Smartwatch - all about

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Reventon, Aug 30, 2019.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Mislim da je to to. A šta ti se ne sviđa?

2. Aldiin

Aldiin Overclocker

Pa valjda ti znaš šta je najbolje.

3. selvin

selvin Moderator

Jedina app za taj sat u kojoj sve radi kako treba i nista joj posebno ne fali.

4. bhd

bhd Veteran foruma

Citam ovaj Garmin ce lagano da naplacuje "spajanje" na satelite, odnosno evo kontam da ti treba internet da azuriras mape, a ako hoces satelite plati ?
    Nesto mi ovo suhveli, i to cijene nisu male.
    https://www.garmin.com/en-GB/c/subscription-plans/

5. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ma zezancija je, mora se instalirati preko huawei app gallery. Ali evo ustimao sam sve. Hvala.

6. selvin

selvin Moderator

Pa ne moze huawei i play store :) Ali ne mora se kroz gallery, moze se skinut apk i instalirat.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Za sada je ovako, ali uveli su connect + koji je svakako fail i nadam se da ce to propasti, ne samo njima nego svima, sad bi svi zgrtali lovu na subsktipcijama sta god kupiš trebaš očekivati nekakvu subskripciju.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

8. selvin

selvin Moderator

Kontam da se ponovim sa satom, nosim Huawei GT2 sad ce 6 godina. Jedna tipka vec neko vrijeme pravi probleme, a i isparan je od svakodnevnog nosanja, a posto sam poceo ko fol redovno trcat, malo budali sa gps-om kad se trci izmedju zgrada pa me to najvise nervira. Naravno, prva opcija je bila da gledam Garmin modele, pa sam poceo od Forerunner 165, pa 265, pa 570, pa onda gledam i Venu 4 koji izgleda ima sve iste senzore i opcije kao 570, samo bolji materijali koristeni i neke za mene nebitne sitnice su razlika. Ima li neko neki od ovih satova da mi pomogne ili odmogne u izboru?

9. Haker

Haker Veteran foruma

Ja imam fenix 7, drug ima 965 drugi 265 ako se ne varam.

Kod garmina je sve u pet deka, s tim da djele na namjenu sative. Tipa taj venu je najblize smartwatcu, fenix je najvise kao za sve tj flagship dok ovi za trcanje su pa eto za tecanje.

Kao sto rekoh, sve je to isto samo tipa neki imaju mape neki ne, neki oled display neki old school mip.

Generalno ako si navikao na klasicni smartwatch kod ovih to zaboravi, strogo fitness naprava ali relano najbolja kao takva tj imaju taj sistem i eko sistem poput appela, kad jednom kupis garmin sve ostalo ce biti garmin :D

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

10. Haker

Haker Veteran foruma

Btw ja bih prije 570 jer ima klasična dugmad i cijeli garmin sistem je napravljen da se najlakše preko njih upravlja touch screen samo kad se mora dok taj venu ima samo dva fizička ostalo sve preko ekrana

11. selvin

selvin Moderator

Pa nije ni ovaj huawei nesto posebno smart, mislim ima zatvoren sistem, ne mozes ti sad birati apps po nekom store-u i slicno. Ali eto notifikacije, javljanje na sat tj. ima mikrofon/zvucnik, i te neke osnovne "smart" stvari koristim, alarm, prognoza i slicno. Nista van toga, jer ostale health stvari koje su sigurno bolje kod garmina pratim kroz huawei health app, a ne kroz sat.

A vidio sam i ja da je to najveca razlika dugmad vs touch screen izmedju ta dva, ali eto to sam se navikao na ovom satu pa kontam nije touch problem, zato vise naginjem na venu4 jer je vise "smart" a i kvalitetnija izrada kako vidim, cijena ista, a negdje je skuplji venu4, negdje 570.

Ono zbog cega bih isao na 570 ili bolji, a ne 165/170/265 je taj multiband gps koji je precizniji, a generalno i ostali senzori su bolji. Nekako mi je mentalno taj cjenovni rang 570/venu4 max, jer je cijena fenixa 8/970 znacajno veca a ne vidim nesto posebno bolje, barem ne sto je meni potrebno.

A sta jos ima u tom eko sistemu garmina interesantno? Mislis ako uzimas onaj chest hrm i slicno? Nisam bas toliko zagrizao u sportske aktivnosti :D

12. Haker

Haker Veteran foruma

Meni je ovaj njohov app najbolji, sve je na mjestu pregledno i td. Ja npr imam i bajk comp i chest strap i sve radi savrseno to mi je najbitnije.

Uzmi onda venu 4 mada pogledaj jos neki review pa.odluci, nemoj se zaletit.

selvin likes this.
  13. selvin

selvin Moderator

Evo gledam reviewe zadnjih dana pa vidjecemo sta na kraju bude. Mozda i sta izleti bolji deal na kraju. Kako ti rece sve je to u 5 deka. Hvala na pomoci.

Haker likes this.
  14. selvin

selvin Moderator

Uzeo sam Venu 4. Probao oba, nesto me ona plastika na Forerunner 570 odbila, izgleda jeftino. Na videima se i ne vidi bas tolika razlika kao uzivo. Zasad sam zadovoljan.

Interesantno da je jeftiniji u BHTelecomu nego u MBike od kojeg i BHTelecom nabavlja. Uzmem na rate nesto prvi put, jos iskoristio i bonus plus, a i za njeg cu dobit kroz bonus plus jos 40ak KM. Tako da ce me izaci negdje oko 1000. 130KM jeftinije nego kod distributera koji ne da ni 10KM popust.

Samo steta sto ovaj acitivity history ne mogu syncat sa Huaweia.

Haker likes this.
  15. Haker

Haker Veteran foruma

Ma mbike zaobilaziti u sirokom luku, vec sam pisao o tome.

Sretno sa satom, dobar je sigurno posebno za tu lovu.

selvin likes this.
  16. selvin

selvin Moderator

Ma slabo ko prodaje garmin zato sam ga i gledao u mbike, jedino kod njih se uzivo moze pogledat. Ali nisam htio kod njih kupovat. Cak i crno trziste je slabo a razlika u cijeni kod svercera ispod 100KM.

Hvala, trebao bi posluzit :)

17. Haker

Haker Veteran foruma

Samo steta sto kod telecoma mora na rate i predpostavljam biti njihov korisnik..

18. AggressoR

AggressoR Komšija

Ne mora, mozes odjednom platit ali moras biti korisnik.

19. selvin

selvin Moderator

Mozes odjednom ili rate ali ista cijena. Nije ugovor obavezujuci ako ne koristis popust jer sam vec pod obavezujucim ugovorom na popust na pretplatu :) Da nisam imao popust na pretplatu od prije, mogao sam jos 100KM jeftinije uzet.

Tako da mozes komotno kod njih kupit, jednokratno platit i rahat. Naravno ako si korisnik bilo kakve usluge.

Haker likes this.
  20. Qler

Qler Veteran foruma

Juce uđem na bazen zaboravim skinuti sat galaxy watch 5 pro... prvo pobudalio I samo se ugasio... evo sad ga rastavio očistio sa 96% alkoholom, sastavio, kad stavim na punjav pojavi se munja kao da se puni I onda samsung na display, I to je to... ne ide dalje... bezveze sjeba sat...