Sony PlayStation3 official thread...

Discussion in 'Igre i konzole' started by ming, May 17, 2005.

1. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

naruci iz Kanade. tamo je jos jeftiniji...

2. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Frka oko blue ray regija onda :|

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

besplatno predvidjam buducnost:
    :lol:

4. Esh

Esh HWB

5. Neo Bahamut Zero

hoces reci da nisu? dokazi suprotno...
    samo su filmovi zakljucani za regije.

6. Raptor

Raptor Aktivista

Nesto se mucka...

"Crytek responds to latest Crysis console rumours"
    http://www.computerandvideogames.com/ar ... ?id=162223

EDIT: "PlayStation 1.7 firmware released"

+ dosta PS2 naslova, tipa GT4, DMC3, MGS2 itd...
    http://www.psu.com/node/9874

7. Nani

Nani Komšija

8. ming

ming Veteran foruma

A-Corps ima istu cijenu.

9. Neo Bahamut Zero

Auu Nani pa gdje ces Amira iz Tz ovdje staviti (hajd makar se nije puno "ugradio" u cijenu, stotinjak Eura) - lik se razumije u konzole ko Jelena Karleusa u C#. Dok sam visio na newsima davno, propitah ga neke stvari - nit je imao veze o cem se radi, nit je mogao nabaviti banalne stvari koje sam trazio. O malo starijim igrama da ne govorim. Bio je odgovor u fazonu "ne drzim to, to je staro isuvise". LOL. Pogledaj sam cijenu "dekodiranog" PSP-a. Pitam se koliko uzima love za downgrade i nabacivanje novog FW-a. :mrgreen:
    Cak da ne pitam za cijenu, niko u ovoj zemlji ne bi od mene dobio pare za PS3... :roll:

Btw, Burnout 5 zanimljivost:

10. Nani

Nani Komšija

Ma i cijena od 1400km je jedan dobar science fiction za jednu igracu konzolu pa da govori 13 jezika, ako nista nije stavio 1750 ko ostali lopovi.
    Rece mi Zlaja da mu je ovlasteni distributer rekao (znas vec gdje) da ce ubrzo cijene PS3 (same konzole) past i to podobro! primjera radi u Londonu, New Yorku gdje se ocekivala najveca prodaja, poslije prve sedmice prodaja je opala za 80%! Konzole skupljaju prasinu po izlozima. Ljudima po evropi skupo dat 600 eura odnosno za SAD 600 dolara a ovi nasi lopovi stavljaju isti konzolu u ovakvoj drzavi za 870 eura ili ti 1166 dolara->1750km. Presmijesno. Kako sam rekao i cijena od 1400km je dobra naucna fantastika al covjek prodaje il bar tvrdi da prodaje za 350 km manje od drugih IT firmi. Koji je to sraz! Naravno da ne bi od njega ili bilo koga sa ovih prostora kupio nista niti je link bio upucen za kupovinu iste vec samo za poredjenje cjena i prikazivanje po ko zna koji put lopovluka i malverzacija nasih "strucnih" IT firmi!

11. Raptor

Raptor Aktivista

" 16% " - da se provjeriti - 1357.2KM

12. Neo Bahamut Zero

Da, i Famitsu pretpostavlja da bi cijene do jeseni otprilike trebale pasti. Moguce cak i za 100E. Inace, posto je mala potraznja za 20GB modelom, izgleda ce njega prestati proizvoditi, cijena 60GB modela ce da padne, a jos nepotvrdjena 80GB verzija ce da zauzme mjesto ove najjace (cijenom makar, za ostalo se ne zna).
    A sto se tice cijena konzola - samo pogledati cijenu Xboxa u IT-u i sve je jasno...

13. FearLess

FearLess Aktivista

IT krade nemoguce pa ono je sramota

14. Raptor

Raptor Aktivista

dodje jos dodatni sixaxis i Motorstorm, bez obzira, puno je... a prodali su 11/11 isti dan. Sad se treba pitati ko je lud :)

Inace, munta se o 200GB verziji, koja ce biti najvjerovatnije 600$, dok ce 60GB spasti na 500$

15. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Kolko sam negdje procito, nista od pada cijene a razvija se 200GB verzija.

16. Neo Bahamut Zero

ako izadje jaca verzija, nema sumnje da ce 20 i 60GB pojeftiniti.
    mada je ovo bezvezan potez ako samo namjeravaju HDD da povecaju, posto u PS3 ide bez problema svaki SATA 2.5"...

17. AdoSA

AdoSA Komšija

Ljudi, zaboga, dati tolike pare za konzolu je ludilo. Pogotovo zato sto na trzistu ima jeftinijih i zabavnijih konzola (XBOX360, Wii). Po meni ne vrijedi tih para

18. Neo Bahamut Zero

Ne, ludilo je dati vece pare za komp koji ti ne moze gurati igre ni godinu dana u full detaljima. Ludilo je dati 600E za 8800GTX. PS3 nije ni namjenjen ljudima sa uskim budzetom, vec onim koji si uz to mogu priustiti i fin lcd tv i solidan zvucni sistem.
    Wii zabavan? Ako je tebi do raznoraznih mini-igra kojim Wii obiluje onda pravac mobil media ili algoritam i fino si pazaris jedan. PS2 je najbolja konzola koju trenutno mozes kupiti u svakom slucaju. "Zabavnost" je relativan pojam u svakom slucaju. Neko ce radije izabrati da igra Pokemon Ultra Mega Giga Diamong Stadium nego God of War... :roll:

19. Raptor

Raptor Aktivista

PS3 je izmislio vijek trajanja za PC i X360... tako da...

Inace, 200GB jeste samo marketinski potez. Jer novaliji 200GB : 120GB (elite) zvuci bolje nego 120:60 (PS3 Premium)

20. Neo Bahamut Zero

:mrgreen: