The Prodigy Sarajevo (Snimak)

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Zer0, Aug 12, 2026.

1. Zer0

Zer0 Aktivista

Ako neko snimi cijeli koncert, mogao bih u razmjenu da ponudim razlicite audio video materijale od istog band-a ili nesto drugo.

Sakupljam slicne stvari cijeli zivot i u sustini ovdje nema copyright problema jer bi snimak bio za licnu upotrebu i uspomenu.

Ako moj oglas nije uredu, izvinjavam se i molim da se skloni.

2. Qler

Qler Veteran foruma

Ma sumnjam da će neko na koncertu sve snimiti :)

Zer0 likes this.
  3. Zer0

Zer0 Aktivista

Snimio sam ja cijeli koncert u 4K :)

4. Zer0

Zer0 Aktivista

P.S.

Uspjeli smo jedva nekako da fisiramo mobitel uz mnogo srece, pameti i razmisljanja unprijed na jedan centralni stub na stadionu i tako je stajao u tom nevjerovatno super polozaju cijeli koncert, nije se milimetar pomjerio. Morali smo doci ranije bas puno da zauzmemo najbolju mogucu poziciju. Snimak je ispao fenomenalno i dobio sam uspomenu za cijeli zivot.

Kod god je bio dozivio je nesto sto se rijecima ne moze opisati, audio-vizuelni, sonicno-podrazajni rat : )))

Ja sam bio bas dosta puta njima na koncertu, pa me ne moze sokirati vise, ali je bilo predobro opet, zasluzilo je Sarajevo dolazak ovakvog jednog kultnog band-a i mislim da su najjaci live band na svijetu trenutno.

Jos uvijek je nestvarno kad se kaze The Prodigy na Grbavici i nakon sto su bili : )))

Last edited: Aug 14, 2026
    zippoo and Qler like this.
  5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jos da je Flint na bini sa Maximom, to bi bio puni dozivljaj.
    Valjda neko objavi na YT cijeli koncert.

Zer0 likes this.
  6. nFare

nFare Overclocker

Ja sam isto bio prije nekih 10-ak godina, igrom slučaja završio na njihovom koncertu u Hanoveru, vidim plakat, današnji datum, odem pred dvoranu kupim kartu na divljaka u pola cijene i udri u prve redove, jedan od najboljih koncerata na kojima sam bio. :D

Zer0 likes this.
  7. Zer0

Zer0 Aktivista

@Reventon vidio sam ja i Flint-a nekoliko puta. Sjecam se kad "vrisne" da sam morao usi da poklopim rukama ponekad. Ljudi pricaju da to nije to bez Keith Flint-a, ali The Prodigy nikad bolji nije bio. Uspjeli su da se vrate i to nekako da nadoknade bez njega, eto to ja kazem koji se razumijem u to bas.

@nFare
    Ja sam bio isto u prvom redu prije 20-25 godina i tad smo bili mokri nakon koncerta kao da smo iz bazena izasli, tad se moglo, mladost i energija.
    Sad ne preporucujem nikome ko ima preko 25 godina ili da je bas u teskoj formi da ide u prvi red ili naprijed, previse je to zestoko i jako...najzesci band na svijetu, cak im koncerti idu do 130 decibela, a 110 je sigurno za ljudsko uho, tako da su i jedan od najglasnijh band-ova na svijetu...

Ja sam iskreno mislio kakva nam je infrastruktura na Grbavici i kako nasi prave stvari da ce se srusiti nesto od te siline :)

nFare likes this.
  8. Zer0

Zer0 Aktivista

Nazalost nekoga je i hitna iznijela sinoc, neko je postavio na YT. Nadam se stvarno da je bilo dobro na kraju i da je osoba dobro...

9. Zer0

Zer0 Aktivista

P.S.
    Bio sam im prosle godine u Vojvodini, tamo je bilo dosta zesce nego veceras u Sarajevu, ljudi su se cijeli koncert pomicali i pomjerali unazad jer nisu mogli da izdrze. Znaci bas nije bio bas, nego eksplozije i detonacije...
    U Sarajevu je bilo ozvucenje na nivou isto. U nekim trenucima preglasno, bas je bio solidan. Pomjerao nas je, udarao u organe i po nosu bukvalno. Nismo mogli da disemo na nos 2 sata nakon koncerta nas trojica...

Ovi moj prijatelji su bili prvi put na koncertu i nisu se mogli nacuditi kako bas moze da "udara" u tijelo cijelo vrijeme i u organe bukvalno, prsa, stomak i slicno...definitivno nije za svakoga ko voli koncerte gdje se njise desno lijevo :)

10. bhd

bhd Veteran foruma

2007 Exit
    prvi red
    pocinje sa breathe
    sve ostalo je istorija :)
    Inace sam ih poceo slusati od samog pocetka, i zivotna zelja tek 2007 :) onda 2010, pa sinoc.. kakva energija ludilo, fali K ali nista manja energija nije sinoc bila kao i prosli.
    Ako budes htjeo posalji taj snimak ili upload da ima svaka cast.
    mi smo se zivi sinoc isplesali, ludnica uh..

ono raja je bila 40+ zato nekako nisam ocekivao da ce biti kao sa 20 godina :D svi scaku vriste kod out of space i pjevanja, vidim da se sinox M nije usudio prebaciti publici da pjeva :)

Generalno zvuk, scenografija, overall cista 10.
    Alkohol i Raja 9

p.s. da su svi bili na terenu bilo bi od coska do coska raje, kako to izgleda standardan koncert.

Pored onih hitova standardnih ovim sam se radovao da cujem uzivo i opravdale su

kaklav kick, energije ufff, necu sebi doci do solomuna :D

p.s. evo jedan iz 2009 iste pjesme samo drugi redoslijed :)

Last edited: Aug 14, 2026
    Zer0 likes this.
  11. dmr

dmr Veteran foruma

Pa de stavi na yt i daj link :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Zer0 likes this.
  12. Zer0

Zer0 Aktivista

Vazi, ako budem imao vremena da isjecem i editujem malo, nemam ovih danas bas vremena...pakujem se jer selim :)

bhd and dmr like this.
  13. dmr

dmr Veteran foruma

Evo neko postavio

14. Zer0

Zer0 Aktivista

Eto super, mozete vidjeti kako je bilo, ne moram onda ja postirati, jer ne stizem bas zbog obaveza...

Stvarno je bilo dobro, ko god kaze da nije stvarno laze. Ovo je bas bila i prilika ljudima koji nisu vidjeli ranije ovaj band da dozive to na takav nacin kod kuce, na Grbavici :)
    Iskreno moglo je biti jos ljudi, bilo je prostora, ali nije sad ni toliko malo bilo...ipak smo mi bas mala sredina, a i karte su bile skupe, na to su se ljudi dosta zalili.

15. bhd

bhd Veteran foruma

Vidi, generalno njihovi koncerti su samo na ravnom, ovo je slucaj grbavice, i prodaje karata po tribiniama. DA nije bilo tribina dole ne bi moglo stati naroda, a to je 30k otprilike koliko mislim da je bilo.
    Vrhunski kao i uvijek od ovog benda.

Zer0 likes this.