Meni poslije kumho 20ki, 17ke Dunlop kao po oblacima da vozim. A Tale, isprozivalinsu i Se klasu, a pola problema ima i CLS istih tako da smo svi u govnima
Gume su top, mogu reći vrhunske na slippery putevima, na snijegu su isto top. Znam da su auta izgubila na kvalitetu, ali da se raspadaju brate, pa ne znam, vozio sam ja auto staro 20 godina, pa 13 godina, pa sad 6 godina. Ipak godište igra bitnu ulogu kod održavanja. Ako neko misli da će Passat iz 2007 vozati bez kvarova, grdno se vara, takva auta sad najviše uzimaju novca na održavanje. Ja kako vidim 3008 je isto kao i GLC, Karoq je iznad a Stelvio se raspada.
Tacno kad vidim da neko stavi AI overview kao izvor, pogotovo za ova genericka pitanja, dodje mi da se samobanujem. Pa mogu napisat pitanje da mi odgovori da je 3008 zlatno vozilo, ali i da napise i da je smece neopisivo.
Joj AI hoće vala slagati, al baš. Ja nabacio ove zimske i haj na Bjelašnicu, skrenuo lijevo prema Burj Ozone gore, malo dinamičnije onim putem, i malo me u krivini jednoj izbaci, malo prokliza, i kontam kako sam opuštenije prošle godine na njima vozio nego na onim kineskim, koliko su bolji grip imale ove Dunlop zimske, sad kad sam ih stavio poslije kumho ljetnih vidim kako ljetne trebaju, i u stvari imaju, kad su dobre, bolji grip. Da sam bio na ljetnim prošao bi krivinu bez problema. ono je bilo baš loše da ja sam još pod utiscima...
pozdrav. spominjale su se ovde cjelogodišnje gume, pa konkretno da upitam, vozi li neko od forumaša ove cjelogodišnje gume? da podijeli iskustvo. gledao sam neke gy, ušle su u uži izbor. mjesečno vozim oko 1000 km,uglavnom vikend izleti. godišnje 2-3 puta na more i par dana na skijanje, vlašić ili bjelašnica. auto je neki suv, ništa posebno, vozim prilično lagano. 70% vožnje je na TK.
Moj brat je tek ove godine uzeo all season, pa jos nemamo neko misljenje cekamo da prodje bar sezona da vidimo kako sve pokriva. Za sada su definitivno osjetno bolje od Save iz 2016. godine koje su dosle na autu Kumho su kod njega.
Drzi se ti zimskih za TK. Centralna i juzna BiH ok za cjelogodisnje, za nas ipak zimi treba zimska. Prosli novembar haos na cestama bio, ljudi u kanalima zavrsavali.
@Qler koliko ti brat prelazi godišnje? Za tih nekih 12 k godišnje ok - jedno 2 zime, ako šibaš preko 20 k godišnje, drugu zimu se već moliš da ne bude snijega.
Prelazi preko 20k godisnje sad, nadam se da ce se smanjiti nego mu je posao sad da vozi, pa po par hiljada mjesecno pregazi...
Gume ne vrijedi preporučiti, probaš ako paše, paše. Najgori scenarij je da nakon dvije godine kupiš druge ako ove ne valjaju i to je to. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ja sam jucer postavio nove cjelogodisnje. Imas sliku na prethodnoj stranici. Dunlop Allseason 2 model...ali ne mogu ti dati povratnu info,jer nisam ih vozio i testirao,osim jucer par km. Na prvu su mi mekse od starih continental zimskih,koje su bile stare ,dot 2019. i na pola potrosene i po snijegu nisu mogle meda. Po suhom su bile ok i po kisi,ali ja ne divljam,gledam da se ne dovodim do situacija kada se proklizuje i zanosi. I ja sam na TK kao i ti...uzeo da probam,pa sta bude. Ako po snijegu ne budu top,ne moram ni vozati 2 dana,dok se snijeg ne pocisti sa puta. Edit: Evo nasao sam koje su mi bile stare gume,model Continental VikingContact 7