SLI Konfa misljenje?

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Nani, Oct 17, 2007.

1. nFare

nFare Overclocker

Pa ako ne moze ni SLI onda ni nadolazeci dual GPU nema sanse jel?
    Izgleda nista od Crysisa do kakve 9xxx generacije

EDIT: X2 - SLI :smt033

2. Nani

Nani Komšija

Pa jedino ce moci quad g92 odnosno 2x 8950 u SLI-u tu nesto da trazi, tako da se slazem s tobom nista prije 9xxx generacije. Tu je opet prica o zagrijavanju, ako se jedan g92 grije poprilicno sta ce onda dva raditi na jednom pcbu, dakle neminovan ce biti dual slot cooler. 2 takve kartice na maticnoj i nemas ni jednog slobodnog utora, dakle poput gtx-ica. Cjena druga stvar, preko 500$ sigurno za jednu karticu. da prevedem na nashe prostore milju iskesiras. Dakle samo da bi mogao crysis da igras, sve ostalo zdere 8800GTS 640, 8800GT, GTX, Ultra, pa cak i nova radeon 3800 serija koje je fenomenalna cjenovno. Ove kartica gutaju sve pocevsi od COD4 do UT3. Dakle opet prica o cjeni i isplativosti, jer davati toliki novac da bi mogao zaigrati crysis u svom svjetlu meni nije opravdan. I da izasla je i 8800gt sa 256 rama kojoj se cijen predvidja da ce biti jeftinija za 50-70km u odnsou na 512mb model.

3. syss

syss Veteran foruma

ma ajde crysis kao igretina ovo-ono... moderni drek ko i sve drugo.

majke mi ako ne nalazim više zabave u online flash igrama nego u 80% današnjih naslova.

4. Haker

Haker Veteran foruma

Danas su igre glupe, kao da su pravljene za blago retardirane ljude :lol:

5. Moncho

Moncho Komšija

negdje sam cito da igraca populacija broju najvishe raje za <17 godina, pa ti sada gledaj ko me se te igre prave.

6. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma ima i dosta starijih koji se igraju. Nego se sad igre okrecu grafici, a onda i tu zakazu jer ne budu dovoljno dobro optimizirane. Pa na kraju dobijes neoptimizirani drek od igre. Cast izuzecima poput Company Of Heroes ili Splinter Cell serijalu.

7. syss

syss Veteran foruma

nisu bitne godine... ja sam u osnovnoj školi prelazio pola grada sa biciklom da bio dobio 4 diskete syndicate warsa i mogućnost mijenjanja istih na amigi ;)

8. zoi

zoi Veteran foruma

da niste malo otisli u offtopic ;)

btw.nani konfa samo takva,volio bih na njoj poigrat gears of war :smt007

9. Nani

Nani Komšija

Ja cu raduckat nesto a ti dodji i sutaj sta hoces :wink:

edit:
    Ti rece ono da si igrao crysis...