Sony PlayStation3 official thread...

Discussion in 'Igre i konzole' started by ming, May 17, 2005.

1. Qler

Qler Veteran foruma

evo sad sam ugasio MotorStorm :D na PS3 :D nako' nije losa stvarka :D 1399KM :D jeftinija od 8800GTS :D u glavnom grafika je extra a fizika nevjerovatna :D jedino je steta sto igram na LCD 20'' LCD preko analognih ulaza pa tacno imas osjecaj da grafika moze bolje. Sve u svemu ja danas ostajem duze na poslu :D samo da od sulua uzmem GOW2 :D koliko sam shvatio mogu PS2 igre na tricu..? :D

2. ming

ming Veteran foruma

Mogu, samo treba ti PAL igra i orginal disk.

3. Raptor

Raptor Aktivista

Jesi li jos sta igrao? ili uzeo?

4. Qler

Qler Veteran foruma

pa igrao sam taj MotorStorm samo mi je to doslo uz konzolu. to sam dobio na poslu pa ga spojili malo reklamno :D a i da ga testiramo :) evo sad ovi uzeli silent hill ja sam demonstrativno napustio :D hebo ih horor :D

5. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

jel to nesreco igras s onim kompozitnim kablovima sto su dosli uz konzolu? :D

6. Vedo

Vedo Moderator

Koliko ce igre kostati kod nas?

7. Qler

Qler Veteran foruma

pa sta cu :D nemam drugog izbora :D daj mi ideju na sta da ga skopcam :D

8. Neo Bahamut Zero

/\
    Pa eno u Plusu HDMI kabl 3m ispod 20KM. Onda ili direktno na neki LCD TV ukljuciti ili zbaviti HDMI>DVI adapter za nekoliko maraka pa onda to sprovesti na neki fin monitor. Ako mislis da je grafika dobra, you ain't seen nothin' yet. Od toga je jedino losija RF veza. :mrgreen:

@Vedolino igre su izmedju 49.99 i 59.99 Eura.

9. Vedo

Vedo Moderator

cim se mognu kupiti igre za cvaju ja prvi trcim po njega pa nek je 1400 KM :D

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

To nece bit prije nego izadje cip... :D

11. Vedo

Vedo Moderator

Ko ceka - doceka :mrgreen:

12. Neo Bahamut Zero

Kad igre budu cvaja, i PS3 ce biti 500-600. :roll:
    Po svemu sudeci, ni cip ni fizicki mediji nece biti potrebni kod PS3 piraterije - sve ce da ide preko eksternog HDD-a. Samo ce biti problem "svuci" silne gigabajte s neta. A ko je zaposlen, mislim da moze bez vecih problema odvojiti kintu za jednu igru mjesecno.

13. ming

ming Veteran foruma

Danas sam i ja probao PS3, TV je bio uzas. Sixaxis je lud kontroler.

14. Raptor

Raptor Aktivista

Ma ne cekao ja toliko, hehe. Prvih 4,5 igara sigurno full price :mrgreen: . Onda ce se i cijeniti...

P.S Uskoro "mozda" oko 4 PS3-ice budu u Pejtonu :twisted: , vise informacija kasnije
    P.S 2 http://www.1up.com/do/previewPage?cId=3158174 :smt027

15. Vedo

Vedo Moderator

Radije cu placat ADSL flat rate pa skinut 4 igrice mjesecno neg dat 120 KM za jednu :lol: Koliko su "teske" igre za PS3 (prosjecno) ?

16. Qler

Qler Veteran foruma

sta hos' :D bolje ikako nego nikako :D

17. Neo Bahamut Zero

Zasad Resistance i Motorstorm prednjace u "tezini" - oko 15GB zipovane. 6-8GB bi bio neki grubi prosjek. Za ocekivati je da ce Kojima i Nomura napuniti dual layer BDROM diskove. :mrgreen:

18. Vedo

Vedo Moderator

Ma bit ce na netu i njihove igre bez cinematika sto znaci da odmah mozes odbiti 70% tezine igre 8)

19. Neo Bahamut Zero

I mozes odmah odbiti otprilike isto toliko % atmosfere i zabave. Jos i vise ako crackeri izbace 7.1 zvuk i ostave samo zvucne efekte i engine od igre... :roll:
    Nisu ove nove konzole za bosanca koji iste sekunde po izlasku gleda kako ce svuci igru sa neta... :?

20. Vedo

Vedo Moderator

LOL, ali hajde pogledaj malo realnije : koliko nas moze izdvojiti 100-120 KM za jednu / dvije igre mjesecno..2 % :( Ja bi radije skinuo Gran Turismo bez muzike, filmica i ostalog al ga bar igrao nego samo da mastam da mi je 120 kmica pa da trknem i da ga kupim

EDIT: Slazem se da bez cinematika i muzike otpadne pola igrivosti i atmosfere (pogotovo FF i MGS serijal), ali ako nema druge onda moze i ta "gola" verzija posluziti