Savjeti oko kupovine automobila u BIH

Discussion in 'Generalna diskusija' started by bhd, Dec 21, 2010.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Jao taleta i priče.
    Tale fuck you money je kada si set for life i vise od toga, kakve crne tri godine bez posla.
    A za stanove, pa samo pogledaj u prošlost. Nama su u ratu sve pare na bankama propale a stan nijedan. Samo da si stan kupio prije pet godina kontaj koliko bi danas vrijedio.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Vidi Hakeru, nismo mi set for life, to sam mozes postati kad drugi rade za tebe tj imas svoj biznis ali zato imas manje vremena, fuck off money je nesto sto ti daje podsvjesnu sigurnost, kada ti šef kaze mogao si doci da odradis nesto u subotu ili ostanes duze na poslu a ti mu hladno odgovoriš, imam porodicu i planirao sam izlet sa istima, to je moje slobodno vrijeme. Nego sta hocu da kazem, svasta smo trpili kada sklapas kraj sa krajem svaki mjesec na ustrb kvaliteta zivota jer si morao sve raditi.

3. selvin

selvin Moderator

De da se mi vratimo na pljuvanje mazdinog novog modela, interesantnije je :)

Haker and Ekstrauterina like this.
  4. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nije ti to kanta ko rav4.

5. selvin

selvin Moderator

Ne znam, kanta se kotrlja 4s brze od mazde do 100. A jos ima i jaci motor u ponudi koji 2x dodje do 100 dok mazda jednom. A tek izlazi novi model... Doduse mozda nisu ista klasa, de izmjeri osovinski razmak i ostalo pa javi.

6. Bio_Sam_Zmijanac

Haman i kod Selvina kriza, prodao Merca i sišao na RAV, nesto se tu cudno desava, da nije mozda Ai. Mene samo zanima kako je to sići sa premiuma na nižu klasu.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Dobro kada je merc bio cla :D

8. dmr

dmr Veteran foruma

Zanimljivo je ovo ko god je skoro promijenio auto najvise pise na ovoj temi, kao da nije zadovoljan kupovinom :D Kupili ste drugi auto uzivajte u njemu :D

Last edited: Jul 20, 2025
  9. selvin

selvin Moderator

Ebg socijalna priča ko i kod tebe, ali bitno da smo sretni ili kako vec ide ta foliskula.

@dmr ma moramo se malo prepucavat, bilo bi dosadno uci na forum kad pise: no unread posts. Drzimo ga zivim ovim glupim pricama :D

10. Bio_Sam_Zmijanac

Ma kupio si ti RaV zbog pouzdanosti, garant CLA poceo praviti probleme i ostavljati na cesti ili je cesto bio kod mehanicara.

A ja sam nekad najvise bio u Banovićima, sad se šepurim kao Dodik. Od ovih 590 trash postova, nađe se i jedan koji vrijedi. Damire, daj nam potrosnju octavije ove godine. Kod mene je 5.2 l na km zadnjih 10k.

11. XTRage

XTRage Veteran foruma

To u tebe neki specijalni rav kad ide za 5,x sekundi do 100.

Novi rav je ostao bez 30-40 konja, Mazdin drugi po jacini motor ce vrtiti krugove oko njega :cool:

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Uzeo rav da taksira vikendom.

13. dmr

dmr Veteran foruma

tako nesto je i kod mene, juce iso do Sa 4,6 tamo 4,3 nazad. A ta dugorocna potrosnja mi se ne prikazuje zbog buga u kompu kod nekih modela te generacije octe, svakih 20 sati resetuje dugorocnu potrosnju :D

14. selvin

selvin Moderator

Nije srecom to, ali je vjerovatno uskoro trebalo doci i to na red sa vecim kvarovima jer je kod mene bio od 7 do 11 godina starosti. To je bio hajmo reci treci razlog, prvi mi je bio prostor, a drugi 4x4. Zasad je top, kako rece @XTRage moze se i taksirat ako mi AI uzme posao ;)

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa awd jos sporija, mislio sam bice jednako…
    Doduse, 141ks nema prepreke da se prenese na jednu osovinu
    Dodaj tu jos opreme i par ljudi u autu i eto selvine ti ubode izgleda 12sec :D

selvin likes this.
  16. Haker

Haker Veteran foruma

Tako i ja, na astri trebao zamjeniti gume pa da ne ulazem 1,5 milju kupim drugi auto :D

Mislim sta god da ti se pokvarilo možeš servisirati jos deset godina u odnosu na razliku koliko si nadoplatio za rav. Prostor je definitivno dobro opravdanje, cla nije porodični auto

17. selvin

selvin Moderator

Mogao si i ti jos 2 takve astre kupit i za svaku po set guma umjesto merca ali sto bi :D Vrijeme je jednostavno bilo, dosta je 4g kod mene, iscejfio sam. A sa prostorom sam se patio vec duze vremena, djeca porasla a jos u sjedalicama, tako da je ovo super ispalo.

@mobsterc blizu je 9,x, 2 sekunde :D

18. selvin

selvin Moderator

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Steta sto si zbog prostora morao ici na takvu kantu.

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  20. Qler

Qler Veteran foruma

Dva moja jarana imaju S pakete, jedan benzin i jedan dizel. Al baš očuvani. Hobi auta.