Sony PlayStation3 official thread...

Discussion in 'Igre i konzole' started by ming, May 17, 2005.

1. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Heh piva u usima, prepali se malkice...
    U svakom slucaju, nema vise izgovora da je konzola skupa. Mada i da je 100E opet bih razmislio s obzirom na pouzdanost doticnog proizvoda.

Jucer je PS3 bio duplo bolji u "zvakanju" podataka od svih sistema zajedno. Danas je vec snaga utrostrucena (EDIT: vijest je stara nekoliko sati. do sutra se ocekuje ucetverostrucenje):
    http://ps3.qj.net/PS3-triples-Folding-H ... /aid/87166
    Neki ljudi mole MS da isto tako podrze F@H, ali mislim da za 360 ne bi bilo zdravo da pod punim opterecenjem radi dugo vremena.

Interesting:
    http://ps3.qj.net/NPD-PlayStation-3-is- ... /aid/87163

2. XTRage

XTRage Veteran foruma

:D veliki launch party ps trice u parizu, prodano 60 od 1000 konzola :D
    Racunica je jednostavna 600€ konzola+50€ dodatni sixaxis+120€ dvije igre+30€ dobar HDMI kabal=800€

A evo X360 Premium sa 2 igre 299.99€

3. Raptor

Raptor Aktivista

Tacno tako, nije X360 vise skup, zato bujrum raja, navalite... Ima dosta vas veze sa Njemackom i ostalim EU zemljama... 299€, 2 igre (mada starije, ali ne toliko lose), i LIVE!

4. Neo Bahamut Zero

Da, apsolutno je sada cijena prihvatljva, mada moras biti zestoki idiot (nhf, ali tako zaista mislim) da sada pazaris Xbox kada je treci SKU i 65nm na pomolu, a postoji izvjesna sansa da ces kad tad konzolu morati motati u peskir da bi radila nekoliko sati. :lol:
    Samo bez vise "racunica" jer se zna koliko sta kosta (i koliko sta stvarno vrijedi svojih novaca). Zato vadite iz kasice 300E i pravac EU... :roll:

5. zoi

zoi Veteran foruma

heh da imam novac sad bih kupio 360ku djaba sto nova dolazi.

a bahi kako kazes da ima BRfilmova 6-8 puta vise od HDDVD kad samo warner bros podrzaje(izdaje) filmove na BRju i opet izdaju na jednoj strani BR a na drugoj HDDVD :roll:

6. Raptor

Raptor Aktivista

Koliko je aktuelno ne znam...

Currently, five Hollywood studios exclusively support Blu-ray Disc: Columbia Pictures, MGM, Disney, Lionsgate and 20th Century Fox (Columbia Pictures and MGM are owned by Sony Pictures).

Four Hollywood studios support both Blu-ray and HD DVD: Paramount Pictures, DreamWorks, Warner Bros. and New Line Cinema (the former two are owned by Viacom, and the latter two by Time Warner).

Two Hollywood studios exclusively support HD DVD: Universal Studios and the Weinstein Company.

7. AhmeT

AhmeT Overclocker

evo da se i ja malko ukljucim... uglavnom evo i kod nas ovdje u Gradačcu je nabavljen jedan PS3 (a prica se i da ima jos jedan :D) i evo cim procitam ovu glupu lektiru odo to probat... pa cu utiske stavit :D po reakcijam akomsija izgleda da to valja... cijeli dan o tome pricaju.. "joj da vidis grafike"... "pa da vidis kako nagne joystick a ono lik se isto nagne u igri"... :D

8. Neo Bahamut Zero

samo se prethodno raspitaj na kakvom ekranu to igraju. ako je neki obicni crt/plazma, zaboravi na dobru grafiku i postedi se hodanja.

9. Qler

Qler Veteran foruma

ma ja sam igrao na LCD-u i opet nije to to :D nista bez digitale :)

10. TopniK

TopniK Komšija

Pitanje jedno koje je malo OT. Šta mislite kolika je isplativost dići neki veći kredit i uzeti jedno 6 PS3 za nekih pola godine ili malo više (kada im cijena opadne) i uz to 6 kakvih dobrih TV-ova i otvoriti klub?

Jer nešto kontam bez obzira na grafiku ljudi najviše igraju WE/PES a takvoj igri se najmanje gleda grafika (inače veliki sam fan i ovisnik o soccer-u i meni kao i dvadeset ljudi sa kojim igram grafika nije toliko bitna u soccer-u koliko igrivost, fizika, karakteristike igrača itd.) tako da je upitno da li bi bio u nekoj većoj prednosti naspram ostalih klubova u kojima su dvojke.

Još jednom, sorry na Off Topicu ali opet, pričamo o PS3. :wink:

11. Vedo

Vedo Moderator

Da bi otplatio taj kredit ti bi morao zaracunati malo vece cijene od konkurencije (koja nudi PES na PS2). A posto i sam znas da je "pravim" igracima PES-a nebitna grafika, radije ce za manje love duze igrati na PS2..razmisli dobro ;)

A PES vecinom igra mlada raja koja ostavi lovu od uzine i ide igrat PES-a, a svi znamo koji kokuzluk kod nas vlada tako da ce po mom misljenu doci kod tebe 2-3 puta da se malo dive "trici" ali ce nastaviti igrati u konkurentnim clubovima zbog nize cijene

12. Loki

Loki Komšija

:lol:

13. Raptor

Raptor Aktivista

puno...

14. Vedo

Vedo Moderator

puno?? PREVISE, LOPOVOLUK OLOSKI :cry:

15. TopniK

TopniK Komšija

Ja rekoh, u Tz je 1400 km. Mada mislim da čita samo originale. No neka, hajmo malo morala. :wink:

16. zoi

zoi Veteran foruma

pa ko je ovdje lud,oni sto prodaju ili oni sto kupuju :roll: :?: :evil:
    a jos govore igricom,a lafo obavjestenje za gamere.bolje da su rekli obavjestenje za budale,njubove a ne gamere :roll:

17. AdoSA

AdoSA Komšija

Uskoro ce Sony obarati cijene, bar ako zeli da bude konkurentan M$-u , Nintendu itd. 600 - 700 Eura je prevelika cijena za konzolu. Sa ovolikom cijenom bi se trebao zvati GayStation, a ne PlayStation.

18. Raptor

Raptor Aktivista

A gayevi znaci imaju para :wink: . CIjene ce oboriti uskoro, samo zavisi kako se "uskoro" definira...

19. AdoSA

AdoSA Komšija

Ma ne Gay zato sto imaju para hehe nego zato jer su digli cijene do bola :wink:

20. Vedo

Vedo Moderator

"uskoro" - pola godine vani , kod nas godina, godina i pol :D