Symbian S60v3/S60v5 Official Thread

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Reznor, Jan 30, 2011.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

i jos nesto
    sada kada bi htio ubaciti novi cfw,recimo ovaj photon,da li ja prvo treba da vratim firmware onaj oficijelni pa onda opet da flashujem na ovaj koji zelim
    ovo pitam,jer sam gla flashovao na neki klasicni c6 a kada pokusam da ga flashujem na phaton ili neki drugi,nece da mi ucita .V01 fajl i logicno ne moze da pocne flashovanje
    a dok nisam flashovao,uvijek ga je ocitavalo

2. Reznor

Reznor Overclocker

da, mozes direkt, ne znam koji si tacno stavio, ali vjerujem da ti je nadogradio verziju softvera na v52.101. To znaci da ti cfw mora biti ta verzija, isto tako i originalni. Eh sad originalni firmware u toj verziji postoji samo za Italiju tako ako budes vracao ponovo originalni, neces imati nas jezik. Sto se tice Photona, nisam ga probao nikad, ali za rofs fajl pazi da je rofs2.V01 formata te da zauzima oko 100 mb. Postoji mogucnost da je nekompletan ili ostecen pa ti zato flasher javlja gresku.

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

nije,nasao sam cfw bas za verziju koju sam i ja imao v52.0.007 ,tako da to stoji
    a ne kontam ovo sa zauzimanjem,mislis uzece svu memoriju telefona ?
    imam ja karticu,mada mislim da ovi podaci idu umemoriju telefona
    htio sam da nabacim annu,ali izgleda da nema napravljeno za 365 verziju,jer mi tamo prilikom pokusaja,nema odredjenih podataka,tako da ne mogu uraditi po tutorialu
    jedino da mijenjam i ovaj kod ali ne da mi se sad i to,ako je uopste i moguce a mislim da jest,jer su to ustvari regije

4. Reznor

Reznor Overclocker

slobodno ti flashuj ako ti se poklapaju rm i verzija softvera. Sto se memorije tice rofs flash file mora biti oko 90-100 mb. Ako je manje, postoji mogucnost da je ostecen, ako je veci od dozvoljenog limita postoji mogucnost da ti tel nece bootati ali to se moze desiti samo ako ti pravis sebi cfw. U tom slucaju trebas opet flashati tel nekim cfw koji znas da radi i sve 5. Ja bih ti savjetovao da se drzis "cistog" c6 zasad dok ne udjes u fazon editovanja softvera. S nfe mozes ubacivati sta god tebi odgovara. Imas na forum.pnht.org dosta cfw i modova.

5. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

6. Qler

Qler Veteran foruma

Ova Nokia 700 me je odusevila, tu sam prvi put vidio Belle, i to u teskoj Beti :) i fakat je telefon kao sto opisuju, mali ali tehnicar :D

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

8. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

nemoj mi elopa uopste spominjati, tog lika ne podnosim ni sekunde, sa prelaskom na wp7 zavrsio za mene, samo upropasi nokiu, bolje ce symbian proci neg wp7,

ovako slicno radi samsung galaxy s2 s dual core procesorom na androidu :D

9. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

E za ovo bi ih trebali tuziti, vecu kopiju necega nisam vidio.

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma niiiiiiije kopija, kakvi. :lol:

11. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Što jednostavnije nisu ubacili Android, a ne ovo zvali Symbianom. :lol:

12. EL NINO CFC

ljepse mi izgleda kopija androida, neg originalni android

13. Qler

Qler Veteran foruma

Cuj, ljudi su uzeli najbolje od svega, i android nije izmislio toplu vodu.

14. Reznor

Reznor Overclocker

Nije ni android cvjecka, dosta stvari je pokupio od iOS-a.

15. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

ako ćemo o tužbama, onda apple ima pravo da ih tuži sve (i google i nokiu i ostale), jer većinu stvari su pokupili od njih.

16. XTRage

XTRage Veteran foruma

Apple moze samo da se pokrije usima, dobili su brdo patenata na banalne stvari koje su ranije pokrali od koga su stigli, i sad to koriste da koce prodaju konkurenciji.

17. EL NINO CFC

18. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

oduševila je i mene dok nisam vidio koliku SAR vrijednost ima. isto k'o kinez neki s vanjskim antenama. neshvatljivo.

19. pac

pac Komšija

Dali neko zna na koji nacin je moguce kontakte spasiti sa nokije n8 kojoj neradi nista drugo osim ploce? Uglavnom tel pao u more i tu mi je bio kraj, danas u servisu proradila ploca i uspjesno se spasile slike, sad me zanima dali postoji ikakav nacin da se spase kontakti? Tel nikad nije konektovan na ovi suite ako je bitno...

20. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Da li ima neki custom mod da se na SE vivaz nabaci belle.