Sto ne bi smio, ocito ti odgovara meso i treba da ga jedes vise. To je ona zabluda gdje se misli da je sve zdravo za svakoga. Ti bi mozda zitaricama razvalio stomak a mlijekom popravio, doo ce kod nekoga biti obrnuto. Hljeb je slicno kao i suncokretovo, najveci je problem kako se danas pravi… ima i ‘zdravog’ hljeba
pa suho meso koje ja konzumiram vjesalica bude jedva 2kg, a kod npr semica bilo bi preko 3.5kg na tu duzinu i debljinu, susi se tradicionalno i nema stalno, za zadnju turu znam i koju tj ciju kravu je covjek zaklao
Normalno, vidis da se moze nabaviti domace I ja najbolje zalijecim stomak medium rare mesom. Nekome meso jednostavno bolje odgovara.
Ima malo i do ljudskog preodgoja, discipline. Ja sam kafu poceo piti kada sam se ozenio, hanuma insistirala, do tada mi bila bljak, gorka, sto bih to konzumirao? Na maslinovo ulje se jezik lahko navikao, samo se novcaniku jos uvijek opire
Komplikujete bezveze, treba jesti raznovrsno i biti fizicki aktivan. Sce preko toga je mentalno zamaranje bez nekih velikih dobitaka.
Većini je, pri tom pravo meso. Ja svako jutro 4 jaja sa suhim mesom, ručak 250gr govedine sa povrćem, isto večera, i kasnije nekad gricnem kozijeg sira. Hljeb nije problem, ali ovi pekarski još pri tom najjeftiniji ne mogu da vjerujem da to nekom moze odgovarati, možda se tijelo adaptiralo pa misli da mu leži. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma radi se o ovisnosti o ugljikohidratima. Moja supruga ne moze jesti obrok ako nema hljeba/kifle/pitice, bilo cega.
Ovo je odličan video, posebno za ove sto troše pare na protein, preworkout i td Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Sve ok samo lik mrtav hladan veli mjerica proteinskog praha ima umjesto deklarisanih 25g proteina zapravo 12g. Ja koliko znam false advertising je zabranjen?
Ljepo ti je objasnio kako dodju do tih 25gr. Plus whey protein solo je odvratan, da bude kao milk shake od čokolade natrpaju ga sa pun k umjetnih zasladjivaca, bojila I ko zna čega. To ja za mene običan gloriificiran slatkiš. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Da, nazalost moras sve provjeravati pa ako se odlucis da kupis protein, valja prvo provjeriti sastav aminokiselina u njemu..
Lik je govorio o smece proteinima koji u svom sastavu imaju sve i svasta. Nije rekao nista lose protiv kvalitetnog npr isolatea. Ne treba ni jest govna. Uzmes kvalitetan izolat i to je to. Da, bolje je unijeti protein kroz meso, ali da li je realno da jedemo biftek ili dobar komad mesa svaki dan. Naravno da nije. Ko treba da unese veci broj proteina dnevno nije lagano ni jesti x puta niti jesti uvijek ono sto ima najvise proteina prirodno nego je dosta lakse nadomjestiti odredjeni dio kroz whey izolat. Poenta je, ne treba jest govna(u svakom smislu), i da je svako individua za sebe.
Ja sam od neki dan `przio` pileci file u airfryeru skroz bez ulja. I iznenadio sam se kako je dobra i socna piletina bila. Naravno, marinirao sam prije toga. Nekad kad imam marinade u onim vrecicama, a nekad svoje nesto smiksam. Probao sam i kobasice peci u airfryeru, takodjer su dobre ispale. Inace kobasice volim pojesti samo one sa rostilja.
Gdje bi bilo najbolje otići uraditi pregled bez zdravstvenog osiguranja, ako je ko bio u sličnoj situaciji? Sumnjam na breast cancer, jer primjetih neku promjenu koja me je pravo zabrinula, također vjerovatno moram i one laboratorijske nalaze izvaditi. Razmišljam otići u hitnu po uputnicu za opću bolnicu, a gledam Eurofarm Unitic 70 KM pregled i imaju specijaliziranu ordinaciju za te stvari. Hitno mi treba, baš me je zabrinulo ovo.
odi privatno kod smajlovica, trazi termin kod aladina carevca ili mladog smajlovica, mada ni doktorica milisic nije losa opcu bolnici izbjegavaj ako nije terapija bola i gastroenterologija,ovo ti govorim iz licnog iskustva u slucaju da neces privatno,nista hitna pa opca, vec hitna pa kum i budi uporan, trazi ultrazvuk ako tako odlucis ima uvijek dezurni radiolog altawil skup i nestrucni, ne citaju nalaze kako treba, bolje poliklinika sunce zenica kako za ct tako i za ostalo, cijene pretraga smijesne u odnosu na altawila
Opca me je ispeglala prosli put, bas se nacekah za pregled kod ORL, mada istina bilo je 8 KM, hitna me je samo skinula s dnevnog reda kaze nije ti nista idi kuci evo uputnica. Zato mi se ne ide njima, nahodao sam se. Al-Tawil nisam bio ali u prosloj firmi su ljudi rekli da nisu cemu osim za laboratorijske nalaze, koje mozes sam procitati sebi. Eurofarm tu sam isao na sistematske firma placala, ultrazvuk abdomena, ali su prilicno skupi. Ne znam tog Smajlovica kako doci do njega i ostalih spomenutih. Za Zenicu ne znam, moram opet voziti i platiti autoput, da ima nesto u Sarajevu za pocetak, cisto da platim da me pregledaju da mogu utvrditi treba li dalje raditi kakve dodatne pretrage.