Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. Vedo

Vedo Moderator

Re: ELOB - oficijelni thread

Ima li ko broj od direktora ELOBa da mi posalje na PM, popizdit cu vise, net radi okruglo 3 minute svaka 24 sata..

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Vidim ja tebe nema. :D

3. Vedo

Vedo Moderator

Ma bilo se i na moru, staru zaduzio da zove svaki dan, niko joj se nikad nije javio. Ja prije 2 dana zvao, dosao lik iz ELOBa, radilo 1 sat i opet nema signala, zvao jucer i opet su kao izdali reklamaciju. Jbte, moram 2 sata cekat pred kompom samo da bi otvorio mail..

4. ming

ming Veteran foruma

:lol:

Jedino Dogu radi elob, mada je on prijetio batinama.

5. Tir Anasazi

Tir Anasazi Komšija

Jučer nakon 3 dana sam došao sebi, valjda više neće pucati konekcija. Mada kod mene i RapidShare pici ko lud, kao i torrenti. Cak i najveci problem do sada, surfanje, sada je prihvatljivo brzo.

6. Amash

Amash Aktivista

Jesil premium user? Posto je rapid ogranicio dl za free usere na 500Kbps :(

7. Vedo

Vedo Moderator

Ja sam prije 2 dana bio u Elobu, svadjao se 20 minuta, zaprijetio da ako u roku od 24h ne proradi, nek slobodno dodju i nek nose i modem i splitere i instalacije i sve. Budim se ujutru kad vidi djavola - net fercera :twisted:

8. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

Zna li iko sta je sa HS-om od danas su trebali ubrzati sve pakete a ja nesto ne vidim da ide brze kada surfam a i download isti, ni kbs gore :?

9. GW

GW Moderator

10. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

A u cemu je fazon kada hocu da dawnload nesto isto mi skida oko 60kbs :? ?

11. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Zavisi i od servera sa kojeg skidas. 60kBps ili 60kbps ?

12. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

60 kB/sec, ponekad se popenje na 100 kB/sec ali tanko, evo kod havera mi ne silazi sa 180 kb/sec inace skidam preko rapida i megauploada (PSP igre)

13. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Pa na rapidu je ogranicena brzina na 500 kbps za free usere, ako imas premium onda je do tebe...
    Inace meni HS sad super pici s novim brzinama, samo se bojim da se sutra ne probudim a ono nema konekcije jer sam ih pohvalio sad.

14. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

sad ti kazem 60 kbps mi je u prosjeku a trebo bi biti 180 kbps a ne preko 500 kbps i sl.

15. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

16. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

17. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Idemo sad svi procitati naslov teme. Da sam bio kad je pocela prica o HS-u na ovoj temi, bilo bi banana.

18. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Pa posto je vec bilo opomena i na drugim temama, zasto ne pokrenete thread i za HS, jer mi se cini da je sve vise korisnika HS-a (ili onih koji ce tek biti).

19. JVC

JVC Overclocker

I kod mene je tri dana bilo nula bodova a onda proradio sa odlicnom brzinom, ali sipak je potrajalo evo pet dana vuce so ko smrt zivkao sam ih, slao mail pa ce doci, signal mi je dobar ali ja imam problem ako je signal na modemu mali (oko 2db) modem se konektuje jako brzo ali se vuce ko gladna godina, a ako je veli (10db ili vise) nece se konektovati nema sanse, najbolje radi izmedu 4 i 5db. ali meni signal varira i do 50%.
    Ako odem dole neko ce da leti sa dvadesetog sprata jer su bezobrazni kolko su teski redovno naoplacuju najvecu brzinu a ja imam najmanju 20 dana u mjesecu, vidim ja da treba nekome noge polomiti da se upristoje pa nas prestanu zezati.
    Neznam kako vi dobijete tehnicku podrsku ali ja moram zvati danima i non stop je zauzeto a kada zvoni nece da se jave, sada mi je zao sto sam otisao sa epn-a barem sam dvije godine imao internet bez ijednog prekida i usporavanja.

20. Vedo

Vedo Moderator

Nije da nece da se jave, vec Slovenci im ne daju da zaposle jos par ljudi, tako da i ovi momci sto rade na telefonima, i oni idu na teren i popravljaju.