Nije GamePass, ali kupim danas malom Minecraft preko store-a, ne znam ni ja što, pošaljem mu code da redeem na svom laptopu... kurko... kaže kupljen u drugoj regiji, ne može da se iskoristi code. A nemam opciju da poništim kupovinu, da mi vrate pare... i evo drugi put kontaktiram support da mi pokušaju riješiti problem... kao podesili su nam sad da su oba accounta na istoj regiji, i dobio je mali mail da je to promjenjeno, ali kad hocu da iskoristim gift code i dalje isti error baca...
A jel i laptop na odgovarjucoj regiji? Ja sam skoro imao slican problem sa Nintendo Switch 2,konzola na jednoj a ACC na drugoj. i kad slozio oboje kako treba proradi.
Ma podesio sve identicno kao na mom desktopu... bukvalno sam išao opciju po opciju, sve identično. Sad mi MS Store pokazuje US regiju, ali kad redeem code opet kaže nije ista regija. Kad pokušam preko onog Minecraft launchera, tako mu još piše da je BiH... debilno pravo... Ne znam što ne kupih na Steam... EDIT: Znam, nema taj na Steam, sad sam se sjetio da sam gledao...
Kako nema.opcijq da ti vrate pare. Koliko znam imas pravo da vratiš pare ako nisi igrao x sati i dva puta godišnje ako se ne varam. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Nema nigdje opcije da poništi narudžbu. Kaže mi kontaktiraj seller a pa reko vi ste seller, kaže e ne znam. Poslao mu screenshot nema opcije da poništim order, da cancel, da refund, nema ništa...
Ovo im je praksa, ne znam kako da nema opcije refound. Doduše ja sam sa storea od konzole ali nema to veze. Zaboravio sam koje su opcije da mozda instaliraš igru pa onda ideš na refound? Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ma nema, nema šta nisam pokušao, gdje nisam gledao, i on kaže kao trebalo bi da ima ali vidi da nemam tu opciju. Slao mu screenshotove da se uvjeri.. ma debilizam. Hajde danas probam opet da redeem možda se syncalo pa mu proradi... ali glupost neviđena jebo ih region lock..
Nije ovo xbox game purchase nego Microsoft store. Da je na xbox tu automatski može refund, ne treba ni s kim pričati, ali je on napravio grešku pa na onom kanceru od ms store kupio. Što nisi direktno na Minecraft stranici kao sav normalan svijet?
A nemam pojma, iskreno, kod njega na laptopu onaj child account, i nije mi prolazilo da odobrim da kupi... sjeo za svoj PC, vidio na Steam nema ovaj Java and Bedrock, otišao na MS store i tu vidim ima i kupim... jebi ga.. danak neisukstvu... skup...
Dobio sam refound... nije se moglo riješiti... Kad legne lova na račun, pokušat ću sa njegovog acc kupiti opet...