Smart sijalica

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by aeRo, Apr 24, 2020.

 1. aeRo

  aeRo Komšija

 2. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Po meni je bolje rješenje smart grlo ili smart šalter pa stavljaj sijalice kakve hoćeš (ne znam da li se kod ovog čuda može sijalica mijenjati jer ako ona rikne, onda sve možeš baciti). Ja sam uzeo smart šalter od ITEADa i radi perfektno. Jedino je kvaka u tome što šalteru treba nula (ili uzemljenje spojeno na nulu) da bi funkcionisao, jer šalter sam od sebe treba napajanje a u kutijama gdje je montiran šalter obično su dvije žice i jedna je ulaz u šalter a druga je izlaz. Mada sam vidio da su i tome doskočili s nekim dodatkom, ali je kod mene stariji model pa tog dodatka nije bilo. Naravno kod ovog rješenja ne možeš podešavati niti boju niti toplinu boje, jer se koriste obične sijalice kod kojih je to fiksno.


  https://www.itead.cc/smart-home/sonoff-touch.html

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
   
  Last edited: Apr 24, 2020
 3. aeRo

  aeRo Komšija

  Ma radije bi isao na to smart grlo. Oko struje ne znam a prije par dana zavrsio sa renoviranjem stana, majstore zadugo vise ne pustam u kucu. Kud se ne sjetih prije mogao sam i to u cugu reci da mi obave.
   
 4. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  To ti je onda ovako nešto (samo moraš paziti na prostor, da li su ti plafonjere ili lusteri jer su plafonjere skučene, a ovdje imaš dva grla + sijalicu).

  https://www.itead.cc/smart-home/slampher.html

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk