Heheh, pa to je drugo pitanje Mislim da ove novije PS3 konzole nemaju podrsku za PS2 simulaciju, ali javit ce se Baha da potvrdi situaciju. Usput, slijedeci put iskljuci caps.
PSone i PS2 igre rade samo na konzolama iz iste regije, dok su PS3 igre oslobodjene regionalnih ogranicenja. NTSC 20/60/80GB modeli mogu pokretati PS2 igre samo sa NTSC/UC oznakom. Sa originalnim Swap Magic 3.6+/3.8 diskom mozes pokretati igre iz svih regija uz pomoc nekoliko trikova, ali to je vec zalazanje dijelom u pirateriju, a o tome se ne smije ovdje.
još pitanja. -kako da instaliram linux na ps3 skinuo sam ubuntu ali ništa ima li negdje da skinem uputstvo - na internetu sam preko Zone i nemogu nikako da naštimam postavke za internet za ps3.pokušao sam nešto ali neće, greška u ip adresi
U CP-u na desni klik na wireless konekciju pa properies pa advance pa kvacicu na allow other network users to connect.... pa odaberes lan konekciju. Dojeli manuelno IP adrese za lan konekciju s tim da ces na PS3 dodati jos i DNS server adrese a saznas ih tako sto ukucas u cmd ipconfig/all i dole pri dnu imas DNS servers.
Sto se tice Linuxa na PS3, Yellow Dog Linux je distribucija koja je najbolje optimizirana za PS3 hardver, a razvojni tim usko saradjuje sa Sonyjem u unaprijedjivanju istog. Kako god, googlaj "kako instalirati linux na ps3".
Imam jedan problem,radise o tome da moj rodjak ima isto PS3 i neki SONY LCD , e sad kaze nosio ga kod nekog jarana koji ima Full HD tv i tu su stimali na 1080p valjda koliko sam ga ja razumio,kad je dosao kuci na njegovom TV nemoze PS3 da radi nema menija onog kad ubaci igru on igra ili DVD moze pogledati film ali nema meni crno sve lol.Ja mu reko da donese kod mene kuci i da isproba , kod mene radi normalno na Panasonic PV80 jos sam mu uradio update PS3 ( nije ga nikad radio od kako ga je kupio) inakon toga sve je radilo na mom TV extra ja mu ostavio tamo na setingsu za sliku da ide automatic reko hajde prepoznace njegov TV . Sinoc me zove kaze opet nemoze a moze igrati igre, neznam jeli se iko susretao sa ovim problemom pa da mi kaze sta da radidalje ??
Dok je PS3 ugašen, nekad drži prst na "dugmetu" za paljenje dok PS3 ne pisne triput. Onda neka narikta sliku na 720p.
Novi sam ovde i pozdrav za sve... Pomoc... Vjerujem da se neko od Vas sreo sa ovim problem sto ja imam... Danas dodjem sa bazena i fino hocu da upalim PS3 i izmarisem buraza na UFC 2009 kad desava se slijedece... Na kratko se upali zelena lampica (prilikom aktiviranja PS3), zatim na sekund zuta i onda nakon toga crvena treperi bez prestanka dok ja opet ne dodirnem onaj dio gdje se plejka pali i onda pokazuje kao da plejka ugasena. Htjeo bih da naglasim da mi je igrica ostala u PS-u. Da li se neko od Vas sreo sa necim slicnim i sta mi je raditi? HVALA UNAPRIJED NA ODGOVORIMA I POZDRAV IZ SARAJEVA... __________________
Za firmware nisam siguran zaista, pratio sam sve updateove sa net-a, znaci posljednji koji je bio... Model je 60GB, kupljen u oktobru 2007.
Skini posljednji .PUP update pa ga probaj ponovo reinstalirati preko recovery menija. Googlaj malo za to. Izgleda da zavisi od serije do serije kako se aktivira. Kod mene na CECHA01 modelu moram drzati eject dugme, i onda drzati power dok se treci put ne oglasi "beep". Nakon toga je sve jasno.
Baha molim te onaj link da vidim koliko je sta tesko/velicina na psn? Znam da si negdje stavljao ali ne mogu da nadjem
Ima na oficijelnom blogu: http://blog.us.playstation.com/ Treba malo potraziti, a ima i ovdje ugrubo: http://psn.ps3news.com/ Samo klikni na zeljeni naslov i vidjeces koliko je "tezak". Nakon toga ga samo ukini jer nemas koristi od ovih fajlova za sada.
http://i29.photobucket.com/albums/c276/ ... /bench.gif Baha da nisi ti bio slucajno jedan od ovih igraca? :lol: Halali, moro sam... :mrgreen: