Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

@Zoi, druze, ja da sam na tvom mjestu ja bi ih zivkao i slao mailove svaki dan, i nebi mi bilo mrsko niti neugodno.

Meni kad nije radila opcija 'EPG (pregled programa)' na digitalnoj, cuo sam se sa njima 5 puta dok se to nije sredilo. Ako nesto placam, bez obzira o cemu je rijec, hocu da radi kako treba.

2. zoi

zoi Veteran foruma

Pa s obzirom da su mi sami od sebe povećali brzinu više puta, a ja sam bio zadovoljan i sa početnih 6 Mb/s, ne žalim se. Ne smatram da me nečim zakidaju, što se tiče ove brzine, čak i kada imam 3Mb/s manju od one koja bi trebala. Meni je samo žao što nema neki jeftiniji paket sa manjom brzinom, ni kod njih ni kod BHTa.

3. NAILS

NAILS Moderator

Ovo je ispod dial up standarda..

4. NeTRa1der

NeTRa1der Komšija

Otkako su povecali brzine na ovim ostalim paketima, meni opala za par Mbps :D

5. NAILS

NAILS Moderator

Ima li jos neko iz Ze da ima problema sa netom ovo otkako su poceli sa povecanjima brzina ?

Rekao bi covjek mozda se neka gamad nakacila na Pc ali sinoc cackam telefon kad: http://pokit.org/get/img/34a7de3bfa0992 ... 2e0561.jpg

Istina modem se jednom ono kao ugasi pa uplali. Nestade skroz konekcije pa dodje ali me ljuti kada pise da ima konekcije a signal "ne prolazi".

Mrzi me da ih zovem jer ocito nije do mene a sumnjam da ce reci: jeste, mi smo krivi za nestabilnu konekciju. Eventualno da nije do modema pa cu ih ako nista zbog toga cimnuti ali me opet interesuje ima li jos neko ovako iskustvo.

6. zoi

zoi Veteran foruma

Imam ja tih problema s vremena na vrijeme, da sve lampice rade, sve super, ali nema konekcije. Unindentified network : ) Ove ili prošle sedmice pola dana nisam imao neta radi tog, ja kontao isključili radi neplaćanja računa :D

7. Piroman

Piroman Komšija

ISto mi se zna desiti, ali vrlo rijetko! Inače samo resetujem modem i sve bude udure!

8. zoi

zoi Veteran foruma

Radio sam i to, nije pomagalo. Jednostavno sam morao sačekati da dođe konekcija :)

9. NAILS

NAILS Moderator

Ipak je bilo do routera. Jest da sam ga trebao prije resetovati ali mi se nesto nije dalo. Doduse tek je ova zadnja 2-3 dana prigustilo i nije mi nesto posebno trebao net bilo za gejming ili torrent. Mozda se neko cak bio i nakacio na wifi. Sad' zasto se pak i modem gasio, who knows.

10. Tesla

Tesla Komšija

Drugovi, hocu da uzmem Telemach internet i interesuje me koliko mjesecno mogu skinuti.

Sada imam stvarni FLAT gdje za mjesec dana sa brzinom od 2 Mbps skinem cca 100 GB.

Kod Logosofta mi je mjesecni limit 300 GB, kako to ide kod Telemach-a. Da li je stvarno FLAT li je fair use ?

Hvala.

Planiram upogoniti XBMC na sve 4 pa da znam da li mi se isplati uzimati uopste njihov internet,

11. zoi

zoi Veteran foruma

Možda i ja jednom dočekam da upoznam osobu koja je prekoračila 60% fair use.

12. Tesla

Tesla Komšija

Mozemo se naci na kafi nije problem :)

13. anel007

anel007 Komšija

@tesla: ja na njihovom duo paketu u prosjeku pravim ovoliki promet: http://pokit.org/get/?b8023c135afea181299ffb65a8197d38.jpg, a to ukljucuje dosta hd streaminga, download i upload i sve ostale cari, uopce ne obracam paznju koliko napravim prometa nego cisto onako radi sebe imam program koji vodi tu evidenciju (valjda navikao na evidencije potrosnje dok su bili telecomovi limiti, a navika se tesko odreci :mrgreen: )

14. Tesla

Tesla Komšija

Dakle. koliko vidim generisao si i po 450 GB ali nije bilo problema nikakvih, e to mi je bitno. Ne radi mene nego radi zene vise. Kada vidi neki film koji joj se svidi mora biti FULLHD od 8 GB, o serijama da ne govorim.

Ja tu i tamo svucem neku igru od 15 GB i to je to :). Na poslu ipak skidam BLU RAY sadrzaj od 50 GB jer bi to na kucnoj konakeciji bas bilo ono :shock:

I jos jedno pitanje, brzina je sada koliko vidim 15 Mbps, jel to bas ono da mozes izvuci skoro 2 MB/s u downloadu ili ima kakvih ogranicenja ?

Hvala druze

15. anel007

anel007 Komšija

^ i ja gledam samo full hd filmove od po 8 - 9+ GB i sto se tice ogranicenja downloada nikakvih problema nisam imao

a sto se tice brzine torrente kad odvrnem sve pipe skidam max brzinom 1.7 - 1.75 MB/s, vise ne moze a iskreno vise mi i ne treba :)

16. Sena

Sena Veteran foruma

Telemah je na stupu karina ovde, starci uzeli trio paket, samo tv radi kako treba.

17. Tesla

Tesla Komšija

Evo cekam prikljucenje duo paketa , nego recite mi sto se tice onog novog recievera V2 isplati li se dati 50 KM za zamjenu istog. Nisam uzimao HD kanale i sada je spojen naravno preko SCART-a ?

18. wragg

wragg Aktivista

Ako neces uzimati HD kanale i ne treba ti snimanje na disk/live pauziranje, onda ti ne treba V2 za sada.

19. Vedo

Vedo Moderator

mislim da bi i digitalni kanali trebali bolje izgledati preko HDMIa naspram scarta.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

20. Tesla

Tesla Komšija

Pa da to i jeste glavni razlog sto sam upitao.