Seagate - novi hard

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Tequilla_Jack_HR, Apr 14, 2005.

1. Tequilla_Jack_HR

Tequilla_Jack_HR Novi član

Pozdrav svima,

Malo sam googlao da bi naso kakav hrvatski hardware forum nebi li mi ko pomogo sa ovim moji sranjem od problema sto imam :twisted: ovo je izvan moci mojih lokalnih gurua nazalost.

Uglavnom posto mi je kronicno falilo prostora na mojem SATA Maxtor 160gb hardu odlucio sam se kupit novi. Uzeo sam jucer Seagate Sata 200GB 7200.7...spojio, formatiro, sve 5....i sad ja sav sretan idem prebacit neke stvari na moj novi hard kad ono katastrofa od brzine...1.6gb kopira 13minuta...13!! neznam sto radit, jel sam ja sto krivo ucinio, spojio, treba neki driver, mislim neznam sto, STO!!!

Eto ako ima ko kakvu ideju o cemu se radi i sto mi je radit bio bi vise nego zahvalan da mi pomogne...

Pozdrav iz Dubrovnika
    Ivo

P.S. Ceo sam postat par screenshotova al vidim da se ovdje nemoze?

2. syss

syss Veteran foruma

može, samo moraš uploadat slike na neki ftp, onda [​IMG]

koji je to sata kontroler? si skidao nove drivere za kontroler? jel formatirano na ntfs?

3. Tequilla_Jack_HR

a nemam nikoji ftp za uploadat, nerazumjem ti se ja bas...

sata kontroler je...silicone image valjda...

ovo mi pise pod SCSI and RAID controllers u Device Mannageru

D347PRT SCSI Controller
    Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller

mozda da je stavit novi driver...mozes mi dat link za skinut, trazio sam malo po stranicama silicone imagea al nisam mogo nac, full sam isfrustriran trenutno :) haha, vazda meni neki kazini s tim kompjuterima u pocetku....

NTFS je gore naravno

4. Esh

Esh HWB

mozes li nam reci koja je maticna ploca? lako cemo za drivere onda..
    iz iskustva znam da sata driveri sa stranice proizvodjaca rade daleko bolje nego referentni sil driveri.

5. Tequilla_Jack_HR

ajde da

Leadtek K7NCR18D PRO 2 nForce2 Ultra400

znaci mislite da je do sata drivera? aj ako ih nadjete svaka vam cast, ja nisam uspio :(

hvala velika ljudi

6. Sleeper

Sleeper Komšija

7. Tequilla_Jack_HR

fala velika stari, idem malo procitat uputstva pa provat instalirat...i ubio sam se jesam, tebi mozda izgleda jednostavno al meni je komplicirano!

Da ti treba ubit ribu na 30m bez problema bi to ucinio jer se bavim time a tebi bi bila znanstvena fantastika...kuis, nije svak isti ;)

thx na pomoci, javim sto je bilo cim se poigram

8. Sleeper

Sleeper Komšija

hehe no frks(nisam zelio zvucati uvrijedljivo al sta je tu je :| )

9. syss

syss Veteran foruma

ajde sretno!

10. Tequilla_Jack_HR

ma kakvi, isti vrag...neznam...dogovorio sam se s ovim jednim likom sto radi na radio dubrovniku da mu odnesem komp pa ce mi on pogledat...al u subotu tek...strpit cu se aj....nista, updeato sam driver kako pise u readmeu, restarto komp, provo kopirat jedan file od 1,6 gb i isto.....4minutes remaining...i onda se penje do skoro sat vremena, i onda se spusta spusta a na stopericu je oko 14-15 minuta....

:roll: :shock:

11. postal dude

postal dude Aktivista

ma sata ti je takav il radi il neradi il sere.