Vidiš, to je već moguće. Ja koristim Duracell koje su na 1.2V, a mislim da je preporučeno na 1.4. Ne znam da sam igdje i vidio 1.4V punjive baterije, ali tamam potražim ima li gdje powerpack namjenski za XBox. Hvala vam!
Ja koristim punjive baterije u Xbox kontroleru, u principu cim nestane vibracije, znaci da su se baterije skoro pa ispraznile, tad idu na punjac, a dok se pune spojim USB-C kabal. Ali traju one dugo. Znalo mi se desit da se ugasi kontroler, ali to je ako nisam primjetio da je nestala vibracija vec. I nista, samo na punjac i to je to.
Koristim LADDA (IKEA - Panasonic) i Duracel punjive, relativno su nove (2 - 3 mj stare) i zna se desiti s potpuno punim baterijama. Pokušam danas preko powerbanka kako se ponaša, a morat ću i preko kabla, čisto da znam da nije do Windowsa.
Ovo su vijesti... Konačno se nešto dešava... Phil Spencer Retiring, Sarah Bond Out, Matt Booty Promoted as Microsoft AI Exec Asha Sharma Named New Xbox Boss – EXCLUSIVE
Isto da meni sta znace ova imena...to zna samo onaj ko interno prati MS. Ali globalno...sve mi se cini da se ide sada na konzole koje ce sluziti streamingu ...izgleda i PlayStation o tome razmislja...na konzolu skines neki manji file igre a ostalo se streama sa njihovih servera.
Kako nisu, svaka igra na GOG ima offline installer i možeš ih držati sve na HDD kao cold storage ili spržiti kolekciju na Blu-ray diskove bez online licence, drm ili cd key ključa. Galaxy launcher ti treba samo za MP/coop komponentu i matchmaking ako igra nije primarno SP.
Možeš, ali ne posjeduješ igru nego licencu koju ti uvijek mogu revoke. To što je DRM free ne znači da je posjeduješ. Ako napraviš backup, dobro i jest, a ako ne, uvijek možeš ostati bez igre. Bolje nego na drugim platformama ali i dalje to nije ownership nego licence to play, kao što im i piše u EULA.
Totalno nebitna stvar za 99% korisnika. Kolekcionari kukaju i to je to. Ja sve igre sto imam su digitalno po raznim platformama, 90% ih nikad necu vise instalirati, a da li ce biti dostupna kroz 10 godina boli me briga. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ja svakako ne kupujem cd igre...nikada mi nije bilo zanimljivo to da lagerujem igre i dajem silne pare na igru u fizickom obliku. Digitalne se kupe za kutiju cigara ili kupim account sa igrom. Jucer sam igrom slucaja kupio 11 vrhunskih ps4/ps5 igrica za 55 KM...svaka je na posebnom accountu,tako da se nakon igranja mogu i prodati. Ovo je otprilike pola cijene jedne od igrica koje sam kupio...recimo Hogwarts Legacy. I nju sam uzeo...trenutno igram The Last Of Us 2...pa ce slijedeca vjerovatno Hogworts.
Meni lično ta kupovina igara na divljim accountima nema smisla. Bolje uzeti PS Plus gdje imaš skoro sve igre otključane, a opet koristiš svoj account sa brdo povlastica.
Imao sam zadnje 3-4 godine ps Plus ali nisam uhvatio popust kada je bio i sada mi se ne daje 80 dolara,jer ne vrijedi...igre koje daju su bezveze vecinom. Drugo...sve te igre koje imas,ako ne produzis pretplatu,ne mozes igrati...tako da ih opet nemas. Bolje je ovako...za sitne pare kupim igre koje imam na accountu i mogu i igrati i prodati. Ja ne igram online multiplayer,tako da meni ps plus pretplata sada ne donosi nikakve benefite,posebno jer skoro pola godine u godini i ne upalim konzolu...znaci placam puni iznos a koristim pola godine. Htio sam ja kupiti i ove godine...ja i brat to kupimo popola i bili oni popusti oko crnog petka i nesto sam se bio zadao sa drugom zanimacijom i potpuno zaboravio na to i prosla akcija.