U ovlastenom mi zamijene ulje i filter ulja, donesem im ja svoje ostale filtere. oko 140KM je filter zraka, oko 200KM j efilter goriva, filter klime mislim oko 30KM, 8l ulja po cca 28KM, i ne znam tacno koliko je filter ulja..
Odakle donosis taj air filter, koliko vidim vani je 25eur, ili nesto fulam Mene bi za macana trebao izaci oko 220KM, 8l ulja sintetika, doduse ne mijenja se filter goriva, takodjer sam nabavljam filtere
Meni su u Interautu zavalili cijenu za filter klime kao da je neko premium vozilo. Kostao kao 3 litra ulja, halo ba sta ima... Sad si, neces vise. autohub.ba i sam sebi narucim.
Nije 25 Eur sigurno pogledaj idu dva jer je V6, evo sad gledam na onim online nasim prodavnicama, oko 150KM je Man (samo MAN filtere koristim) i eto ja kod jarana imam neki popust. Sad sam onako na brzinu sabrao, bez ruku 600KM mi dodje svi filteri i ulje.
Ne znam, nekad si pricao da je mercedes porez na znacku. Sad kad vozis nije A i prica po forumu bila mercedes krece od E klase, sad i C mrtvacka kola je pravi mercedes, nemam pojma, nesto se cudno desava I CLS nije vrh ponude kako @Reventon rece, on je baziran na E klasi, a ne na S. Mozda ovo sto je @nivla probao je pravi mercedes onda, ako se idemo dalje preseravat
I opet je kao ta entry level klasa derao tu high level mazdu koja je kao "3 klase iznad" je li Doduse, sta ne dere mazde, uskoro ce ih i Dacia preskocit.
Ma od E klase realno, tu se jos drzalo do statusa, ispod toga su prebacili na konfekciju. I neka su, da nisu propali bi, isto kao i porse da nije izbacio ove za mase.
Kao i svaki drugi proizvodjac i ne vrijedi samo za autoindustriju. Samo sto se ta ljestvica jos dize. Sad je kod dosta brandova samo najveci level original sto bi rekli
Bili su se poceli gubiti sa Renault motorima ali su ih se kutarisali u novim modelima sto je za pohvalu. Sad sto se tice prednje vuce, ima smisla u manjim modelima da bi dobili cjenovno konkurentije auto. Isto radi i BMW. Napadaju Golf klasu. Al sto kazes, kada neko spomene Mercedes misli se na limuzinu, automatik i zadnju vucu.
Te AB klase je Mazda davno preskocila, jos malo ce ih i hjundai/kia preskociti (vec su u egalu), pa onda i dacia, pa kaze premium
Preskocila sa 141KS motorom na 1800kg, pa jedino ako ovi ostali stoje, ali tih 12 sekundi do 100 ne preskace ni bigstera, kamoli sta drugo
Prije par mjeseci pokraj mene u Tuzli prodje CLA 180, auspuh se bas cuje ali nema dubine zvuka nego nesti kao jugo, kad sam vidio na netu koji je motor sve mi bilo jasno.
Slazem se za naziv teme, ali ovdje se malo dalje otislo od naziva. Savjet je kad ja tebi kazem Zoi nemoj 4x4, taj konkretno auto ima problem sa haldexom, preskupo odrzavanje, ili mana je ta i ta. A ne to sto se Tale, ili neko drugi nikad nije nasao u situaciji da treba 4x4 pa zbog toga tebi ne treba 4x4 sistem.