Wolfenstein

Discussion in 'Igre i konzole' started by sgtPepper, Jul 13, 2008.

1. Tamiya

Tamiya Novi član

svaku novu igru, developeri nečim useru pa su i ovu, čista solida, nije ono čemu sam se nadao...

2. Moncho

Moncho Komšija

joj majko sta uradise od igre... :x

3. Esh

Esh HWB

Zanimljiva fora, svi pricaju o tome kako im se ne svidja igra, a niko da napise sta im se tacno ne svidja :p

4. dmr

dmr Veteran foruma

Pa zar nije dovoljno "ista COD5"!? :D

5. jeretik

jeretik Komšija

Dobili klasičnu pucačinu, pa im nije jasno. Danas u FPS-ovima mora bit auta, aviona, snowboarding, tu i tam seks kakav, četiri tematski različita okruženja, itd. Tako bi bilo i da sutra izađe Blood 3. Nisam igro ovaj novi Wolfenstein, ali kolko vidim s YouTubea, singleplayer je odlican. Meni dovoljno, multiplayer me ionako ne zanima još otkako se UT1 presto igrat. Možda malo probam ovaj Quake 3 live.

6. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Evo igram Wolfenstein i moram reći veliko razočarenje. Priča nikakva, nema atmosfere kao prošla, "mračne tajne" se prebrzo otkriju, nema nikakve povezanosti. Šetaš kroz neki Njemački grad usred rata, nekakav pokret otpora, nekakav ruski momak, medaljon ... bljak priča.
    Kar 98 ima recoil kao da gađam topom. Ma igra je stvarno ispod prosjeka ,čak i CoD 1 je miljama ispred ...

7. jeretik

jeretik Komšija

Jesi ti igro prvi dio? Onako, mislim... Čuj prebrzo se otkriju mračne tajne, hhh. Koliko se sjećam u prvom dijelu su me zombiji napadali već tam neđe u 2. misiji
    Kaže Kar 98 ima recoil kao top... Ovo je SF pucačina.

Ja ne znam, mislim stvarno, propašće dobra igra radi papaka. Žao mi.

EDIT: BTW, šta je ono "čak i COD 1 je miljama ispred..."? Čuj, "čak". Cod 1 je daleko najbolji COD i najbolji -realistični- WW2 FPS ikad.

8. Esh

Esh HWB

Kao sto jeretik rece, ne mozes tek tako povlaciti paralelu izmedju CoD i Wolfensteina, mozda je bazna tema ista (WWII), ali je 'setting' potpuno drugaciji. Mislim da je glavni "problem" s ovom igrom sto su postojale tri vrste ocekivanja na osnovu nekih grupa korisnika:

a) ocekujemo CoD umjesto CoD-a da se zagrijemo za novembar
    b) ocekujemo nastavak RTCW-a i ET-a aka mp leshenje
    c) ocekujemo solidan nastavak RTCW-a (igrivost na nivou, atmosfera RTCW-a, poboljsana grafika)

Imajuci u vidu, ocito je najveci problem sto vecina igraca spada pod a) i b).

9. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

CoD je mjera za adrenalin i atmosferu. CoD realističan ? Daj, molim te ne piši više postove ...
    U prvom Wolfu se i dobro sjećam kada se spustim žičarom u kuću od nekog špijuna i tegobne atmosfere kada upadneš u katakombe i prvi ecounter sa zombijima. Ovdje ovoga nema, sve je nekako previše brzo, nepovezano ... Koliko sam samo puta u google upisao pojam "nazi mysticism" poslije završetka Return to castle Wolfenstein.
    Očekivanja su bila sa pravom velika od ovoga nastavka i ne možeš sada reći "smanji očekivanja, ovo je pristojan fps, igra je fina".
    Ne kažem da je katastrofalna, ali nije definitivno dostojna ni sekunde da nosi Wolfenstein u nazivu.

10. jeretik

jeretik Komšija

"Realističan" u smislu "nema SF-a", mislio sam da smo se razumjeli oko toga.

Opet ponavljam, Wolfenstein jos nisam igrao, ali imam osjecaj (a osjećaj me rijetko vara) da je jako kvalitetna SP igra koja će se džaba loše prodavati zbog ne znam ni ja čega, nakrivo nasađenih recenzenata i kuknjave oko multiplayera. Žao mi je, jer će ovakve stvari obeshrabriti developere da se trude oko umjetničkog utiska igara i SP-a u budućnosti. Meni ovaj tvoj post djeluje ko da si se istrošio na nekoj drugoj igri prije Wolfensteina, pa ti sad nije do njeg.

A RTCW izdižeš ko da je ne znam šta, a nije. Ta igra je bila poprilično sterilna (SP).

11. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

eh kad se sjetim RTCW... igrao ga danima dok ga nisam prešao i to uvečer kasno iza ponoći. imao sam noćne more toga se dobro sjećam od onih zombija, uber soldiera, heinricha 2 i ostalih. onakvu atmosferu kao u RTCW još nisam osjetio u nekoj drugoj igri ni izbliza. tako da ću ovu novu bar probati iako sam okorjeli cod-aš :)

12. nFare

nFare Overclocker

"pljuvaci" Wolfija ako sam dobro primjetio su mahom GTA i COD4 gameri tako da bi meni mogla sjest pravo. :)

13. dmr

dmr Veteran foruma

GTA i cod 4 nemaju tek nista zajednicko :mrgreen: Nikada nisam volio GTA ali zato je COD4 bio bombonica, jedva cekam nastavak :mrgreen:

14. Moncho

Moncho Komšija

jeretik,

pa pobogu zasto onda komentarises igru koju nisi probao i solis pamet onima koji su vec probali igru i vidjeli da je igra napravljena za kiddse do 10 godina, kojima je tata kupio ps3 ili pak xbox za 10 ti rodjendan.

15. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

hajde ljudi sjedite odigrajte par tabli ovu igru, i onda pricajte o njoj.... kakvih sam igrao, ova uopste nije losha. igraci ko igraci, uvijek imaju ogromna ocekivanja i zahtjeve. ja samo kazem, ne bih bio u kozi onom ko pravi igre.... mozda 1-2 igre od poprilicnog broja koje su izasle u posljednjih par godina nisu popljuvane, kad se krene igrati. ljudima je tesko ugoditi. mislim da su proizvodjaci igara iscrpili vecinu tema koje su zanimljive, te nam stoga gameplay nije nesh posebno. valja i to razumjeti. jedino da sacekamo i III svjetski rat, pa da se imaju na osnovu cega zamiljive praviti igre

16. dmr

dmr Veteran foruma

Pa od wofensteina se samo moglo ocekivati najbolje, a ne prosjek, pa da ga pravdas kao nije los ;)

17. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ljudi ovdje toliko pljuju po igri kao da su izdvojili 40 eura unaprijed u najmanju ruku. :roll:
    Za dan-dva igranja sasvim solidna zabava, a k tome igra na kompu nije ni zahtjevna.

18. dmr

dmr Veteran foruma

Niko ne pljuje ako kaze da nije ono sto se ocekivalo od jednog wolfensteina, a ne zabava za dan dva.

19. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

po meni je najgluplje ocekivati od igre bilo sta. sta god da ti ocekujes, na proizvodjaca igre ne mozes utjecati. problem je, sto mi o samoj igri zakljucujemo kakva je ona, na osnovu nekog tamo trailer-a. pa sutra ti se isto tako moze desiti sa COD MW2.... trailer glava boli, a gameplay i sama igra shit. zato nema smisla ocekivati ovo ili ono, jer sami sebe natjeramo na razocaranje, jer ne bude onako kako mi hocemo, a niko nas ni ne pita kako hocemo niti imamo priliku da kazemo kako hocemo.

20. jeretik

jeretik Komšija

Dobro, kad probam i zaključim da je dobra, smijem li se onda svađat?

Bezze, vidim odma šta je nepravedno popljuvano.