Savjeti oko kupovine automobila u BIH

Discussion in 'Generalna diskusija' started by bhd, Dec 21, 2010.

1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pezo je low end.

2. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Prije bih rekao da se ljudi brzo naviknu na ono sto imaju pa zaborave kako je bilo, nego sto on namjerno misli da je idalje socijala :D

selvin likes this.
  3. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa s ultra kosta kao i iphone, wtf :D

selvin likes this.
  4. Qler

Qler Veteran foruma

Ma svi bi mi vozali rolsa da imamo para :)

Ekstrauterina and selvin like this.
  5. Haker

Haker Veteran foruma

Samo da napomenem da postoje postovi u kojima tale spominje mercedesa u budućnosti :D

Svi su ljudi isti, prica da ja imam para ne bih ovo ono je ofucana.
    Vjerovatno bi i jahtu imao da možeš a ne mercedesa

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

selvin likes this.
  6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pa da i reket moram placati lokalnim kabadahijama.

7. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ma i komsinica je govorila da samo seljacine vozaju Mercedes, sad kad se malo ustabilila vozi Mercedes. Sve je to isto, da mozes bolje uzeo bi bolje.

selvin likes this.
  8. nFare

nFare Overclocker

Ma i XT rage je skriveni paćenik za benveom, više puta ih je spominjao u kontekstu kako su im auta najbolja samo što se kvare, mazda = bmw for poor people :D

selvin likes this.
  9. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Pa evo imam novca pa ne kupujem premium, i mogao sam kupiti premium za budzet koji sam dao na 3008 ali nisam, da kupili smo ja i supruga koristene s22 ultra 12/512, evo i danas ih koristimo i ne pada mi na pamet kupiti s25 ultra jer ne nudi nista u odnosu na s22 ultra.

10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Petica karavan sa rednim sestakom je auto po mom ukusu ali ne ova najnovija.

Nije to nista skriveno. A i da im 80% modela cilja krkansku publiku je isto cinjenica.

11. Bio_Sam_Zmijanac

Pa moj bivsi CEO je težak 50 miliona, pa vozi Volva XC60. Sjećam se sa sastanka sa KGM Gradnja Zenica, izvodili radove kod nas na izgradnji i uveliko kasnili, dosao direktor sa Panamerom u Vareš na sastanak. Veli meni CEO, de reci mu da svaki dan razgovaram sa njegovim radnicima, i da su jako nezadovoljni jer im se ne plaća prekovremeno, zbog toga nam kasni projekat, da im nasa firma pokrije ovdje smjestaj i hranu kad on neće odvojiti od goriva za Panameru.

Najviše su Bošnje opterećene autima.
    Nisu nam svima isti prioriteti u zivotu.

Last edited: Jul 20, 2025
  12. zoi

zoi Veteran foruma

Padalo ti je na pamet prije

13. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ali tvoj ceo ne ide na forum da raspravlja o autima :)
    To i jeste poenta, ko nije opterecen autima, i ne zna puno o njima, niti ga zanima, niti istrazuje.
    A te ‘bosanske gazde’ su druga prica…

14. Bio_Sam_Zmijanac

Pa taj tel polovan košta duplo manje o novog s25u. Imamo prijatelja koji radi prodaju, pa smo uz 400 KM mogli upgrade uraditi na s24u, onda smo skontali da taj tele nema nista sem brzeg processora i malo izdrzljivije baterije u odnosu na s22u, cak su mu i kamere losije.

15. zoi

zoi Veteran foruma

To je znatno drugačije od ovoga

16. Bio_Sam_Zmijanac

Ma ne ide nigdje ali bolan moze kupiti bilo kakav auto, cak sta vise moze imati garazu sa 10 najskupljih auta na svijetu. Poenta je, da ne znaci da bi neko ko ima novac, kupio vrh premium auto samo zato sto ima milione i eto moze mu se.

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Uzmi Honora Tale ako hoces kameru. top..pusti se telefona kao statusnog simbola :D
    Dobijes premium u svakom smislu te rijeci :D
    Naravno od tvog budzeta ce zavisiti koji ces model dobiti za novac ,najnoviji ili godinu stariji :D

18. Qler

Qler Veteran foruma

Tale, taj CEO sigurno pare krši na druga zadovoljstva. To je poenta. Ti da si imao para kupio bi premium. Ti si napravio kompromis. Htio si auto ne znam 2020 godina, nisi imao za glc, nego za 3008. To je poenta. Da ti je plata duplo veća, da nemaš kredite, a imaš stanove, sigurno ne bi išao u Peugeot salon nego u Tomić ili starline. Nego nemaš brate para. Ja sam uzeo za 40k auto staro 14 godina, jer sam to želio, moj kompromis su bile godine, nije mi bilo bitno koliko je staro. Mogao sam mirne duše Mondea opet uzeti, da gori, 10 godina mlađeg... Al to bi mi bio kompromis na ćejfu, a to nisam htio.

Tako da mi svi ovdje kupujemo auta koja su neki kompromis, na nečemu uštinemo. A svi bi da imamo uslove gospodski otišli u neki premium salon i uzeli nešto pošteno. Al nema, pa se tješimo i kažemo i sebe i druge.

E sad, neko kao tvoj CEO ne voli auta i njemu je Volvo dovoljan, al smijem se kladiti da ako popričaš sa njim, ako i malo voli auta, ima kući nešto da valja. Ili neki drugi vid extravagancije...

Bio_Sam_Zmijanac and aNaToMiC ! like this.
  19. Bio_Sam_Zmijanac

Pa kod mene u firmi potpisu ugovor na 6 mjeseci, prvo radno iskustvo, kupuju se novi Iphone 15 i 16 pro jer su to trendovi.
    Neko je sretan i sa Čomijem od 400 KM.
    Meni je i Xiaomi top, ali da budem iskren previse je ranjiv da bi na njemu ganjao mobilno bankarstvo i logirao se generalno. Ipak nisam voljan da mi Kina ima pristup informacijama.

20. Bio_Sam_Zmijanac

Nemam kredite, to mi je nesto najbolje u zivotu. Pezoa sam uzeo iz gušta jer mi je to želja bila.
    Kako god, ne zelimo ici u tom pravcu, pa da sutra imamo neku krizu u zivotu radi navike na luksuz koji realno ne treba jer to se prenosi i na djecu kasnije i stvara druge probleme.
    Sto se tiče CEO.
    Nisam neki luksuz vidio osim sto lik putuje sa zenom i svoje petoro djece koja studiraju na prestiznim univerzitetima.

Qler likes this.