Vidjet ćeš kad ga budeš prodavao, ja Octaviu limuzinu za dan prodao po istoj cijeni po kojoj sam je i kupio.
Ja Mondea poslije 6 godina u zamjeni dao 500KM jeftinije nego što sam ga platio. Al to više govori o stanju na tržištu nego vrijednosti auta...
Istina, zavisi od modela. Ja sam astru 2019 platio 9500 mada sam je i tada preplatio ali kupio sam je jer je bila provjerena historija. Sad teskooo da ode za sedam, ali to sam znao kada sam kupio da je kao vjencanica, karavan plus benzin, kod nas ne popularan kombo. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Prodat ce se i to samo dok pravi kupac naidje na tvoj oglas. Mlađi bracni par sa dvoje male djece i gdje jedno supruznika radi malo dalje od kuce i zeli voziti na plin da uštedi na gorivu ne moze za te pare kupiti bolje auto od te tvoje astre. I taj merc sto si kupio je bio u kategoriji nece se nikad prodat pa je nasao svoju srecu.
To moze samo na preporuku, isto sto je ovaj Merca prodao. I ja bi prije kupio ovog merca karavana od provjerenog lika ili preporuke nego limuzinu od švercera. Evo jaran prodaje top Peugeot 308 sw 1.6 HDi, Allure - Vrh oprema, 8 godina vlasnik, odrzavana kod Pavica i Rika, sve odrađeno na autu, lik je baš picajzla sto se odrzavanja tiče, ulje mijenjano na 10k. Obzirom da je uzeo novi 308 karavan u grand autu prije 3 mjeseca, ne moze prodati auto i leži na parkingu. Top preporuka, sjedi i vozi na mjesec ali mislis da koga briga što je auto održavano i paženo. Svi ce kupiti prije neku A5 FL Octaviu limuzinu 2010 godiste sa 1.6 falericnim motorom od svercera, gole opreme, cija je kilometraža vracena dva puta. Evo auta. Lik bi ovo i spustio par hiljada. Ali ja sam mu rekao da bolje je da ostavi nekome u porodici ili da prijatelju ispod cijene. https://olx.ba/artikal/68114156
Ovako je to otprilike. Ali ne zurim, imam je gdje parkirati da nije vani, ako ne ode do zime ostavim je starom i gotovo Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Cuj bio stavio 12k a takvi se prodaju po 7-8k, tj. ne prodaju, stoje jos. Pa taman da je nov motor i mjenac u njemu ne vrijedi 60-70% više I ovo 10 sto je stavio sad je previse. Jos barem 2k mora spustit ako hoce da dobije priliku da proda uopste i opet ne znaci da hoce
Djeluje kao dobro auto. Naci ce musteriju ali treba sacekati. Ljudi postanu sumnjicavi kada vide da se dosta cijena mijenjala. Misle nesto mu fali, a sverceri vide priliku da mogu ponuditi jos nizu cijenu. Bolje da izbrise i napravi novi oglas, npr 9900. Drugacije izgleda u ocima kupca
Ja kada vidim da neko u bilo cemu buba cijene bez ikakvog osnova,bjezim od oglasa glavom bez obzira Za svaku ozbiljnu prodaju i uspjeh u prodaji,treba se malo informasati o trzistu,o ponudi i potraznji i o cijenama na trzistu a ne u necijoj glavi. Do sada je uvijek bio opravdan red flag kod ovih sto bubnu neku cijenu u prodaji...nikada se tu nije moglo normalno pricati sa prodavcem...ti ljudi obicno zive u nekom svom balonu.
Majstori foruma sta mislite generalno o Renault Grand Scenic 2.0dci automatik 2010 godina. Pazario ga brat, da pregrmi do sljedece mecke a trece dijete dolazi pa mu trebalo nesto ovako (plan je kad se bude moglo E klasa allterrain da bude sljedeca). Uzeo ga od prijateljevog prijatelja, 250k presao, prvi i jedini vlasnik, nosac neki mora zamijeniti (rece mi 190KM u Guma M original), ostalo kako smo vidjeli auto nije lose. Fine opreme ima, panorama, koza platno sjedista, bez unutrasnjost, kao smedja neka boja auta.. ne lupka, ne trza, dobro salta, ima sve racune veliki servis i amortizeri mijenjani na 230k, auto ima svu historiju urednu... Sta su boljke, na sta obratiti sad paznju, sta preventino bi mozda trebalo srediti... evo ga jos je na piku https://olx.ba/artikal/68499763#
Pitas sad kad ga je vec kupio? Eto ta panorama im je problem, neka je ne koristi puno. Motor je dobar.
Ovaj video je on uvijek slao kad neko kupi francuza Ma ispao mu on, 9600KM ga je platio, a treba mu porodično. Trenutno nema zvanično posla, vozi Arape, i traži neki normalan posao, izdešavale se neki stvari, je i ga, život, i za sad je ovo bila najbolja opcija.. Samo da ga posluži
Ma hoce, dobra su to auta tj nisu losa koliko seru po njima Izdržati ce do E klase Sent from my SM-S911B using Tapatalk