SYSTEMSKI VENTILATORI

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by pentium4-athlonxp, Dec 9, 2003.

1. pentium4-athlonxp

pentium4-athlonxp Aktivista

Danas sam isao kupio filter za monitor, FDD, i dva sistemska kulera ludog fazona naime oni imaju neke zrake pa kad se vrte te zrake padaju na njig i onda je to disko u kucistu.

Inace Temp proce se nije smanjila ide i dalje do nekih 56-57. Dok Temp HDD a je opala kao i sistemska temp i pomalo temp napojne.

Sad je pitanje: Stavio sam jedan da upuhuje zrak (s prednje strane) i jedan da ispuhuje zrak( sa zadnje strane).

Kada bih kupio jos dva ista ovakva bili se ista promjenilo i kako bi ih trebao postaviti da ispuhuju ili da upuhuju ili naizmjenicno. Molim vas vase misljenje.

P.s. ONO ako ko kupuje konfg nek skokne u oglase do extra ponude.

2. syss

syss Veteran foruma

ma ti se šališ :D

dosta ti je dva, al ak ti je temp na cpu takva, onda razmisli o promjeni cpu hladnjaka (makar i ovo nije kritično ak je pod punim loadom). ak ćeš uzimat još ventova stavi jedan naprijed, jedan iza i to je to.

3. Shenron

Shenron Komšija

Gdje si ih kupio i koliko kostaju i jesu li bucni?

4. Xan

Xan Aktivista

imam i ja jedan takav cooler
    baš dobro izgledaju...

5. pentium4-athlonxp

zzz

ma nemam mjesta vise sprijeda i oduzada pa sam mislio odozdo da napravim 2 rupe na kucistu i da kupim jos dva vaka i onda da upuhuju ili ispuhuju ili naizmjenicno sta mislite.

KULERI su pravo cool sa 2500 okretaja 80x80x25 2 ball bearing.

Usput sta je 2 ball bering

Selam

6. Shenron

Shenron Komšija

Gdje ih kupi jarane? :D

7. pentium4-athlonxp

plus

U plusu ba najfirma u rajvosi sto se tice hardwera.

8. Xan

Xan Aktivista

mogao bi ih staviti na vrh, ako imaš mjesta iznad kučišta pa da ispuhuju vrući zrak... :wink:
    a i lijepo bi izgledalo...

9. Esh

Esh HWB

10. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Imam 5 takvih u kabinetu. Enermax 80mm. 2 upuhuju zrak s prijeda na dnu, 2 ispuhuju pozada na vrhu. Jedna je u vratima, isto upuhuje. Zadnja je u Napojnici, zamjenio sam je jer je orginal bio previse bucan. Sve i jedna je podesena na minimalnu buku :) Procesor drzi 43 stepena idle.