Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Americki,odaberi drzavu Delaware ,tu su najnizi porezi,ako budes kupovao online.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Evo kontam ps5pro sa dva game pada i pet igara, klasika gta v, fifa 26, rdr2 i td za 1400.
    Kupljen prosle godine ima jos 10 mjeseci garancije .

Mozda da ga spustim na 1300 bez igara, cini se dobar deal?

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. zoi

zoi Veteran foruma

Ma kupi ti to dok nije otišlo :)

Haker likes this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Evo kupih ga. Pro pet igara ja mislio digitalna ono covjek naknadno kupio disk drive i kupovao diskove. Kupljen u telekomu jos 10 mjeseci garancije, vala se nisam ni cjenkao dao mu 1400, jos dva gamepada top

zoi and Picoooka like this.
  5. bojler

bojler Aktivista

Ma pro je mašina, vidim ja to evo igrajući spider-man 2

6. Haker

Haker Veteran foruma

Ma dzaba imam odigrati resident evil i eventualno sacekati HTA da vidim kakav ce biti.

Ali da, ako igre idu u 60fps u quality modu to je super. Na xboxu je tacno falilo snage, 30fps katastrofa dok na 60 vec slika vidno mutnija

Last edited: Aug 20, 2026
  7. bojler

bojler Aktivista

na ps5 treba ukinuti fidelity, to je katastrofa jedna, grafika skoro ista, vjerovatno je bogatiji ray trace kad stojiš u mjestu i tražiš čestice, ali inače 30 fps je katastrofa jedna, jedino kad namjestim na TCL game mode onda malo ublaži ghosting i ostalo mrljanje slike pri okretanju kamere.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Stavio sam US, ne nogu kupovati pteko naše kartice, mora biti gift card?

9. KingT

KingT Veteran foruma

Ja imam US account i kupujem igre sa paypalom postavljenim u PS accountu kao sredstvo placanja.

Haker likes this.
  10. Haker

Haker Veteran foruma

I ja sam evo tako postavio. Paypal preko konzole nije mogao da prodje nikako, odem na psn preko weba prodje odmah.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Sreca imam dva gamepada, sta je ovo imam osjećaj baterija traje 4-5h

12. Aldiin

Aldiin Overclocker

Uz prve verzije konzole dolaze stariji kontroler, tj. V1, oni su imali takav prosjek trajanja baterije.

Novije revizije su dosta bolje, meni drže 8-10 sati bez problema, ali opet ovisi šta igraš i koliko se kontroler "tereti" featurima.

13. Elubrylla

Elubrylla Novi član

14. zoi

zoi Veteran foruma

samo se prva slika vidi. Usput, gdje je ovo?

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Gdje je ova konzola uslikana,koja radnja?

16. bojler

bojler Aktivista

Zanimljivo gdje je uslikao ovu cijenu, jer ni pri izlasku nije bila ovako niska.

Što se tiče kontrolera i ja osjetim da mi na PRO duže traje baterija, đojstik je revizija v6 gdje se upravo po prvi puta i nalazi veća baterija u njemu.

17. Elubrylla

Elubrylla Novi član

Prodex - tomislavgrad. Vjerujem da su greskom prodali ovu konzolu jer im je za 10-15 dana nakon toga dosao ps5 slim sa cijenom 1500 KM.

bojler likes this.
  18. Haker

Haker Veteran foruma

Kakva je onda ona prva verzija bila. Ja navikao na xbox i switch, zaboraviš kad su punio.

19. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

4-5 sati je kod mene bilo, launch model. Kasnije nekad online narucio novu bateriju, traje 10h bez problema. Mada mi ne igra nikakvu ulogu, sanse da igram preko 4h odjednom su nikakve :D

20. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ni ja, mada sad sam na odmoru pa sam malo vise igrao. Nego na xboxu i nintendu baterija traje otprilike koliko i neka igra, ovdje igram silent hill 2 vec dva puta punim kontam wrf.

Mimo toga dobar je gamepad, najbolji sonijev do sada mada mi od xboxa i dalje bolje lezi u ruci.

I generalno series x je najbolja konzola sto se tice dizajna i odrzavanja plus duplo je tisa od plejke. Steta sto je microsoft usrao pored toliko studija sto su kupili i love sto imaju lako su mogli ubit dobrim igrama.