Ultimativni filmski vodic

Discussion in 'TV, muzika, filmovi i serije' started by Esh, Aug 15, 2007.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Gledao novi Mission Impossible. Cirkus od filma blago receno. Tom Cruze je Supermen, Betmen, Kapetan Amerika, sve u jednom. Svaki je nastavak bio over the top, al ovaj je prekucao sve.

2. iPlay

iPlay Komšija

Natjerao me sin da gledam novi Superman, zaspo na pola filma... koji cirkus naspram Snyderove verzije (Man of Steel).

p4ja and Qler like this.
  3. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Ne pamtim kad sam zadnji put izašao iz kina a da nisam dovršio film ... Koje woke sranje od filma je One Battle after Another. Žali Bože dva sata i 20 KM

4. bhd

bhd Veteran foruma

Sve losiji filmovi, a sve bolje serije... Skontao sam se da vishe serije gledam u zadnjih 5 godina nego filmove.
    Zadnje sto mi je bilo wow je F1 u kinu, ali mozda i subjektivno sto volim f1...

A mozda je i do mene, ali prebrzo sve izlazi i na klik dostupno.

5. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Gube i kina značaj. Nije tolika razlika u dozivljaju u odnosu na kino imati neki TV od 80 incha u dnevnoj, dobar zvuk , ugasiti svjetlo i gledati film ... Slušam neki dan čovjeka priča izašao sa porodicom da pregleda film, sa kokicama, pićima i ostalim fazonima kaže platio 180 KM. Pretpostavljam da je bio neki 4DX šta li već.

6. bhd

bhd Veteran foruma

100% skocila cijena kod nas ovdje u cinestsaru u bingu.Zena i ja isli, kokice kola, dvije kartice 72 marke vako nesto bio je taj 4dx nesto.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Meni su ta Kina uvijek odvratna bila. Suskaju, mljackaju, komentarišu.
    A holivud je smece postao nikad vece, ne znam kad sam film pogledao.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

8. bhd

bhd Veteran foruma

Ali da se podsjetimo starih dobrih filmova.
    Ovih dana kad krenu snjegovi planiram LOTR opet odgledati, epski je.

Neki dan sam nacionalno blago 1-2 odgledao po ko zna koji put.

EL NINO CFC likes this.
  9. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Jel ikad izasao posten remaster LOTRa?

10. ming

ming Veteran foruma

11. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam neki dan sam kćerkom pogledao sva tri LOTR. Da vidi dobre filmove. I ja u zadnje vrijeme izbjegavamo kina. Kući vala imam fin ugođaj, 65'' tv i kućno kino 5.1, imam i kokice i piće :) i nema galame

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nije ni vama lako....70+ KM za film u kinu :D
    Ajde da je predstava,koncert,zivo nesto,gdje imas interakciju,nego vi za mrtvi film i sjedenje u stolici 2 sata,iskrhate lovu :D
    Pa da je ne znam kakav film,ne moze opravdati tu lovu. Cola u radnji marka,u kinu 7-8 :D
    Uskoro ce biti i u Gračanici u Bingu...ne vjerujem da cu uci u njega a volim filmove i gledam ih. Jesu sve gori i gori ali jbga,kao i sve drugo.

13. AggressoR

AggressoR Komšija

Za 40 dvije osobe mogu u kino bez problema i to na premijeru filma + kokice (grickalice) + sok i to da uzmes vip sjedista.

14. Haker

Haker Veteran foruma

Neko plati 70km za dva sata Kina neko 150 za dva sata muzike...svakom svoje.

Neko kupi kilo kafe za 5km i cucla kući, neko plati espresso 5km pored plaže..

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

sgtPepper likes this.
  15. bhd

bhd Veteran foruma

Ma stvar ukusa, ja volim ove neke uber dobre gledati u kinu, kad bude avatar obavezeno :) ne idem stalno...

elem gledah fantastic 4 nak, moze se gledat i tako... u fazonu fallout serije

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Mi smo u gradu imali kino odman nakon rata i kao djeca se islo cesto. Mnogi gradovi ni dugo nakon rata nisu imali kina. Mozda sam ja tada odiscilio.
    Naravno,to nije isti tip kao sada ova kina,sa dzidzama midzama,3d,4D, ali ono sto je meni u kinu bitno,to smo imali.
    Bilo je bas ogromno platno i uvijek su bili vrhunski zvucnici...jer je covjek koji se time bavio,muzicki potkovan i pazio je na to.
    Bas je grmilo kada bude neka akcija.

Ova sada kina nesto ne gotivim,najvise iz razloga sto su nabili te neke baslosovne cijene,da se osjecam kao opljackan,nakon premijere.
    Nije problem para kao para ali ja nekako ne mogu to tako,osjecam se prevarenim i glupo.

17. Sena

Sena Veteran foruma

Ballerina ( John Wick svijet ) - meni se svidio; Ana odlicno ulogu uradila.
    Baba Yaga.....

18. BodySnatcher

BodySnatcher Aktivista

zadnji put u kinu gledao f1. neku noć sa drugovima, imali nekakav "party". Nisu gledali f1, pa pustili na tv .
    vrijedilo je para otići u kino.

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Samo zbog zvuka,je li haha

A znam,sve ima svoje i tako neke filmove koji su puni efekata ,sto zvcnih,sto vizuelnih vrijedi.
    Ponavljam,nije stvar novca,nego prvo sto filmovi vise nisu cemu a drugo,jos da platis 60-70 KM i razocaras se jos i u film,pa jebao bi i kino i sve :D

Ja kuci sam prije imao 5.1 sistem i filmove je bas bilo fino gledati a sada iako imam pojacalo 5.1,nikada nisam pospajao zvucnike u tu konfiguraciju,nego imam dva veca trosistemca,stereo konfiguracija i eksterni woofer,pa je dozivljalj gledanja filmova puno bolji kada je zvuk na nivou. Ali fali mi i zvuka iza glave,kao prije :D

Ali kada se pojaca fino,pa kada zabrunda zvuk,osjetis ga u stomaku kada zaigra :D

A u kinu je to sve na pravom nivou,pa je bas dozivljaj.

Ja sam skinuo taj F1 i evo nikako da ga odgledam,mozda bas veceras ,kada si me podsjetio.

20. bhd

bhd Veteran foruma

Kino je uvijek dozivljaj bio zbog zvuka i tako.. KAd se sjetim kad je startrek izasao movie iz novg serijala uh jeza jos gledao u meeting pointu. Vrh a sada je luksuz postalo, a i filmovi nisu vala..
    Volio bih interstellar pogledati u kinu, ali sumnjam da ce kod nas biti re-projekcija nekih uber dobrih filmova.

zippoo likes this.