Windows 11

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by iPlay, Jun 16, 2021.

1. Tyger

Tyger Aktivista

Pokreni PowerShell kao Administrator - >

Set-MpPreference -DisableIntrusionPreventionSystem $true -DisableIOAVProtection $true -DisableRealtimeMonitoring $true -DisableScriptScanning $true -EnableControlledFolderAccess Disabled -EnableNetworkProtection AuditMode -Force -MAPSReporting Disabled -SubmitSamplesConsent NeverSend

Sve opcije imaš ovdje:
    https://learn.microsoft.com/en-us/p...indowsserver2025-ps&viewFallbackFrom=win10-ps

p4ja and Qler like this.
  2. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Drugim riječima skini majicu, potkošulju, pantole i gaće i čekaj da ti ga neko složi....

iPlay and Tyger like this.
  3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ima li neko savjet za neku dobru Usb wifi antenu...treba mi prijatelju.
    Naime,kupio novi racunar a nema pojma o tome nista i umjesto da kupi komp sa maticnom koja ima integrisan wifi,on to nije racunao a u kuci mu racunar daleko od routera i ne moze/nece kablove da razvlaci,kaze morao bi busiti nesto.
    Sta je sada najbolja opcija da na desktop racunaru ima brz wifi ?
    Mislim da ima paket od 100 Mbps u kuci ?

Trenutno ima neku prastaru TL-WN422G wifi antenu i sa njom dobije 2-3 Mbps DL i 0.4 Mbps upload.
    Dakle neupotrebljivo.

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

BiceBolje likes this.
  5. zippoo

zippoo Veteran foruma

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Moze i tako ako ima mjesta na ploci, ako graficka nije prekrila slot i sl.
    Sad koja je od tih najbolja nisam siguran, svaka bi trebala da isporuci 100mbit.
    Bilo je price o tome na forumu, neko je od clanova uzimao sebi.

zippoo likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Haha evo uslikao mi maticnu,maticna je neka low end,ima samo jedan pci-e slot za graficku,cirkus. To prvi put u zivotu vidim,maticnu sa samo jednim pcie slotom.
    Procesor je neki ryzen 3 ali se zato pocastio grafuljom,uzeo amd rx 9060 xt 16 GB.
    Mislim njemu to treba za objavu oglasa i office a ovu grafu je uzeo zbog djeteta,iako je dijete malo ne zna bas ni koristiti ali kaze dobio dobru cijenu.
    Uglavnom otpada ova opcija sa pcie wifi karticom,rekao sam mu za opciju sa routerom,kaze ima neki Tenda sa 4 antene viska,mozda on moze obaviti posao kao AP i iz njega kablo u komp.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

zippoo likes this.
  9. edgsi

edgsi Aktivista

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Evo mu racunar kod mene,nesto sam ga podesavao a kod sebe je valjda podesio taj neki Tendin router,pa ce probati kakve brzine ime,kada vrati kuciste.
    Ploca je Saphire A520M ili tako nesto a procesor je Ryzen 5 5600 .
    Pa ako ne bude nekog pomaka ni ovo sa routerom,vidjeti cu sta da mu preporucim...

11. ibran

ibran Aktivista

12. zippoo

zippoo Veteran foruma