Pozz @ll , Recitemi molim vas , dali postoji neki program skojim bi ja mogao sve slike sa neke stranice skinuti odjednom na HDD . Ja bi htio sa cdcovers da poskidam odjednom coverse da li to postoji i ako da mozete li mi objasniti gdje ga naci i kako ga koristiti ja znam, da tamo ima mozda 500 giga slika ali malo po malo bi skidao thx unaprijed.
offline explorer postoji software za to koji se zove offline explorer imas ga na netu samo kucaj na Google "offline explorer" EDO
Re: offline explorer ne valja to nikako. i ja sam jedno vrijeme trago za takvim programo, za skidanje slika sa nekih web stranica, i na kraju sam odusto i prividno rijesio problem. Firefox u kombinaciji scrapbook ekstenzijom radi cuda, u pocetku treba malo navikavanja da skuzis kako sve radi, ali sada skidam slike ko od sale. Nacin na koji radi ova pomenuta ekstenzija je veoma intuitivan.Naime, u zavisnosti od ' dubine' koju naredis ona ti izlista sve linkove te stranice, pa samo treba da skontas linkove slika i to je to. Inace ova extenzija je izvorno napisana za download cijelih stranica
da... scrapbook je sila... ima i to sa linkovima al ja je najvise koristim za obicno skidanje slika i spremanje stranica... jer je lakse snimit preko scrapbooka i onda samo povadit slike iz njegovog direktorija a ne ovako jednu po jednu preko "save as..." uglavnom ekstenzija je sila... ko sto mocho kaze malo se navikni na rad i moces sve to odradit i kako blan 500giga? kolike su to slike?
Ne kolike su, nego koliko ih je. Nisam siguran da ih je 500 GiB kao što Ghostbusters kaže, ali u pitanju je najveća online arhiva cover-a za diskove. Uostalom, pogledajte i sami - http://www.cdcovers.cc/covers
Re: offline explorer Hmm ovo je zamane pretesko jednostavno nemogu ga skontati kako da skidam ove coverse , mozes li molim te posjetiti /www.cdcovers.cc/ i da mi objasnis na koji nacin ih skidas pls neko mini uputsvo , stvarno bi ti bio zahvalan evo ja sam, skino i instal taj programcic na Mozillu
Nema sanse da sa CDcoversa skines sve odjednom, jer svaku sliku on na zahtjev salje sa servera, ne loadira ih sve na stranicu.
Upravo to. Ja sam tako "zgulio" par site-ova poput http://www.skins.be, s tim da bih preporučio programčić HT Track. Također moraš znati da ti određeni site-ovi neće dozvoliti ovakvu vrstu download-a, odnosno kad bolje skontam na mnoštvu stranica to nećeš moći, pogotovo ako se radi o kvalitetnijim slikama i slikama sa autorskim pravima.
evo ja otvorio dvije slike i ajd uzeo sam prosjek da je 200kb po slici... i ispade da ih ima cca 2.5 miliona... puno vala i kad se podijeli sa 2 (posto racunas valja i back i front) dobije 1.2 miliona... a kad se sabere sve sa one liste gdje pise ukupno titles mislim da nema vise od 200njak hiljada)
Dobro, a zašto mene citiraš ako sam rekao da nisam siguran (čitaj: pojma nemam) koliko ih je? Uostalom, ne valja ti računica... Krećeš od nečije pretpostavke. Da si malo bolje pogledao site, vidio bi da naslova ima preko 260000, a većina ih ima front i cd, a nerijetko i back, cd2, cd3(...), dok neki imaju i inlay.
nisam ba nista lose mislio... onako ajd reko da vidim kolko ima... i nisam te citiro eto necu spammat vise
Uh, znas koji je to posao, pogotovo za cdcovers.cc .... HT Track je solidan program, koristio sam ga.
znam da sam kroz neki XMMS-ov plugin skinuo sve kovere za kolekciju muzike koju imam, vrlo jednostavno i brzo.... ali za to ce biti potreban Linux :mrgreen: i jel' XMMS
Ne mora čak ni to raditi, ima opciju definisanja šta da mu skida sa site-a, a šta da zaobilazi, samo je pitanje koliko mu se da peglati.