Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. selvin

selvin Moderator

DNS ce ti samo prije vratiti IP adresu servera kojeg kontaktiras. Znaci moze rijesit problem otvaranja nekih web stranica i slicno. Ali ako imas u svom lokalnom dns cache-u, nemas nikakve koristi od mijenjanja DNS-a da "popravis" internet konekciju.

2. NAILS

NAILS Moderator

Mislio sam dok imam problem sa brzinom, imam problem i sa otvaranjem nekih stranica a promjena DNS-a nije pomogla. Zaboravio sma sinoc testirati, ali kada imam problem sa brzinom, torenti rade ok i jos neki download sa nekih sajtova. Ide punom brzinom. Recimo youtube jedva otvori a pustanje klipova je mucno. Nije bas da je 10Mbit nemoguca brzina za video ali svejedno, samo stane.

I to se svaki put desava u istom intervalu. Izmedju 6pm i 12pm. Sada je sve ok. Trazio bih nalog da mi izadju na teren ali nece u tom vremenskom periodu sigurno doci dok je evo sada full speed.

3. anel007

anel007 Komšija

hoce, koliko znam oni rade u 2 smjene i radno verijeme im je do 9-10 navece, nekoliko puta mi se desavalo da dodju u 7-8 ako postoji smetnja kakva pa ili im reci da bi ti tad najvise odgovaralo da dodju ili kad te nazovu po danu i pitaju mogu li doci reci da nici kuci i da mogu doci u odredjeno vrijeme :)

4. NAILS

NAILS Moderator

To je vec nesto. Pitat cu ih da dodju onda u tom terminu. Hvala. Mada sumnjam da je do mene jer evo i kolega Decerto iz Zenice isto ima probleme.

5. stripiii

stripiii Aktivista

Ima li iko Panasonic TX-P42x10y a da je ubacio CAM modul i da mu rade svi programi?

6. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Sto se tice brzine neta u ZE nezvanicno imam informaciju da se radi na prosirenju kapaciteta, a uskoro bi trebalo i da ide povecanje brzine na 25 Mbps za ove bazne duo i trio pakete.

Sto se tice CAM modula, trebalo bi da rade sa modelima proizvedenim nakon 2011 godine, znaci 2012 godiste i gore. Nisam siguran za taj tvoj ali ako je proizveden prije 2012 moguce je da imas problema. Imao sam jedan slucaj, cini mi se Sony da je bio u pitanju, da zaglavi TV na 56 kanalu sa CAM modulom pa smo morali postaviti risiver.

7. bhd

bhd Veteran foruma

Probaj promjeniti ono lokacija tipa njemacka, austria u postavkama kad trazis programe?

8. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Ako ce vec skenirati nanovo onda probaj i Svedsku, Finsku, Norvesku :wink:

9. stripiii

stripiii Aktivista

Finska, Njemacka, Svedska, Norveska i Austrija probao i nista...Sve isto, kanali kodirani iako je u opcijama tv sve "otkljucano" a dolaze u paketu koji placim...

10. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Jel znas kada je proizveden taj tvoj TV. Nisam neki poznavalac tih modela, ali kako vidim spominje se 2009 pa je moguce da je problem na toj strani i u tom slucaju bi trebao prijaviti reklamaciju, ako ne mogu da rijese onda ti je opcija risiver.

11. stripiii

stripiii Aktivista

kupljen 31.12.2009.

12. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Prijavi reklamaciju, ali vrlo je vjerovatno da ce ti opcija biti risiver.

13. NeTRa1der

NeTRa1der Komšija

Samo da prijavim da i ja imam ove probleme sto je kolega NAILS naveo. Ovo mi je prvi put da imam ovakve probleme, a korisnik sam Telemacha od samog pocetka njihovog poslovanja na podrucju Sarajeva. Inace mi je net uvijek pičio bez problema.

14. NAILS

NAILS Moderator

Kontaktirao sam support i kazu mi da posaljem par screenshotova na [email protected] pa ce oni proslijediti rjrešavanje problema negdje dalje. Navodno ne rade nikakvo proširenje kapaciteta, ako je vjerovati a i večeras kao sto sam ocekivao, ista pjesma poslije 18h:

15. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Nails,

Informacija je nezvanicna, a i odnosi se samo na podrucje Zenice, tako da ovi na call centru nemaju tu informaciju :wink:

I ja isto imam pad brzine u vecernjim satima, nije da mi nesto strasno smeta, padne mi brzina na 8 do 10 Mbps ali i s tom brzinom sve radnje normalno obavljam. Ping je stabilan tako da nemam nekih opasnih problema.

Uostalom, kao i drugi, i Telemach se ogradio "cuvenom klauzulom" brzine do xx Mbps. Ko zeli zagarantovanu brzinu moze i to dobiti ali mora platiti optiku :)

16. NAILS

NAILS Moderator

Znaci i kod nas vlada: up to.. brzina.. bem ti zivot, "napredovanje" ide u nazad. Ona veli da nemaju nikakvih radova na podrucu zenice ali nije ni toliko bitno. Samo da adresiraju problem da znam sta je. Pa neka kazu i to, da nije zagarantovana.

A meni baš svi sajtovi ne rade kako trebaju. Najvise mi smeta kada youtube trokira. Ne mogu jedan klip normalno pogledati.

17. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Ja nemam problema takve vrste, istovremeno se gleda na 2 ili 3 uredjaja i nemam kocenja na youtube, tako da ne znam sta bih ti rekao po tom pitanju...

18. mobsterc

mobsterc Overclocker

Moze li neko sumirati prednosti i mane ovih modula, da se ne zadajem sada u bespotrebno istrazivanje...
    Kaze mi zenska na telefon, kada npr gledate neku utakmicu, imate osjecaj kao da ste tamo :lol:

19. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Epic :lol:

Prednost je da imas manje kablova i trebalo bi da nije podlozno eventualnom usporavanju kod prebacivanja kanala kakvo se nekada manifestuje na risiverima.

Nedostatak, koliko mi je poznato ima siromasniji EPG

Ostalo bi trebalo da je identicno sto se tice same usluge.

20. NAILS

NAILS Moderator

..ali je problem, kako meni kazu iz podrške, ako imas ovaj problem kao kolega na predhodnim stranicama, da nemas sve kanala, then you're fucked narednih godinu ili 2. Kaze, mi vam mozemo zamjeniti za drugi modul ali ne postoji mogucnost probavanja usluge bez potpisivanja ugovora a nema nikakv odgovor: "sta ako ne izlista sve kanale".

Ako je to zayebancija kao prije direktno preko dvb-c tjunera dok kod nas nisu trebali resiveri, trazi kanale pa na koju zemlju potrefis (nekada bude 12 kanala nekada 5), to je meni kocka i totalno neozbiljno sa njihove strane.

Što se brzine tice, bili su hitri sa odgovorom ali je na žalost generički:
    "Provjerom kroz tehnički sistem ustanovljeno je da nema poteškoća sa uslugom interneta na Vašom području, signali koji idu do vašeg modema sasvim su uredni. Ljubazno Vas molimo da nam dostavite print screen rezultata mjerenja brzine (speedtest.net), koji je urađen na odgovarajući način, ukoliko nemate brzinu određenu odabranim paketom, nakon što se izvrši reset uređaja na adresi. Neophodno je da se računar priključi direktno na modem, kako bi sam rezultat mjerenja brzine bio validan, te da se mjerenje uradi prema serveru kompanije Telemach.
    Izvršena je sinhronizacija iz tehničke baze Vašeg modema, te bi trebalo da imate punu brzinu interenta."

I ako sam poslao 3 screena, poslat cu opet večeras ali nema ovdje hajra.