Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. 7mediN

7mediN Aktivista

zvao podrsku par puta, probao i u poslovnici, al kazu da su kartice deaktivirane.
    izgleda valja se naviknut na ovu kutiju.

2. Zer0

Zer0 Aktivista

I meni su rekli da se ne koriste vise nikako kad sam pricao sa njima o tome...ali sam ja zadrzao karticu pri prelasku na novi paket direktno, a nisam uzimao box, pa je moglo tako...

7mediN likes this.
  3. Zer0

Zer0 Aktivista

Bio problem ipak u konekciji, rijeseno pa editujem post. Sve uglavnom radi i dalje direktno sa karticom u TV-u. Steta sto nema vise 4K programa, samo cini mi se SK 4K i Eurosport 4K

Last edited: Sep 7, 2025
  4. Aldiin

Aldiin Overclocker

Opet klošari ukinuli neke HD kanale.. nevjerovatno.

5. Almir

Almir Komšija

da li neko korisiti gpon tj optiku , interesuje me kako je zadovoljan i koju opremu koristi... i šta im znači ovaj marketing 1gbps, da li neko ima o čemu se radi.

6. nenji_avero

nenji_avero Aktivista

Ako si u Sarajevu možeš mahati ušima u većini slučajeva. To prodaju samo gdje već ima optika, dakle većina Sarajeva nema tu opciju.
    Ja im nudio da sam dovedem o svom trošku optiku od ostrva do stana, odbili me kažu ne može to tako.

7. Almir

Almir Komšija

Nisam, ali su radili u ulici iz telemacha, na pitanje šta rade kaže optika, pa se interesujem da li neko ima da vidim za ponudu...a u međuvremenu da vidim kako su ljudi zadovoljni sa uslugom ako neko ima..

8. apokalipso

apokalipso Aktivista

Imam ja u Tuzli optiku do stana. Brzina je kako i stoji 300/30. Prije sam imao MojuTV na način da je optika bila do ulaza a dalje bakar do stana. Imao sam paket od 50/x (čini mi se 50/2). Brzina jest manja na papiru ali što se tiče brzine otvaranja stranica i pokretanja videa u maksimalnoj rezoluciji i kvaliteti, puno je bolje u stvarnosti nego na Telemach-u. Vrlo često na Youtube, Netflix i sl. treba jedno pola minute da video krene u maksimalnoj kvaliteti dok je to kod BHTelecom-a bilo skoro pa instant. Jedino šta je na optici bolje je brzina upload-a koja se vidi na video pozivima i slanju podataka (slika i videa preko Viber-a i WhatsApp-a).

9. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Moja pretpostavka da nije do tehnologije nego do arhitekture. BHT sve svoje optike GPON, P2P konfigurise manje vise isto, imas odvojeni vlan za internet, iptv i voip. Takodjer modemi koji se vrte na optici su hardwareski dosta jaci tako da Modem-DNS-ISP link je oko 5ms. Na VDSL-u je to 30-40ms. Posto je nekada davno u BHT bilo dosta "gamera", na staroj ADSL mrezi je cak bilo i low latency profilia, gdje na nizim brzinama ADSL-a imas jako dobru latenciju.

Ja sam dosta dugo imao paralelno TM i BHT, i isti sam zakljucak imao. TM daje "vece brzine" a BHT "bolju latenciju". I generalno TM je uvijek ima 2-3x vecu brzinu upload-a.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Najnizi paket optike u BHTa je 50/8 Mbps.
    Upload nije savrsen ali nije ni neupotrebljiv. Definitivno nije za posla ali ovako za kucnu upotrebu i povremeni upload necega na cloud,sasvim ok.
    A ta latencija o kojoj pisete bas pravi razliku u koristenju interneta...ja zadnjih mjeseci koristio neki drugi net i evo sada ponovo ovaj svoj u kuci...instant otvara sve.

11. Qler

Qler Veteran foruma

meni je 50 upload i zna mi biti patnja kuci kad trebam nesto da uploadam za posla.. osijedio bi na 8...

12. Haker

Haker Veteran foruma

To mogu i ja potvrditi barem je tako davno bilo, sada ne igram ni na jednom pa mi je nebitno.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

13. Tyger

Tyger Aktivista

14. bhd

bhd Veteran foruma

sta nas u buducnosti ocekuje od telekoma :D
    srozavanje interneta ? Podrske ?
    Vracanje 20 godina unazad... ?

15. zoi

zoi Veteran foruma

Internet ne očekujem da srozaju, bht ima dobar internet, problem su im instalacije a sa telemach neće imati taj problem. Nažalost, očekujem da se podrška sroza i to je najgore u ovoj transakciji.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nece da moze da se ista srozava.
    Evo konkurencijsko vijece je dalo 6 uslova,da bi do kraja odobrili akviziciju a medju uslovima je i upravo to da ne mogu dirati cijene i ne smiju srozavati uslugu. Takodjer i da moraju ispostovati potpisane ugovore do kraja.

Ovo je šest uslova i mjera pod kojima je BH Telecomu dopušteno preuzimanje Telemacha

17. bhd

bhd Veteran foruma

ja nesto kontam kad krene onaj uhljeb koga boli ona stvar isto ce se pnasati i sa korisnicima telemacha :)
    Bit ce podrska kad bude na vrijeme. Ne znam jel telekom ima podugovarace, ili koristi svoje ljude za servis ?

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Samo svoje ljude i ima ih svakakvih. Ima ih koji su stvarno ok, a ima i onih sto im je mrsko sto su se probudili jutros.

19. bhd

bhd Veteran foruma

ma 100%, stim da rijeko je ko sretan bio sa njihovom podrskom.

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja nikada nisam imao problem sa ljudima/tehnicarima u Gračanici. Kada dodju na adresu,ako mi nisu pomogli ,nisu mi ni odmogli. Ako je oprema stara i zeza,zamolim ih da mi promijene i uvijek me ispostuju bez pogovora. Zahvalim se uljudno,kulturno,malo popricamo dok promijene i svi sretni.
    Poziv na 1444 je lutrija i tu se gube zivci,jer fakat rade nesposobni ljudi za vecinu problema. Tek tamo ako dobacis do trece distance,javi se neko ko razumije o cemu pricas.
    Dobra stvar je sto recimo kada si na optici,tu sve radi i 100% si online i bez problema. Nema opadanja brzine,nema nestabilnosti,nema trzanja slike,nema visokog pinga...bukvalno sve radi.
    Ja sam za evo skoro 4 godine,imao jednu intervenciju na optici i to proljetos,kada sam trazio da mi donesu bolji router,jer je stari bio poceo da zeza i tehnicar mi je potvrdio da taj ne valja i dosli mi zamijenili. I to je jedina intervencija u evo skoro 4 godine.

Ono sto znamo da je mana BHTa je losa aplikacija za OTT i ja sam se nadao da ce EON doci svima i na BHT, medjutim eon je izgleda odvojen i prestati ce sa radom najkasnije 2 godine od kupovine. A super bi bilo kada bi svi dobili EON app i na BHTu.