Windows 11

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by iPlay, Jun 16, 2021.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Gledaj na surface kao mini windows laptop (12.3" display). Dakle klasicni je laptop kada ga koristis a idealan je za putovanja. Nije tezak,ispod 1 kg je a ima i tastaturu. Ja ga jako rijetko i koristim kao tablet a display mu je odlican 2K i komplet dizajn i izrada su najvisi nivo. Zvucnici i ekran su najvisa klasa,odlicni. Od magnezija je ja mislim napravljen. Kod mene je surface Pro pete generacije,i5 7th gen,8 GB RAM i 256 GB SSD.
    Tastatura/cover je odlicna,bas fino tipkati na njemu. Na ovom mom jedino sto meni fali je usb type c...mislim nije da fali ali bi dobro dosao. Ima samo mini DP i USB 3.1 od ulaza a imam ja i dock,koji prosiruje to sve na max. Punjac je magnetni i super stvar...samo priblizis i on klikne u rupu. Sto se grijanja tice, dosta se grije ,jer je zamisljeno da mu zadnja strana bude hladnjak,tako da nije bas najbolja opcija za drzanje polozen na tijelu. Sada nisu ni na nekoj cijeni...300-350 KM max ovaj moj sa opremom se moze naci. Ja nemam olovku jedino od sve opreme

Last edited: Jul 4, 2025
  2. zippoo

zippoo Veteran foruma

To je ista klasa uredjaja samo drugi konkurenti.
    Samo ako hoces windows/linux,onda moras ici na Surface a ako moze i iOS,onda je iPad Pro bolja opcija.

Mada ja recimo sve sto je sa iOS-om ne volim,tako da meni nije ni bio opcija...ovo sam i uzeo da imam kada idem negdje...lagan a 100% funkcionalan.
    Programi,multimedija,kodi,iptv,surfanje,posao...sve u jednom.

3. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je Surface isto bolja opcija od iPad Pro, jer je ovo ipak full OS, a ono je neki hibrid, ni tamo ni vamo... I ne znam, nekako mi nikako nije prirodno ovo otvaranje stranica i surfanje na iPad.. evo bas sad ga uzeo reko da vidim.. ne znam, mozda navika, ali meni ne lezi. Kako sam rekao super je za puta i gledanje filmova i to je to.

Kontam da li mi se isplati da ponudim nekom da se mijenjamo.. iPad za Surface :)

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa probaj i to ili stavi neku malo nizu cijenu pa prodaj a naciljaj neki Surface.
    Moze se kupiti i noviji za oko 500 KM,samo bateriju treba gledati da drzi barem 3-4 sata.
    Ova moja tako nesto drzi...zavisi od upotrebe.
    Ja sam naletio na mint stanje kod covjeka jednog sto prodaje tako opremu,dobio u cijenu punjac i dock a cover isto bukvalno nov...ponudio mi 3-4 i ja odabrao ovaj koji je bio najocuvaniji. Nema ostecenja a nije ni prljav,mada se to da ocistiti.

Qler likes this.