Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

2. AggressoR

AggressoR Komšija

Desava se i kod mene. Kad testiram na speed test brzina je ok, ali dosta bude sporo otvaranje stranica, cak na nekima i ne ucita do kraja sadrzaj. YouTube isto sporo ucita video ili baci na 360p.
    (torrent radi bez problema)

3. dams82

dams82 Overclocker

Ja sam znao nekad primjetiti da na mobitelu zakuje nešto, vrti 100 godina, ali to obično na društvenim mrežama, i ugasim WiFi i prokine na mobilni net. A inače YouTube, Netflix, torenti i to ide uvijek top bez zapinjanja....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

nivla likes this.
  4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma da, koliko vidim nije da nema ljudi sa problemima. Oni bleje, kao kod nas je sve ok :D

5. selvin

selvin Moderator

Ma na telemachu je izgleda sve idealno, samo eto cesto zakuje ili sve sporo radi :D Kao telefoni na olx, bez mana, samo mi pao u wc solju, dva puta.

6. dams82

dams82 Overclocker

pa nakon plakanja sa bht adsl ovo je nesto najbolje sto sam imao...Vec 10 godina na tm i za koji dan ide novi ugovor na dvije godine. Ova akvizicija nece nista dobro donijeti....

7. AggressoR

AggressoR Komšija

Nakon godina patnje s ADSL prelazak na Telemach je bilo nesto najbolje sto sam uradio.

8 mjeseci na ADSL imao problem, cima malo kise ili vjetra konekcija pocne padati, stalno prijavljivao i nista. Nakon sto sam presao na Telemach, dolazi frajer iz bhtelecoma i govori da su dosli zamjeniti citavo kablo jer je dotrajalo i kroz pricu spomene da je on prije 8 mjeseci izlazio na teren i tad jos naveo da se treba citavo kablo zamjeniti.

Na Telemach i ako bude kakav problem kod mene su ga otklanjali u roku 24 sata, cak su znali ako prijavim problem izutra, vec u toku dana doci

8. selvin

selvin Moderator

Ma jasno sve, imali ste vise problema sa BHTelecomom. Samo sto za razliku od @Haker-ove teorije da ljudi kukaju po forumima kad nesto ne valja, ovdje to nije slucaj. Za Telemach se uvijek pise kako je sve idealno, niko se nikad ne zali, dok vas nije pitao mobsterc, odjednom trojica se pate i moraju restartovat modeme, wifi palit/gasit itd. Mene bi to nerviralo i trazio bih da se to rijesi, ako ništa kukao bih po forumu :D

I kod mene je BHTelecom bez vecih problema vec 8-9 godina otkako sam na optici. Imao sam par problema koji su brzo rijeseni, ali u zadnjih 5 godina mislim jednom da mi je nestalo na tvu signala kratko. Ali prije tog na adslu je bilo češće.

9. dams82

dams82 Overclocker

Ja nikad nisam morao restartovat modem, kažem nekad mi se znalo desiti da zapne na društvenoj mreži otvaranje npr komentara. Mislim da to može biti i do dns, brzina nikad ne pada niti puca konekcija. Ovo po meni nije za prijaviti uopće. Vjerujem da optika radi dobro na BHT, ali niti imam mogućnost da se spojim niti bih pristao sada na te brzine koje BHT nudi.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kod mene evo 3 godine kako sam online na optici,bez ijednog prekida :D
    Ovo obicno kukaju ovi sto su bili na ADSLu (bio sam i ja) pa presli na Telemach. I meni je bilo WOW kada sam sa 10 Mbps kod BHTa presao na 50 Mbps kod Telemacha pa su ubrzo bili digli i na 100 Mbps ali svejedno ni kod Telemacha nije bila stabilnost ni slicno kao na optici. Radilo je OK,bio sam zadovoljan...a kada bude kvar i kod mene su brzo dolazili rjesavali...dan,dva,tri. I ADSL je kod mene bio stabilan i bez vecih i cescih problema...samo su tada brzine bile smijesne :D

11. AggressoR

AggressoR Komšija

Mislim da nisam ni ja to napisao.
    Druga stvar sto u svakom momentu imam minimalno 2-3 streama aktivna na pc, na tv konstano radi IPTV, 3-4 mobitela konstano na wifi itd itd.

12. selvin

selvin Moderator

Pa dobro, ucitava ti dosta sporo, nekad ne ucita cijelu stranicu, youtube prebacuje na 360p itd. Sigurno da je to daleko od idealnog. To je rijetkost da se desava na adslu, dok na wispiu (i naravno dialupu :D) sam to imao. Za onaj najbrzi internet u drzavi kako se hvale, to je onda ipak lose. Dosta sporo ucitavanje web stranica se ne bi smjelo desiti ni na realnih 5mbps, kamoli u stotinama mpbs. To sto speedtest pokaze brzinu je nebitno kad u realnosti to nije to.

13. AggressoR

AggressoR Komšija

Ali zaboravljas ovo "DESAVA", da je stalno mozda bi vec resetovao modem ili zvao telemach.

PS:
    Crome browser kod mene pravi problem. Upravo testiram i na youtube preko crome dosta sporije ucitava video nego preko EDGE ili Brave browsera, ista videa.
    Reddit isto tako na crome zna ne ucitati do kraja, jednostavno ne mozes scroll jer nakon 2-3 strancie ne ucitava vise dok s druga dva browsera sve radi kako treba.

Sad gleda isto jedan drugi forum, ista stvar se desava, crome ne ucita do kraja neke stvari dok ista stranica otvorena u Edge ili Brave radi bez problema. Sad je li na crome pravi problem kod mene Adblocker i adblocker za youtube ne bi znao.

Mislim da cu uskor i ona preci na Brave, jer makar kod njega blokira sve reklame na stranicama.

(taj problem nemam na mob)

Last edited: Feb 3, 2025
  14. Haker

Haker Veteran foruma

Pa naravno, otiđi na temu telemacha vidjet ćeš da su sve primjedbe oko cijena, ugovora i td niko se ne žali da ne radi, telemach stvarno ima top uslugu kada je u pitanju podrška korisnicima.
    Ova trojica napisala da nekad sporo učita stranicu i ti zapeo za to, kod mene godinama nikakav problem sem par grupnih prekida kada nesto rade.
    Vjerujem da ljudi na optici nemaju problema ali bio sam na telecomu godinama kao da bih prešao na telemach da sam bio tamo zadovoljan, adsl je smeće, usluga im je losa, ali eto,.Izgleda opet ćemo.biti osuđujeni na njih.

dams82 likes this.
  15. selvin

selvin Moderator

Poenta je bila da se niko ne zali, ali problemi postoje. I nije "sporo ucita" vec restart modema, gasenje wifia, prebacivanje youtube na najnizu rezu, neucitavanje kompletne stranice itd. Ok, sve je idealno, sad ce to telecom pokvarit :)

16. Haker

Haker Veteran foruma

I sta je poenta? Na ogromnom broju korisnika neko nekad modem resetuje, wow.
    Evo ja ga nisam nikad resetovao, vise je struje nestajalo nego što je telemach imao prekida

17. selvin

selvin Moderator

Tako je, opet se bezveze lozis na mene, ali nisam danas u modu za svadju pa cu preskocit ovaj put. Izvini, drugi put :)

18. Haker

Haker Veteran foruma

19. apokalipso

apokalipso Aktivista

Evo ja sam bio dugo godina korisnik BH Telecoma (ADSL-a) što na čistom bakru što na FTTB (bakar od prizemlja zgrade do u stan), a onda uveo Telemach optiku do u stan. Brzina jeste puno veća na Telemach-u nego u BHT, ali što se tiče brzine očitanja sadržaja i otvaranja, kako youtube-a tako i ostalih streaming servisa, tu je BHteleco ispred Telemach-a. Youtube, Netflix, Max i sl. otvori u najmanjoj mogućoj rezoluciji i treba dosta vremena da otvori u najvećoj, dok je to na BHT (FTTB) to bilo dosta bolje i sve je odmah učitavalo minimalno 720p a najčešće 1080p. Da ima prekida u radu servisa i da ima potrebe za restartovanjem modema, to nisam imao ni na BHT a nemam ni na Telemach-u. Šta više, na BHT sam uzeo FritzBox modem koji je bilo toliko ograničen da se nije skoro ništa moglo podesiti (nije bilo omogućeno ni 10%). Ja htio da pustim 3 porta za internet a 1 za MojaTV i oni kažu da to ne može, da bi trebali od dobavljača da traže da prilagodi firmware samo za mene i da ako hoću internet na više mjesta da uzmem switch. Jbm mu, pa plaćam modem koji je avion u odnosu na ostalu opremu i hoće da uzimam dodatni uređaj.

20. dams82

dams82 Overclocker

Šta ti je danas :)
    Fakat pretjeruješ sa zaključkom. Razumijem ja to,tvoj izbor je za tebe naravno bolji,ali ispade da se mi patimo,a ustvari smo jako zadovoljni. Kolega pitao ima li neko problema jer on ima,i ljudi napisali da nemaju osim nekih finesa,ali to je ništa....

AggressoR likes this.