Windows 11

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by iPlay, Jun 16, 2021.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma windows defender detektuje odmah virus,dok ga i downloaduje sa torrenta i odmah ga u qaranten. Ali problem napravi ako rucno odobris taj virus,kao za KMS wto treba.
    Imam i malwarebytes...on je najbolji za malware i obrise sve ali sa accountima je dovoljan jedan upad da pokupe informacije. Slazem se da je vecinom do nas korisnika,sto svjesno,sto nesvjesno.

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Edge browser je isto solidan mada koristim google search engine :D

3. AggressoR

AggressoR Komšija

Njega koristim za vaznije stvari. Kad radim kakve isvjestaje, sluzbeni mail itd, dok chrom za ostalo.
    (Brave za YouTube kad pocne zezati blocker na chrome)

4. nivla

nivla Komšija

ja uvijek koristim firefox, ostalo samo kad moram, ali nije do kvalitete browsera već čisto navike

5. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam probao Brave, na telefonu mi nije radio dobro, i onda sam se vratio na FF. Chrome nemam nikako instaliran...

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Meni je Edge glavni pretrazivac jos od kako je u Beti bio. Ali nakon prelaska na chromium engine,jos je bolji i sve fercera odlicno a ima i klasicne addone. Koristim ja i ostale ,Chrome i Operu,sve je to danas u pet deka i stvar navike. Ali je zanimljivo nesto...prije 7-8 dana hocu da se ulogujem na PSN nalog koji sam pokusavao nesto na PS3 spojiti i nema sanse da prodje login,ni sa jednog browsera. Na moj glavni psn nalog se uloguje ali na ovaj drugi ne moze nijedan nalog. Malo cackao i trazio po internetu i pisu svi pokusaj sa Mozilla,kod vecine uspije. I stvarno skinem Mozillu,prodje iz prve,bez errora koji se pojavljivao na ostala 3 browsera. Pojma nemam razlog...

Last edited: Feb 9, 2026
  7. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je službeni Edge :)

8. Pionir

Pionir Overclocker

Windows 11 prestaje podržavati instalaciju starih drivera. Microsoft je najavio da će ukidanje podrške za stare V3/V4 drivere u Windows 11 početi od januara 2026, a potpuno će biti završeno do 2027. To znači da se “novim” printerima smatraju oni koji koriste moderni driver model (Print Support Apps, Mopria standard), a ne klasične drivere.
    2015–2020. → Počinje prelazak na Mopria standard i univerzalne drivere, ali mnogi modeli su i dalje zavisili od starih.
    2020. nadalje → Većina novih printera (HP, Canon, Epson, Brother, Lexmark) dolazi sa Mopria kompatibilnošću i aplikacijama umjesto klasičnih drivera.
    2026. → Windows 11 prestaje podržavati instalaciju starih drivera.
    2027. → Microsoft ograničava ažuriranja samo na sigurnosne zakrpe za legacy drivere.

Nema više sam sebi pravit vizit karte :):)