Video nadzori saobracaja u Sarajevu

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Vedo, Jun 22, 2007.

1. Vedo

Vedo Moderator

evo dobih ovaj mail od jednog kolege :

>Korisna informacija
    >
    >
    >Od iduce sedmice bit ce u funkciji radar sa video kamerom kod RTV
    >doma koji
    >ce
    >kontrolisati brzinu i prolazak kroz crveno svijetlo na semaforu.
    >
    >Video nadzori saobracaja u Sarajevu postoji od sredine aprila
    >mjeseca ali
    >ove
    >ostale kamere nemaju radar nego samo sluze za kontrolu prolaska kroz
    >crveno
    >i regulaciju saobracaja.
    >
    >Kamere se nalaze na sljedecim raskrsnicama :
    >
    > 1. *Vijecnica** *
    > 2. *Higijenski zavod** *
    > 3. *Skenderija** *
    > 4. *Vraca** *
    > 5. *Pofalici** *
    > 6. *Otoka** *
    > 7. *Nedjarici** *
    > 8. *Pjesacki ispod Stupske petlje** *
    > 9. *Stupska petlja ( K. sroka i put M 18 )** *
    > 10. *Kod Energoinvesta** *
    > 11. *Lukavicka cesta na Dobrinji** *

2. Dog_Father

Dog_Father Moderator

To je vec u funkciji. Cini mi se od ponedjeljka. Bilo na sax-u

3. Vedo

Vedo Moderator

Mene su prije 2 sedmice scolili na Stupu, proletio kroz crveno (a bilo je zuto majke mi ;) ), mjesec dana vozacka i 300 kmica - tako mi rece gospodin drot ( ravno 4x me pitao : "a sta rece, gdje ono ti radis?" :evil: ) :cry: :cry: :cry: Jos uvijek mi nista nije doslo na adresu, pa znaci li da mi je progledao kroz prste (bio sam jako ljubazan :D )

4. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Nema vise progledanja kroz prste.

Neki dan na TV-u gledam, neke nove radare su dobili. Kao wireless povezani sa centralom, tako da kad te ciko "upuca", ne moze ti oprostiti jer je to vec otislo u centralu dok te je upucao.

5. Adi_k

Adi_k Aktivista

Nisam znao da postoje kamere, dobro je to, jer ima vozaca furaca koji ne j*ebu semafor ni 5 %, tako da treba. jaran moj proletio kroz crveno kod muzeja i imo sudar debil :D

6. Vedo

Vedo Moderator

Nisu me sa kamerom uhvatili, neg se zastekakli i ja kako sam proletio (kroz zuto) oni rotaciju i za mnom. Pita me sta radim, reko ne radim brate, studiram. nakon 20 sec opet: a sta rece gdje ono radis. ja opet : ne radim gospodine, studiram. Nakon minutu: a Boga ti, sta rece, gdje ono radis?NE RADIM (hehe, hoce smetljar da mu gurnem petobu u dzep :evil: ). I nije mi dao na licu mjesta nikakvu uplatinicu, kaznu (sto valjda sad moraju) pa se nadam da nece nista doci, mozda se smilovao :D

Adi_K, nek ti drug bude sretan, moj drug je tako prije mjesec dana zbog prebrze voznje na motoru poginuo kod muzeja..ma lijepi bus/ tramvaj :wink:

7. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

bas se pitam znal ijedan taj drot kako radi radar :lol: :lol:

8. zilo

zilo Komšija

Nek' ti znas papak jedan.

9. Vedo

Vedo Moderator

Zilo, nemoj ti ili bilo ko da bi sta zamjerio, ja policajce nazivam "drotovima" samo zbog uzimanja mita. Ne kazem da svi uzimaju ali uzima vecina. Ima izuzetaka, npr. zaustavili mog druga i on im htjeo dati 30 KM na kafu a ovi ubili sve zivo u njemu i jos hoce da ga tuze. Svaka cast pojedincima kojih je nazalost jako jako malo

10. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ja ne govorim "policija" vec "gestapo". :mrgreen:

11. iskusni

iskusni Komšija

@Vedo

Hoće da ga tuže zbog duhovne "štete" :mrgreen: , a možda izvuku koju kintu :D

12. AdoSA

AdoSA Komšija

Svaka cast svima ali i kod njih ima i dobrih ljudi kao i losih (a gdje nema). Samo znam jedno, a to je: Ned'o Bog da ih nema, bilo bi nam k'o na divljem zapadu.

13. donjapa

donjapa Overclocker

jeboteeee pa cuj to.. razvale ga i tuze ga :D a covjek im davao pare da idu na fuka.. :S

cudnih murjaka..

14. Vedo

Vedo Moderator

Hebiga, ima ljudi kojima je preca drzava neg vlastito dupe, malo ih je ali ih ima :wink:

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

...ili im je malo 30 marki :lol:

16. Adi_k

Adi_k Aktivista

Ma bice da im je malo :D:D:D

17. Vedo

Vedo Moderator

e to ne znam, uglavnom, on dobi fine batinice :D

18. donjapa

donjapa Overclocker

jesi siguran da su murjaci bili u pitanju.. pa nisu uzeli kesh ? :S

19. Vedo

Vedo Moderator

Jok eto, bili chobani i umjesto rotacije drndali zvonima i sa fijakerom ga ganjali :lol:

20. zilo

zilo Komšija

Umjesto da razmislite i zapitate se kako vozite i kako se ponasate na cesti, sto je i svrha ovog topica, vi se uhvatili policije i 30 maraka.