Windows 11

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by iPlay, Jun 16, 2021.

1. Tyger

Tyger Aktivista

Pokreni PowerShell kao Administrator - >

Set-MpPreference -DisableIntrusionPreventionSystem $true -DisableIOAVProtection $true -DisableRealtimeMonitoring $true -DisableScriptScanning $true -EnableControlledFolderAccess Disabled -EnableNetworkProtection AuditMode -Force -MAPSReporting Disabled -SubmitSamplesConsent NeverSend

Sve opcije imaš ovdje:
    https://learn.microsoft.com/en-us/p...indowsserver2025-ps&viewFallbackFrom=win10-ps

p4ja and Qler like this.
  2. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Drugim riječima skini majicu, potkošulju, pantole i gaće i čekaj da ti ga neko složi....

iPlay and Tyger like this.
  3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ima li neko savjet za neku dobru Usb wifi antenu...treba mi prijatelju.
    Naime,kupio novi racunar a nema pojma o tome nista i umjesto da kupi komp sa maticnom koja ima integrisan wifi,on to nije racunao a u kuci mu racunar daleko od routera i ne moze/nece kablove da razvlaci,kaze morao bi busiti nesto.
    Sta je sada najbolja opcija da na desktop racunaru ima brz wifi ?
    Mislim da ima paket od 100 Mbps u kuci ?

Trenutno ima neku prastaru TL-WN422G wifi antenu i sa njom dobije 2-3 Mbps DL i 0.4 Mbps upload.
    Dakle neupotrebljivo.

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

BiceBolje likes this.
  5. zippoo

zippoo Veteran foruma

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Moze i tako ako ima mjesta na ploci, ako graficka nije prekrila slot i sl.
    Sad koja je od tih najbolja nisam siguran, svaka bi trebala da isporuci 100mbit.
    Bilo je price o tome na forumu, neko je od clanova uzimao sebi.

zippoo likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Haha evo uslikao mi maticnu,maticna je neka low end,ima samo jedan pci-e slot za graficku,cirkus. To prvi put u zivotu vidim,maticnu sa samo jednim pcie slotom.
    Procesor je neki ryzen 3 ali se zato pocastio grafuljom,uzeo amd rx 9060 xt 16 GB.
    Mislim njemu to treba za objavu oglasa i office a ovu grafu je uzeo zbog djeteta,iako je dijete malo ne zna bas ni koristiti ali kaze dobio dobru cijenu.
    Uglavnom otpada ova opcija sa pcie wifi karticom,rekao sam mu za opciju sa routerom,kaze ima neki Tenda sa 4 antene viska,mozda on moze obaviti posao kao AP i iz njega kablo u komp.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

zippoo likes this.
  9. edgsi

edgsi Aktivista

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Evo mu racunar kod mene,nesto sam ga podesavao a kod sebe je valjda podesio taj neki Tendin router,pa ce probati kakve brzine ime,kada vrati kuciste.
    Ploca je Saphire A520M ili tako nesto a procesor je Ryzen 5 5600 .
    Pa ako ne bude nekog pomaka ni ovo sa routerom,vidjeti cu sta da mu preporucim...

11. ibran

ibran Aktivista

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

13. Haker

Haker Veteran foruma

Instalirao sam svježe win 11 svi update urađeni i nece mi whats up pa nece. Kad ga pokre samo tako prazan prozor, ne noze da ga pokrenem. Probao sam sve klasične stvari.

Jedino mi pada na pamet da edge web view pravi problem ali on je instaliran ne mogu mu nista.

Ako je neko imao sličan problem bilo bi dobro da javi, sutra kontam drugu verziju Windowsa instalirati [​IMG]

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

14. Qler

Qler Veteran foruma

odakle si snimio Whatsapp?

15. Haker

Haker Veteran foruma

Sa njihove web stranice. Nisam logovan na microsoft store niti imam account na win

Sent from my iPad using Tapatalk

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Mozes li koristiti whatsapp preko browsera ?
    Ima i ta opcija mislim

Evo sada sam pokusao skinuti wapp,preko officijelne stranice i pokrece instalciju preko Microsoft Storea...tako da ces se morati ulogovati ocito.

17. Haker

Haker Veteran foruma

To sam i ja pomislio ali nemam nijedan win da je logovan na account i opet je radio uvijek. Moze preko weba li nije to praktično

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ne znam kako si instalirao...probaj uci u Storea i tu u pretragu ukucati whatsapp,pa vidi moze li download.
    Evo na sluzbenoj stranici nema uopste klasicne .exe desktop instalacije.

19. KingT

KingT Veteran foruma

Jel ima kakva optimizacija da se uradi na Win 11 da se smanju RAM zauzece? Znaci nesto kkonkretno, gledao sam na netu al sve je to beznacajno.
    Sad dok sam bio u SA na starom kompu Win 10 ,RAM zauzece sa web browserom max 6GB.
    Ovo smece od OSa Win 11 kad se ulogujem vec je na 10 GB.
    Nedavno sam radio reset sistema al isti djavo.
    Nema nekih smetnji tokom rada racunar ali fkt nije normalno. Stimao sam i page file na vise ali nema uticaja na RAM zauzece.
    Gledao sam u task manageru sta uzima koliko memorije ali mena nista ocigledno, vec milion nekih programa i procesa kada se akumuliraju .

20. zoi

zoi Veteran foruma

Rješenje je da prestaneš gledati zauzeće i koristiš računar za šta već želiš, bez opterećevanja brojkama u task manageru.

Ajdin87 and Qler like this.