrofa, zgadila mi se toyota na poslu. Neudobe i ruzne, motori i pogon su top.
    Tesko će ti pasti nakon mercedesa.

selvin likes this.
  11. zoi

zoi Veteran foruma

Sretno, boljim zamjenio!

selvin likes this.
  12. selvin

selvin Moderator

Hvala hvala!

@Bio_Sam_Zmijanac Nemam pojma, i ja sam citao prije kako ljudi kukaju. Ali ova ima skroz koznu oblogu i na vratima i cijela instrument tabla mekana. Naravno ima plastike oko multimedije i oko mjenjaca ali nista strasno nekvalitetno :) U 3008 je smijurija od plastike da se ne lazemo naspram ove, tako da ne znam iskreno sta ti se ogadilo, ako si ovu vozio?

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kod tebe je ocito dobar paket opreme, velika razlika u odnosu na osnovne pakete koji se uzimaju za sluzbena auta u firmama.
    Neka je sa srecom.

selvin likes this.
  14. Haker

Haker Veteran foruma

Kao sto rekoh, razlika izmedju ovog modela i prošlih u enterijeru je ogromna. Sretno, dobar je auto, na kraju jebote plastika kada imaš benzinac vece zapremine i 200+ konja.
    Zato su auta i postala smeće, ljudima je važnije da je fensi unutra a dole kruta osovina i 1.5 motor.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

selvin likes this.
  15. dams82

dams82 Overclocker

Sretno Selvine.... Meni je taj auto lijep,od japanskih jedino Toyotu i Hondu cijenim....

selvin and Reventon like this.
  16. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Mubareći @selvin , da bude bez udesa, i kvarova aBd. Uživaj :)

selvin likes this.
  17. Almir

Almir Komšija

Skoro sam ja radio na jednom vw autu zamjenu i ovog remena u sklopu drugog velikog servisa auto je na cca 270hiljada km, prvi veliki je rađen u ovlašentom ovaj drugi tu u lokalnoj garaži.. ubacili smo sve od continentala, takođe je puštala i na vanjskom semeringu radilice(to mi je više smetalo), a taj remen se nalazi baš iza tog semeringa, mora se skinuti i karter, kada je sve dole ima i neka mala gumica koju isto promijene, operu sito na pumpi i sve fino vrate.
    Remen ko remen je bio u solidnom stanju, nije kao što sam viđao po internetu ali već kada je sve bilo dole skinuto za veliki servis pa i taj vanjski semering, šteta je bilo da i taj mali remen od uljne ne promijenimo.

Lijepo se ocijedi motor od ulja, inače ide 5l, kada se ovako sve izvadi i očisti ide 6l...

Reventon likes this.
  18. Reventon

Reventon Veteran foruma

@Almir gdje si u Tuzli, koji servis? Ako nekad zatrebas :) Moze i u privatnu poruku info.

19. dmr

dmr Veteran foruma

Daj i slike interijera :D

20. selvin

selvin Moderator

@dams82 @IdeMedoSumom hvala momci!

Evo koja i iznutra uzivo dok cekam zenu iz pekare :D Nije da je neki premium quality ali sasvim uredno i daleko od onih prica "plasticna gadost" i slicno. Jedino je volan izgleda osjetljiv, ima na njemu nekih ogrebotina, da li od sata ili prstena, ali nista strasno da smeta. [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Sent from my SM-F711B using Tapatalk

Mujka, iPlay, EL NINO CFC and 7 others like this.