Unreal_UTDK

Discussion in 'Igre i konzole' started by RaP, Sep 4, 2010.

1. RaP

RaP Komšija

Moja kreacija u Unreal UDK, nemam stvarno rijeci kojom mogu opisati ovaj program stvarno je extra nije ni cudo sto su sve igre bazirane na ovom engineu extra pored programa za dizajn u njemu se sastoji, potpuno funkcionalne kamere za snimanje scena, speed tree za kraciju bioloskih organizama od drveca do nekih alien stil arterija itd. kao i editor za teksture, UT kismet

Steta sto BFBC2 nema editor mislim da bi uz prijedloge i testiranje raje sa HW-a koji igraju BFBC2 napravili mapu za pamcenje :)
    Video :

Edit:
    Hm mozda bi ovo moglo na vec otovrenu temu u PC igre, neka moderatori odluce :)

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  2. Esh

Esh HWB

Mozda su teksture malcice jednolicne u prvoj polovini mape, no poslije je extra. Malo me podsjetilo na Serious Sam dizajn mapa i "svijeta". Svaka cast!

3. RaP

RaP Komšija

hehe pa u UDK je doslo samo par tekstura i to je to nije mi se dalo praviti nove vise me interesovalo sama geometrija i teren koji nudi UDK inace hvala na feedbacku :), ali jesam malo u glavi zamisljao prvi dio serius sama

4. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

ja sam totalni njub za ovakav dizajn ali ovo izgleda moćno, pohvale!

5. selvin

selvin Moderator

Jesi je skaltacio :D Svaka cast! :)
    Ja sam samo igrao Unreal Tournament, samo se tako zvao, mislim da je prvi :D Cini mi se 2000. izasao. Nisam poslije toga, ispao sam iz fazona davnih dana. Za koji je to UT? :)

6. RaP

RaP Komšija

Hehe i ja sam igrao ut 99 ovo je bazirano na unreal 3 engineu imas link da skine UDK, hvala na komentarima, poslje kada ufatim vremena napravicu nesto hi- tech tipa q4 ili doom okruzenja

7. Vedo

Vedo Moderator

svaka cast majstore!! Jedno pitanje, ove stubove, statue i ostale objekte, ti si modelirao pa ubacio u nj., ili ovo ima vec gotovo izmodelirano u njemu pa ti drag&drop?

8. RaP

RaP Komšija

Dio statickih modela je dosao uz UDK ovi stubovi su iskombinirani :), statue su dosle isto tako uz UDK samo puno manje ima tekstura, modela i efekata nego u unreal 3 editoru. Razumljivo posto je ovo UDK, hvala na komentaru :)

9. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Super izgleda! :)

10. Vedo

Vedo Moderator

kako god, super dobro uradjeno! ;)

11. RaP

RaP Komšija

Otvoren sam za prijedloge kada krenem nesto sljedece radit volio bi tipa hi tech okruzenje ili nesto slicno pa ako nekom nesto padne na pamet nek javi

12. zoi

zoi Veteran foruma

auu dobar ;) jos epska muzika :D

13. RaP

RaP Komšija

heh sjecali se neko muzike stariji igraci bi mogli znati

14. Vedo

Vedo Moderator

pred ocima mi loading ekran dok slusam ovu ziku, al ne mogu se sjetiti koja je. Jel iz igre SIN?

15. RaP

RaP Komšija

hehe prvi dio muzike znaci ono gdje je najava za mapu je uzeta iz uvoda UT99 a drugi dio je fly by castle view iz Unreal-a 1 sjecam se prvi put kada sam to vidio oci su mi ispale aa davna 1998

Pars shotova mape

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  16. Vedo

Vedo Moderator

samo mi osvjetljenje nekako flat djeluje skroz. Valjda premalo sjena, pogotovo kad ti je kamera unutra

17. zoi

zoi Veteran foruma

pa sjeca,zato sam i rekao epska muzika :mrgreen:

18. RaP

RaP Komšija

ma nema nekih objekata koji bi davali neke sjene unutra nisam mogao naci nista prikladno,
    hehe unreal je imao stvarno dobar uvod drago mi je da se neki sjecaju

19. RaP

RaP Komšija

Pokusaj dva nesto sto sam izmisljao iz glave tipa hi-tech, doom 3, quake 4 feeling, nemam blage nasta lici ali eto malo vjezbe iance da je bogdom BFBC2 bio radjen na Unrel 3 engineu mislim da bi hardversk zatjevi bili manji.
    U novom izdanju UDK-a moguce je pravit terene velicne 10x10 km2 :shock:

20. jeretik

jeretik Komšija

Dobri screenshotovi, svidja mi se Quake stil. Triput bolje nego sadasnji UT stil.