Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. dams82

dams82 Overclocker

Re: RE: Re: RE: Re: Telemach oficijelni thread

Prvo malo kulture ne bi bilo na odmet, a drugo znam šta sam napisao i stojim pri tome. Koliko raje ima digitalne kanale bez D3, znači plaća samo analogne, a gleda digitalne. Ja sam na duo net paketu i imam samo D3 start, a imao sam i osnovni i prošireni paket, znači sve osim HBO, Cinemax i cinestar premiere. I sad kad su pogasili treba da se nerviram. E pa neću, i neću se nervirati ni što mi se tako ružno obraćaš, tvoja sramota.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

2. JVC

JVC Overclocker

3. JVC

JVC Overclocker

Re: RE: Re: RE: Re: Telemach oficijelni thread

Ja ti opet kazem lupas gluposti, u ugovoru, i programskoj semi tri grande family paketa je bilo 16hd kanala koji se placaju, znaci nije sadaka, i njih su poukidali pa stavili neko smece, to sto se ti hvatas onih kanala koje si dobio 3mmjeseca sadake kao novi korisnik je drugo, ja pricam o nama koji par kodina imamo odredjene kanale, i placamo ih, mi smo prevareni na racun novih korisnika kojima se u guzicu uvlace dok nas zajebavaju kvalitetno, stari korisnici nemaju nikakvih beneficija dok ovi novi sve guzovace po pola godine, i godinu, to je cist bezobrazluk. Ti nemozes uopste o tome polemisati jer tvoj paket nema ono sta moj ima, ili je imao donedavno ja placam 20km vise od tebe, i necu da me zajebavaju hocu da imam ono sto placam, ni vise ni manje.

4. Ninja

Ninja Komšija

Kakav je ping prema Austriji i Njemačkoj?

5. NAILS

NAILS Moderator

Evo bas sada gledam koji HD kanali fale. Da ih nisu mozda zamjenili sa HD Jasmin. Ja likova jbt.. i kod mene je TRIO GRANDE FAMILY.

Frankfurt 36
    Gratz 32

6. JVC

JVC Overclocker

I koliko ti fali
    fox, fox movie, history, via sat........a dobio si neke krkanske koje niko negleda.

7. dams82

dams82 Overclocker

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Telemach oficijelni thread

Ljut si na telemach, a galamiš na mene. Ja nisam nigdje pročitao kojih 16hd kanala pripada tgf paketu što automatski znači da oni određuju(nažalost), ali vjerujem da ih ima 16 trenutno. Primjetio sam da imaju 2 foxa, a 2 nemaju,to je malo čudno obzirom da su iz iste porodice. I ne plaćaš 20KM više jer kad izbaciš fiksni koji sam košta 10KM razlika je 7 maraka, a imaš duplo brži net, više kanala i 72sata unazad. Opet ti je bolje za te pare nego meni za ove...

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

8. NAILS

NAILS Moderator

Kada filtriram HD kanale, imam ih samo 10. Isto tako eto fali sto si nabrojao. Malo sam provrtio kompletnu listu pa naletim na neki "kanal 6 HD" tako da je vjerujem u HD grupu ubaceno ko zna sta.

9. JVC

JVC Overclocker

Ma jasta uvalili nekakvih debilnih kanala poskidali skoro sve sto vrijedi, i naprvili hd paket od 8km, kurvanjaska posla.

10. Benq

Benq Komšija

Drug evo koje HD kanale treba da imas u sklopu Family paketa jer su tu start+osnovni+prosireni : http://prntscr.com/dymuug , oni su ugasili HD paket koji je bio slobodan svima kad su spojili HS/HKB sa Telemach-om, a kanali koji su bili u nasim paketima su i dalje tu , ja koristim Trio Grande Extra od aprila prosle godine.

P.S. Sve osim IDX HD , taj kanal ne vjerujem da je ikad i bio u Telemach shemi.

11. Benq

Benq Komšija

U Telecomu imas HD pakete ? Imas jedan HD paket u kojem je Hayat HD , BHT HD, EltaTV HD , Arene , FaceTV , DorcelXXX i Al Jazeera , i taj "paket" im je 4,68KM (ne znam da li je uracunat PDV)

12. JVC

JVC Overclocker

Pogasili su pakete koje sam imao vise od dvije godine, znaci nevezano za hs, i neke gratis periode jer mi stari korisnici nemamo nista od ovih pogodnosti, prema nama su krajnje bezobrazni ovi novi sve dobiju, te pola godine sve kanale, te godinu nema pretplate nas samo gule, i nijedne beneficije, i sda poskidali pola hd kanala, a uvalili neko smece do odrze broj kanala koje reklamiraju u paketu.

13. black

black Komšija

Slazem se za pogodnosti , htjeo sam iskoristiti pola godine manju pretplatu ali vec sam imao net i dtv a telefon mi ne treba. Odem pitam , kaze mi na salteru zena da nemam pravo na pogodnosti. Pitam je ako se odjavim i prijavim imam li onda pravo , kao ne mozes tri mjeseca prijaviti nakon odjave na istu adresu. Na kraju posto mi je na dva sprata kuca pitam mogu li prijaviti na drugi sprat na drugo ime , o tome bas nije znala. Nisam imao zivce da odjavljujem pa vracam opremu pa sam samo presao na Duo Net.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

14. Benq

Benq Komšija

Trebalo bi da se moze prijaviti na drugo ime na drugom spratu , moj prikljucak se vodi na ocu , ali meni niko ne brani da i ja uvedem jos jedan prikljucak na svoje ime. Ne bi trebalo da predstavlja ikakav problem.

15. black

black Komšija

Sad sam na ugovoru jos 18 mjeseci tako sad doesn't matter.
    Nego i meni se povecao upload , jesmo to dobili kao "fiber"?
    EDIT:
    Slabe su ovo brzine ako je FTTH , bar sto se uploada tice.

16. Benq

Benq Komšija

Tako ti je svugdje sto se tice novih korisnika i akcija. Znam da benefite daju kad se obnovi ugovor.

17. Benq

Benq Komšija

@black umalo :) , nisu bas kao fiber ali tu je to negdje , medjutim nema jos nista oficijelno objavljeno tako da se nista ne zna.

Ne vjerujem da ce biti FTTH , prije FTTN

18. black

black Komšija

Pa zar nije vec sad FTTN , optika do HFC konvertera. Mislim i ja da im se ne isplati FTTH , prije da ce rasteretiti HFC node-ove. Kad je HS bio kod mene imao sam 20-30 Mbit upload stalno , znaci mreza je u stanju da podnese to bar u mom komsiluku.
    EDIT:
    Dobra vremena :D

19. Benq

Benq Komšija

Ja sam imao KID22 (40/4) ali pred njihovo spajanje sa Telemachom , pa sigurno nekih 5-6 mjeseci sam imao 40/20 , joj koja je to milina bila :D. Ni dan danas mi niko ne vjeruje da sam imao toliki upload..
    Mislim da jeste FTTN sada , ali isto tako sam razgovarao sa jednim njihovim inzinjerom koji mi je rekao da nece biti FTTH nego FTTN i da se to nece uvoditi u privatne kuce ako se NESTO ne promijeni, eh sad posto kupio po to prodao..

S obzirom da je kod njih GPON u pitanju :
    A passive optical network (PON) is a point-to-multipoint FTTP network architecture in which unpowered optical splitters are used to enable a single optical fiber to serve up to 128 customers. A PON reduces the fiber and central office equipment required compared with point-to-point architecture.

Downstream signal coming from the central office is broadcast to each customer premises sharing a fiber. Encryption is used to prevent eavesdropping. Upstream signals are combined using a multiple-access protocol, usually time division multiple access (TDMA).

20. black

black Komšija

Znaci upstream opet dijelis sa ostalim korisnicima :/ Nije vise fiber pretjerano skup ali ne vjerujem da ce u ruralnim sredinama uvoditi FTTH. Realno meni je i 10 Mbit upload dovoljan , a to mogu i sa trenutnom tehnikom isporuciti.