Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. JVC

JVC Overclocker

Re: ELOB - oficijelni thread

Ama janezi su stoka, sluzio sam dio vojnog roka u Ljubljani ti ljudi nevole rodenu mater.

2. ming

ming Veteran foruma

Ovo granici sa nacionalnom mrznjom, smatraj se upozorenim.

3. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Sulu inace kupuje u merkatoru ;)

Elem sve sto dofate ovi iz ELOB-a mora bit usrano, sinoc su u A fazi nesto drkali oko 2 i sjebali signal na kablovima tako da je vecina A faze ostala bez internet-a bili na Logosoftu,Elob-u ili EPN-u.

Svaka cast klocevima svaki put nadmashe sami sebe

4. Vedo

Vedo Moderator

Moze li se kako namjestit da radi net i na nekom drugom racunaru sem mog? Npr. istekam iz svog PCa ovaj Ethernet kabal i ustekam u npr. laptop - na njemu net ne radi. Moze li se kako resetovati, ili ima kakva druga caka?

5. ming

ming Veteran foruma

Koliko ja znam, moras im prijaviti mac adresu svakog kompa kojeg koristis ili nabavi router.

6. GW

GW Moderator

Upravo tako.

7. GW

GW Moderator

Ne može tako, ali ako imaš karticu na kojoj možeš mijenjati mac adrese, onda bi moglo moći.

8. GW

GW Moderator

Gdje god sam elob konekciju pravio, morao sam nazvati da javim mac adresu, dial-up konekcija se ne pravi, računar je uvijek na netu. Ne znam imaju li kod tebe neki drugi setup.

9. Vedo

Vedo Moderator

Samo prepisao IP, subnet mask i one ostale stavkice - ev ga radi i na ostalim racunarima, thx h2o

10. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

kako se podesava konekcija, user name pass preko ppoe ili direktno?
    meni su kloshari bili danas "prikopcali" i otisli

ja dodjem naravno ne radi ... 18 puta sam boga osovao ... sekudna fali da ih odjavim prije nego ista proradi jer
    su fakat neprofesionalni a help desk radi do 16h???

11. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Uneses ip adrese, subnet, gateway u dns, i online si.

12. Vedo

Vedo Moderator

Kod mene nema user i passworda, samo upalim modem i pici. Zar ne bi tako trebalo biti i kod tebe? :?

13. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

ja opet pizdim s ovim elobom... situacija je slijedeća:

početkom septembra su radili onu nadogradnju sistema... nakon što su svi ti radovi okončani, meni svako malo net nije radio u periodu od podneva do 23h navečer... i zovi i zovi, objašnjavaj, oni otamo tvrde "nama na monitoru pokazuje da je sve okej"... i ja opet zovi, zovi i lik mi tamo reče "haj prebacit ćemo te na drugi server" (a to je, brat bratu, bio jedno treći put da su me prebacivali)... i haj nakon toga proradi, jedno 10tak dana bez ikakvih problema... prije 10 dana, haos opet, nema konekcije, nema ip adrese, nema gateway-a, nema subneta i likovi ti meni kažu "formatiraj disk, mi fakat ne znamo šta je"... i haj ja formatiram disk i 5 dana sve okej radilo i danas dođem opet iz grada - net opet ne radi!!!!!!! lampice na modemu blinkaju... i opet je na telefon, ona dva broja za net službu zovem, jedan već haman stoljeće cijelo zauzet, a na drugi se niko ne javlja... te ja opet zovi one redovne brojeve za prijavak kvarova, živčana me hvata jer u svom tom zivkanju tek tad primjećujem da se bliži famoznih 16h dokad gospoda "rade".... na jedan broj mi se javlja operaterka, ja joj kažem da mi net ne radi i da ne mogu da dobijem ove iz internet službe, kad ona veli nema ona ništa s tim, oni su kao tamo i da i dalje zovem... i zovi, zovi opet onaj xxx511 zauzet non stop, a na drugi xxx514 se niko ne javlja... u to već pola 5 poslijepodne... i opet ja nazovem operatere i već popizdio, opet ponovim da mi net ne radi, niko se ne javlja na internet službi, kad gospođica će mrtvo-hladno "žao mi je, pokušajte opet sutra"... i evo prije nekih 15min mi je net tek proradio i pretpostavljam da će opet sutra u neka odba "riknuti" :evil: :evil: :evil:

šta da vam kažem, kad su mi i starci više popizdili koliko ih zovem u zadnjih mjesec dana, ovo više sve postaje besmisleno...

14. MakaveliTheDon

MakaveliTheDon Aktivista

Isto i sa HS, zovnes ljude da ti dodju, kazu doce sutra, a oni naravno nedodju, zatim nazoves ih sutra, nejavlja ti se niko. :lol:

15. Vedo

Vedo Moderator

Drug moj, meni nije radio 20 dana nikako, zvao milion puta a niko nista, sve pusta obecanja. Odem tamo, malo ih naruzim i zaprijetim, kad vidi cuda - net sutra proradio. Pusti ti telefone, pravac ELOB i prijeti :twisted:

16. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

sam sam se snasao za konekciju... a to za telefone, danas sam 3x fixni i zid otresao, pa jebo im sve nesposobno zar je problem uzeti telefonsku centralu od 400km i drzati ljude na hold dok neki operater ne zavrsi???

imaju 15 dana trial od mene, zapne li ista odjavljujem ih prije prvog mjesecnog racuna a tada se mogu obratiti mom sekretaru hashimu za naplatu usluge

17. sffovac

sffovac Novi član

koliko cesto se desavaju ova pucanja od 1,2,5,20 dana ?

i kakva je konkcija na A.P., jel se sta popravilo u odnosu na ove postove s pocekta godine
    vidim da je ping dzinovski, al eto koliko cesto puca i kakvi su popratni problemi

ispatil se prelazit ili je lakse ne gubit zivce s kablovskim, ali gubiti pare na adsl-u ? :D

18. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Kako kod koga. Ja sam na AP, i kako sam presao na elob imao sam jedno tri pucanja, po par sati. Brzna ok, ping jos uvijek visok. Neki na AP imaju drugacija iskustva. Ja sam manje vise zadovoljan.

Evo i brzina (1Mbit paket)

19. Moncho

Moncho Komšija

dog koji ti je ovo download manager :), vidim da skida sa rapida, a ja jos ne nadjoh nista prihvatljivo za skidanje sa doticnog ? Nesto jednostavno kompaktno :)

sorry za OT

20. Dog_Father

Dog_Father Moderator

flashget