Da li je bolje u video meniju Video Settings staviti na 50Hz ili automatic ako gledam divx-e ili BR ripove i sta uopste znaci ova opcija. Samo sam primjetio da mi na 50Hz sve izgleda malo kontrastnije i jasnije dok na automatic malo tecnije. TV je panasonic pv8p. Thx!
Da li je iko instalirao novi PlayStation®3 System Software Update 3,21 imate li iskustva,koliko sam cuo rjesava probleme sa nekim mp4 fajlovima i poboljsan je PS STORE
Oficijelno je samo OtherOS funkcija izbacena, neoficijelno ima nekih poboljsanja na sve strane (PSone emulacija, reprodukcija video fajlova itd). Ja ne vjerujem dok ne vidim oficijelni log, a necu ga ni instalirati jos nekoliko dana.
Dobili smo danas vijest da će Sony omogučiti dual 1080p stream umjesto dual 1080i kako je najavljeno za prikaz 3D slike. Vise na linku; http://hdtelevizija.com/2010/04/02/sony ... konzolama/
Ljudima na DigitalFoundry-ju je nakon razgovora sa pojedinim developerima to poznato vec neko vrijeme. Wipeout HD ce raditi u 2x1080p/60, a Super Stardust npr. u 2x720p/120 ako se ne varam. Neki dan je potvrdjeno da ce i Killzone 2 dobiti 3D tretman.
Nakon otpuštanja šefa i glavni dizajner u Infinity Wardu i softverski inženjer dali otkaze i odlaze iz tvrtke koja iza sebe ima superuspješan serijal Call of Duty. http://www.bug.hr/master/vijesti/ljudst ... 01444.aspx
Pozdrav, Ne znam da li da otvaram novi topic, ili cu to odmah ovdje napisati. Treba mi nekoliko informacija i savjeta, te se nadam da cete mi pomoci. 1. Treba da dobijem (kupim) ps3 80gb USA version. - Da li predstavlja problem to sto je USA verzija. 2. PRilikom kupovine ima li savjeta na sta obratiti paznju (u pitanju je polovan PS3) 3. impresioniran sam multimedialnim mogucnostima te pitam ima li razlike usa i eu verzije po tom pitanju (znam za reginal codove na blue ray...) Imao sam toliko pitanja, al su se sada sva sada svela na ova 3. Hvala unaprijed svima na odgovorima. over and out ... dino
1. ne predstavlja problem posto ima univerzalni psu. problem su jedino originalne ps1 i ps2 igre jer ti trebaju NTSC verzije istih. ps3 igre nemaju regionalnih ogranicenja. 2. ja bih gledao da bude neki bundle sa igrom npr, i da je model "CECHE01" u pitanju. 3. ima nekih sitnih razlika. dok sam imao usa verziju ps3, nisam mogao pustati PAL dvd-ove (ni zasticene ni nezasticene), dok evropska verzija pusta bez problema nezasticene NTSC diskove. to mi je najvise smetalo kod americke verzije.
Pozdrav svima, evo napokon je dosao i moj PS3. dao ps2 chipovan i 250 km. Dobio jedan joystik, fifa 09 i crnu kutiju i one kablove (citajs3) Model je cechl04 80gb. Mozete li mi reci vase misljenje o ovom ps3, jel ovo eu verzija ili usa verzija. na njemu je verzija software 2.2... nesto... i da li da update-ujem. te neki savjet kako se ophoditi prema njemu. Sto se tice igranja ps2 igara na njemu, to me ni malo ne interesuje. Drago mi je da radi sa ps3 media serverom, tako da rahat mogu gledati filmove. Hvala unapriejd na odgovorima i na predhodnim odgovorima, tj hvala Neo Bahamut Zero-u.
Evo slucajno naletih na dobar link... vjerovatno ste znali za njega, al eto opet da napisem... http://www.edepot.com/playstation3.html ... ifferences
Ako budes htio igrati novije naslove, vjerovatno ces morati nadograditi fw. Sto se tice "koristenja", obrati paznju gdje ces drzati konzolu zbog prasine te da postoji odredjeni protok zraka.
Ako ne mislis skidati demoe ili igrati online za sada, onda skini 3.15 firmware (googlaj) i instaliraj ga sa usb sticka. Mozes ga skinuti ovdje i onda ovaj .PUP fajl staviti u \PS3\UPDATE folder, i onda pokrenuti update iz xmb-a. Sto se tice odrzavanja, receno je vec iznad, redovno brisi prasinu i nemoj ga drzati u zatvorenom prostoru, a kada ga neces duze vrijeme koristiti (prilikom godisnjeg odmora npr.) izvadi disk iz drajva i ugasi konzolu iz struje.
Evo mene opet... Skontah upravo da sam dobio italiansku verziju fife 2009. I ima jedna pravoooo glupa stvar, nema podrsku za engleski jezik, znaci meni, komentator je na lijevom nekom jeziku, zna li neko da li se moze to update uraditi tako da mi je dostupan eng jezik. Hvala unaprijed...
Mislim da ne moze. Isto je i sa njemackom i francuskom verzijom. Probaj se konektovati na PSN pa svuci neki update, mada sumnjam.
OK odgovor na ovo sam nasao googlajuci pa da podijelim, mozda nekom zatreba. Posto PS3 ne moze dati 24fpsa na koliko ide vecina filmova, osim sa BR diskova, dobra fora je ukljuciti 50Hz izlaz za video. Za ovo jos treba filmove dici na 25 fpsa (recimo preko media servera) i onda fino sve ide glatko bez ikakvog trzuckanja na 50Hz tj. svaki frame se prikaze po 2 puta 2x25=50fpsa. Dobra fora i puno bolje izgleda.