Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

1. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

nisam ekonomista, ali koliko vidim po diskusiji, da se zaključiti da je za krajnje korisnike bolje da do navedene akvizicije nikada ne dođe.

inače, inicijativa za postavljeno pitanje je došla jer sam trenutno na logosoftu koji od 1.5. povećava cijene logo slagalice za 3,50 KM, pa se razmišljam da li preći (odnosno vratiti se) na telemach u trenutnoj situaciji oko ove akvizicije ili ostati do daljnjeg na logosoftu.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Pa ako prelaziš radi 3,5km nemoj se mučiti jer i ovi povećaju cijenu za 3,5km svako malo.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mislim da je stvar malo slozenija od onoga sto znamo. Kako sam razumio, cilj je ekspanzija BH telecoma van granica BiH. Druga stvar je rijetkost same prilike da preuzmu konkurenciju. Tu se onda otvara pitanje monopola.
    Slazem se da je cijena velika, ja od toga nemam nista, na bakru sam 30 godina. Isto tako placam akcize za izgradnju autoputa skoro 20 godina od kojeg takodjer nemam nista, a tu su u pitanju daleko veci novci od ovih 700mil.
    Hocu da kazem da se mi ne pitamo, politika ce da odluci. A kako je izborna godina, vjerovatno se ovo sve sacekati iducu godinu.

4. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Nije stvarni cilj ekspanzija, stavka akvizicije u CG (ne znam imaju li i 10% tržišta tamo) je samo bila da se dobije pozitivna odluka konkurencijskog vijeća jer se ne bi gledalo kroz prizmu monopola ako tehnički ima ta stavka ulaska na druga tržišta, tj upravo ekspanzija na papiru. Gdje god se politika pita, to je loš znak :D

5. zoi

zoi Veteran foruma

Telemach CG nema veze sa odlukom konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine. Ne odlučuje ono o stanju na drugim tržištima nego o Bosni i Hercegovini kao što i svako drugo KV odlučuje o stanju gdje ima nadležnost. KV Crne Gore je dalo pozitivno svjetlo još davno.

6. p4ja

p4ja Komšija

Neka sve pokupuju, ne trebaju se samo na telemahu zaustavljat.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kupovina je zapela haman na Vladi,jer su dvije revizorske kuce koje rade procjenu Telemacha odredile da Telemach kosta cak 100 miliona eura manje od cifre o kojoj se prvobitno dogovaralo. Niksic je neki dan odgovorio na ovo,mozete naci na googlu. Neki opozicioni politicari (FahrA) spominju i nekakve talove NiPa ,mada to ne kontam,kakve veze ima NiP sa Telemachom?
    Ali uglavnom tu je problem...ogromna razlika u realnoj cijeni i "trazenoj".

8. p4ja

p4ja Komšija

Ako ima talova neka ih pohapse sve, ali potez da se kupe telemah je za svaku pohvalu

9. Haker

Haker Veteran foruma

Na tržištu gdje nema konkurencije tj imas dva operatera koji dominiraju ne znam kako moze tebi kao krajnjem korisniku biti za pohvalu da ostane samo jedan.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

aNaToMiC ! likes this.
  10. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

BHT nikada ne bi postavio flat rate pakete, niti bi se metar optike ugradio da Telemah nije pritiskao BHT sa cijenama, brzinom i programskom shemom dok nije Sport Klub izgubio Premier Ligu.
    BHT je godinama izgladnjivao Telemach damprianjem cijene fiksnog interneta a Vlada FBiH nije htjela prodati GSM licencu jer bi to bio kljuc u bravu BHT-a.
    Sa kupovinom Telemacha, Broj MojaTV korisnika skace sa 200K na 500K i to je to. Tehnoloski BHT je najgori operater na planeti jer ima 6 razlicitih medjusobno nekompatibilnih tipova mreza i jos toliko razlicitih vendora. Na to kad dodate Telemach koji ima 2 tipa mreza ma ludilo.

NaLe!, aNaToMiC ! and Reventon like this.