Goldenfir je bio taj sto je meni crko, odnosno nije ni valjao od day 1. Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeste,goldenfir...kod mene jos radi Nisam imao probleme sa njim,radio win10 na njemu 5-6 godina...sada je win11 na nekom SSDu 500 GB
Pa Silicon Power i jesu najpoznatiji da crkavaju od poznatih brendova. Uzmi Samsung ili WD i rahat si.
Nabavio 990 pro 2tb. Napatio se sa 2 programa za kloniranje sa starog diska na novi da mi prebaci windows i sve živo. Sve errori neki, dok nisam na redditu naletio na program Samsung Magician. Ljudi, 2 klika miša i sve se samo uradilo, svaka čast samsungu za softver za kloniranje diskova.
Preporuka za NVME ne mora biti najbrži samo da je reliable, da me ne izda nakon godinu dana korištenja, budžet do nekih 150/200KM. Hvala!
Onda Samsung 990 Pro i nemas sta dalje razmisljati ako ces preko nekog OLX shopa iz Bijeljine,a ako ces u nekoj lokalnoj radnji znatno su skuplji i to je problem. Ja sam ga narucio sa amazona iz USA i evo dvije godine radi ko rolex https://olx.ba/artikal/66188130 To je kod Pere i to ti je sigurna kupovina.
Sta znam, za iste pare moze regularno sa fiskalnim racunom kupiti Kingston Fury Renegade 1TB koji nije imao nikakvih problema sa firmware-om, degradacijom health-a, nasumicnim usporavanjem i nestajenjamima iz sistema, kao sto je to imao 990 Pro. S’ tim da bi to trebalo biti rijeseno na svim 990 Pro proizvedenim u 2025oj godini i sa novim firmaware-om.
Ne znam da je iko imao problema sa nvme u zadnje vrijeme, sve je ispeglano davno. Nego ima li sta od 2TB za 200KM. Ako nije zahtjevan korisnik mozda je bolje model srednjeg segmenta sa vise kapaciteta. 1TB se danas zacas popuni, a 500GB ne treba ni gledati.
990 Pro je dobio firmware februar-mart 2023 i cekao sam tada da rijese problem pa da kupim.Narucio sam ga nakon pola godine i dosao je sa novim firmware-om,a na kutiji je pisalo maj 2023 god. radi eto nakon dvije godine perfektno i nemam namjeru da ga mijenjam dok ne padnu cijene za 9100 Pro