Hey folks ! :mrgreen: Ovako , planiram sad uzeti sebi neki laptop do 1000 km ( eventualno 1050 km ) , pa sam mislio na ovi > http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1235 . Medjutim , u tog je laptopa onaj widescreen , kao izduzeno , a kad sam neki dan kod rodjaka bio i pregledavao slike na widescreen laoptu , bilo mi je UZASNO , tj slike ono izduzene u horizontalu , pa ko da sam malen a debeo ! ( ostalo je bilo normalno ) . Je li to uvijek tako u tih laptopa !? slike su mi najvaznije jer se na masini inace bavim samo obradom slika :r ( fotograf ) . Ako bi mi to neko mogao malo pojasniti , bio bi jako zahvalan . I ujedno koristim priliku ako ima ko da zna u nekoj tako trgovini laptopa do 1000 - 1050 km da mi preporuci ( gledao sam i ovaj http://www.unimatrix.ba/prodavaonica/product.php?id_product=81 ) . Nisam iz sarajeva tako da slabo znam ove vase ingel.ba , plus.ba i slicnee
Naslov teme? :roll: Ovakvih tema ima na hiljade. Pogotovo za ovu cijenu. Do 1000KM HP 550 ili Lenovo N500. Jedino da niste gledali slide show, pa ukljucili strech
Moja iskrena preporuka NEMOJ ACERA UZIMATI!! Ja ga imam i nisam nimalo zadovoljan sa njim. Moj savjet Dell, HP ili Toshiba
nono gledali smo ono normalno , mozda je on pogrijesio u namjestanju rezolucije ? znaci moze se namjestiti da bude normalno ? da se ne upucam :smt005 Cuo sam i to da su ACERi malo cudni , jel imas nesto konkretno sto ne valja ? Kupio bi rado HP , ali nekako za ove pare Acer mi dodje bolji ( ne kvalitetniji ) :?
Ma nista mi se ne svidja, zafrkao sam se kad sam ga kupovao ali šta ceš sad Baterija mi nije trajala ni pola godine vec je pa skoro crkla a ni na pocetku nije mogla izdrzati ni 1 50 Da ja sebi kupujem sad laptop to bi bio Toshiba, za 1000KM moze se extra laptop uzeti pa cak da dobro služi i za fotografe. Ko god je imao Toshibu rekao mi je da je prezadovoljan, baterija u prosjeku oko 3 sata, jest da su malo poveci ali sta ima veze
Nesto sam gledao ovaj http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=347 , ali opet , bojim se ovih widescreenova , da me nece zezati sta , ne daj Boze :roll:
nece bolan :!: , prikazivat ce ti sliku kakva i jeste. Jedino ti kad izaberes opciju "Fit to screen" ili "stretch" onda ce je razvuc.
omg omg, ali zaista postoje ljudi koji misle da slika u widnowsu izgleda izduzena na widescreen monitorima.
Teama je ROFL, a preporuka za Lenovo N100 je odron od laptopa, a HP 550 toliko star da ga je prava rijetkost pronaci. Do 1000 KM imas puno bolje i novije modele poput HP 610 550EA, ili HP probook 4510s, samo sto ovdje pojedinci haman nemaju prilike vidjeti nista novih laptopa pa pucaju preporuke od onoga sto su procitali sa neta. Po ko zna koji put, sta god izabrao Acer do 1000 KM kosi konkurenciju kavlitetom i karakteristikama, ali i ovi HP 610 i 4510S su isto extra modeli do 1000 KM, i cini mi se da bas ovaj HP 610 550EA dolazi sa C2D CPU, 2048x1 MB RAM i da ne nabrajam dalje, znaci iskrena preporuka za HP 610 550EA.
Acer kosi konkurenciju, ali ipak na kraju iskrena preporuka je HP Apdejtuj se Ocekivao sam neku eMachine preporuku HP 610 prelazi limit, 4510s ima slab cpu, ako mislimo na iste modele.
Preporuka za HP ide zato sto mi je dodijalo ovdje prepirati se sa ljudima Acer ili Ne, brate neka kupuje ko sta hoce njegova stvar. Uglavnom HP 550 je toliko star da ce uskoro vjerovatno biti EOL. HP 610 je vec oko 1000 KM +/- 5%, u zavisnosti od firme do firme.
Pa ti kupuj sta hoces, nemoj drugima davat preporuke, ako ides tom logikom Bolje end of line, nego end of life I u tvojoj firmi je HP610 1133KM. U ingelu 1045KM, ali sa manje RAM-a i manjim diskom.