Symbian S60v3/S60v5 Official Thread

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Reznor, Jan 30, 2011.

1. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

odi na forum dailymobie.se i vidi, trebalo bi da bude

2. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

odličan telefon, prosto nevjerovatno kako je upropašten stavljanjem symbiana na njega, koji nije ni upola upotrebljiv kao na nokiji.

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Imam ga i ja, stvarno steta sto nema vise podrske, oblik i velicina su perfektni, kamera sjajna.
    Da je kapacitivni ekran i Android na njemu ne bi trazio drugi telefon dugo, i ovako je sasvim solidan.

4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

ARM Cortex-A8 720 MHz processor
    PowerVR SGX GPU (Isto kao kod Iphone 4)
    Što je najgore Symbian ne nudi neku podršku za ovaj gpu koji recimo puni potencijal iskoristi na Androidu

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  5. Qler

Qler Veteran foruma

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r6PR9disLzA&feature=related[/youtube]

6. NAILS

NAILS Moderator

Još malo pa ce telefoni uredno gurati ps3/xbox 360 igre. A kako nema novih konzola ni na vidiku, mozda ih telefoni i prešišaju.

7. Dog_Father

Dog_Father Moderator

8. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

9. Qler

Qler Veteran foruma

Izasao je mali update za Symbian ^3, nista znacajno, a i izlazi update za 5800XM i X6 uskoro.

10. Reznor

Reznor Overclocker

za 5530/5800/X6 update nosi naziv v60.0.003 i donosi novi browser koji ja imam mjesecima zahvaljujuci cfw

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

i ja sam skoro ubacio novi cfw,tako da ne mogu nikakve update raditi a i ne trebaju mi,telefon je ekstra brz a svejedno ne koristim nokijin browser,nego operu

12. efo

efo Komšija

opera (mobile) majka :D

13. Qler

Qler Veteran foruma

Opera (mini) :D majka :D

14. Reznor

Reznor Overclocker

sta to mini ima, a mobile nema
    edit: opera mini/mobile nemaju flash podrsku, iz tog razloga ja koristim nokia web browser, a ovaj novi je dosta bolji nego onaj prvi.

15. Qler

Qler Veteran foruma

Mini nabija daleko manji racun. Npr. ovaj forum nije kako treba ni 20kb :D

16. h2o

h2o Aktivista

I mobile verzija koristi kompresiju podataka, samo se u postavkama prvo mora upaliti Opera Turbo. :wink:

17. Dog_Father

Dog_Father Moderator

18. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

pa pored 603 taj model i nema šta da traži. jedino eto taj led blic što su skinuli kod 603.

19. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

ode symbian, ovo je sigurno zadnje od njih

elope elope smradu

20. Dog_Father

Dog_Father Moderator