windows na windows

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by ---, Mar 20, 2006.

 1. ---

  --- Aktivista

  opet ja sa problemima.
  sad su mi virusi izgleda pravo dohakali, pa me je jutros vracao odmah sa login screena; ulogujem se, ugledam onu livadu na par sekundi i onda me "logoffuje". isto mi je radio i u sejf modu i ovom i onom, i sa system restore, ukratko nisam mu mogo nista nego instalirat sistem nanovo.
  da napomenem da je bio xp sp1.
  posto kuci imam samo xp media center edition 2005, instaliro sam njega preko stare instalacije, normala, i ono, ostali su mi dokumenti koje sam imo, programi, igre u program files, ali koje novi sistem ne prepoznaje kao instalirane jer sam ih instaliro u starom sistemu, normala.
  eh, kad bi ja sad ponovo instaliro sp1 (cim ga zbavim) preko ovog media centra, i kad, nadam se, bude stabilno radio, da li cu ja moci sve te programe i igre normala izbrisat sa delete i instalirat ih nanovo, bez ikakvih posljedica?
  i da li je uopce bezbjedno i preporucljivo ovo gomilanje sistema jedan na drugi, da li je format ipak jedino pravo rjesenje?
   
 2. Benq

  Benq Komšija

  Moja ti je preporuka format i nanovo fino svjez windows instaliras da se ne zajebavas s tim gomilanjem windowsa na windows i zauzimanjem cijenjenog prostora na hard disku s programima i igricama koje mozda i nece radit ako stavis SP1, dakle najbolje bi ti bilo format i instalacija nanovo.