Savjetovanje

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by mack, Nov 28, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mack

mack Aktivista

Da li je iko imao iskustva sa SE ELM?

2. NAILS

NAILS Moderator

On ima LED a ne blic.

3. exchanged life

exchanged life Aktivista

To "daj kolko daš" izgleda tako prijeteće. Baš si me podsjetio na jednog lika sa ulice koji mi je tražio pare na isti način, hahah. :smt005

4. mack

mack Aktivista

Predpstavljam da je led slabiji ali koja je tacno razlika?
    Hocu reci koliko je primjetna razlika pri slikanju sa jednim ili drugim?

5. NAILS

NAILS Moderator

Ma drasticna. LED ti dodje kao ono na upaljacima ona lampica. Nesto malo jace. Zavisi od mobitela dok je blic isti kao na fotografskim aparatima. Nesto malo slabiji, opbet zavisi od modela.

Eh sad, ako si ti mislio telefon sa samo neki osvjetljenjem pa moze i LED, onda je to druga prica i imas more telefona. A sa blicem je vec problem sto se tice izbora. Kao sto vidis, nema ih mnogo. Recimo da se meni mnooogo svidja 6220c. Telefon pravi super slike i ima xenon flash.

Mislim, xenon ili ti ga blic se ne moze ni porediti sa LED osvjetljenjem. LED je dosta slabiji.

6. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Eh nikad nisam prezalio tog malca 6220c, kakve on slike pravi u mraku, bolje od nekih digitalaca.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

7. mack

mack Aktivista

Hvala na objasnjenju. Izgleda kao dobar telefon, evo ja sam bas gledao 6720c slicni su izgledom (stim da ovaj ima LED ali zato boljij procesor).

8. NAILS

NAILS Moderator

Ako se ne varam, bez guglanja.. 6220c ima 600MHz procesor. Ne treba bolji za taj telefon.

Alibegovic - Ja ga nisam pazario i dan danas mi zao. Kontam da ga sad' uzmeme radi cejfa ali mislim da ce biti bacanje para.

EDIT: 369 MHz. A bila je slicna nokia u telekomu sa 600 MHz procesorom. Svejedno 369 MHz je dovoljno za taj telefon.

9. mack

mack Aktivista

malo sam zaboravio na ovo, nemojte sta zamjeriti.
    nakon premisljanja i razmisljanja izleti mi SE Elm veoma povoljno tako da sam se za njega odlucio.
    sad za sada sam zadovoljan sa njim. ispunjava moje potrebe u potpunosti (slike su dobre, player isto cak ima i wi-fi). svakako hvala svima na savjetima :smt006

10. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

Pozdrav narode :) vidim neko se potrudio pa otvorio temu, pa da ne otvaram novu. trenutno imam SE K800i, i planiram ga zamjeniti nekim eto ko malo naprednijim "telefonom" :D :) posto nisam bas u tim vodama, zaprao sam tuta sto se toga tice :oops: , a vidim da pojedinci s ovog foruma jesu, ja dosao da potrazim savjet, ako nije problem :p samo nemojte udarat' :mrgreen: malo sam pogledao po netu, i vidim da se dosta koriste telefoni sa Android OS-om :) pa bih i ja jedan takav, do nekih 300KM. Gledao sam na Univerzalno, i cini mi se da ovaj Galaxy Gio S5660 nije los. Sta vi mislite o ovom telefoncicu, i sta bi mi vi preporucili (a da ne prelazi ovu cifru koju sam naveo, jeftiniej moze :D)? Unapred zahvaljujem na svakoj pomoci :)

11. Vedo

Vedo Moderator

12. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

13. NAILS

NAILS Moderator

Nije.

14. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

ma ja tutkun za to. kontaktirao sam lika, i prodaje samo tel i punjac. kaze da je nesto malo ogreban pozadi, ali je touch screen kao nov. nesh se bojim da nije cudo ukradeno... na sta treba paziti kad bih ovo kupio? koliko bi baterija trebala drzati?

15. NAILS

NAILS Moderator

Ma kada ti je prvi fon, ja bi za te pare ganjao novo nesto ili polovno od poznatog. Tebi ce svejedno biti sta god uzeo jer ides sa k800.

16. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

17. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

ma uzmi sebi neki jednostavan telefon, ako nista vidi nokiu n8

stace ti telefon s androidom kad neces znati ni iskoristiti ni 10% potencijala sto android nudi

18. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Ma naucit ce svako je jednom kupio prvi smartfon nije nista mudro slovo.

Sent from my iPhone

19. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

ma eto ti ces mi reci da necu znati koristiti ccccc pa nije spejs satl jbt... nisam koristio nokiu 3310 do sad :p

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

ako se odlucis za smartphone,imaj na umu da su im baterije boljka,svaki se isprazni za dva dana,tako ako si cesto van kuce,nemas kada puniti i to,gledaj neku nokiju sa boljom baterijom
    i koliko vidim ,nisi neki hardcore mobitelas,tako da android mozes i da preskocis
    a evo ja koristim android vise od 2 mjeseca,meni to uopste nije toliko interesantno koliko vecina ovdje na forumu potencira,izjavama ovaj jede ovaj za rucak,ovaj je brzi na benchmarku,itd itd
    sve je to toliko nebitno,pa neces benchmark nosati zalijepljen na celo i govoriti da imas brz telefon
    mozda da se skucis sa nokijom c7,em je lijep ,em touch a nije preglomazan

Thread Status:
Not open for further replies.